En Sıcak Konular

AKP'ye hesap soracaklar olanlar kim?

1 Nisan 2009 14:10 tsi
İZMİR'de, AKP'nin seçim yenilgisinin hesabını, koordinatör milletvekilleri soracak. Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak ile Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, önümüzdeki günlerde İzmir'e gelerek, teşkilatla görüşecek.

Buca'da 15 yıldır Belediye Başkanlığı yapan ancak ‘Arı Kovanı Operasyonu’ nedeniyle yeniden aday gösterilmeyen Cemil Şeboy, AKP'nin İzmir'de doğru adaylarla yola çıkmadığı için seçim kaybettiğini öne sürdü.

İzmir'de sergilediği yerel muhalefetle kendi oyunu arttıramayıp, CHP'nin oylarını fırlatan AKP'de sorgulama süreci başlıyor. Genel merkez, hezimetin nedenlerini öğrenmek için İzmir'in koordinatörleri olan Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak ile Kocaeli Milletvekili Fikri Işık'ı önümüzdeki günlerde İzmir'e gönderecek. Çakmak ve Işık, parti yöneticileri ve teşkilatla görüşüp, rapor hazırlayacak.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy, partisinin seçim hezimetinin aday listelerinden kaynaklandığını belirterek, “Demek ki beklenen isimler olmadı. Halkın benimsediği adaylarla yola çıkılmadı. Halk kendinden aday ister. 7 ilçede belediye başkanlığı teslim edildi. Seçim öncesinde yapılan anketlerde CHP ile aradaki fark azalmıştı. Ancak aday belirlendikten sonra bu fark açıldı. Demek ki orada bir hata yapıldı. Ayrıca karnı aç olan, işi iyi gitmeyen insan kalkıp da iktidara oy vermez” dedi.

ÖNYARGILARI KIRAMADIK

CHP'nin AKP'den devraldığı Bergama'nın seçim kaybeden Belediye Başkanı Raşit Ürper, AKP'ye karşı önyargıların kırılamadığını, halkın hizmete değil söyleme oy verdiğini öne sürerek, “CHP Cumhuriyet, laiklik, Atatürkçülük diyerek oy aldı” dedi.

AKP İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, AKP'nin İzmir'de 2007 seçimlerinde aldığı oyu koruduğunu belirterek, “Birinci bölge milletvekili olarak aldığımız oyları inceledim, Yarım puan düşüş var. Bu sonuçta ekonomik kriz, istihdamda yaşanan sıkıntılar etkili oldu. İktidar yıpranması da doğaldır. Bir de bizi yardımlar konusunda eleştiren CHP, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali bizden daha çok yardım dağıttı. İzmirli bu başkanlarla yönetilmeyi arzu etti, sandığa saygılıyız” dedi.



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,226 µs