En Sıcak Konular

Kaybeden o Başkan konuştu

1 Nisan 2009 13:31 tsi
Seçimin en şaşırtıcı sonucu AKP'nin Antalya'yı kaybetmesiydi. Kaybeden Belediye Başkanı Menderes Türel ilk kez konuştu ve sonucu yorumladı.

AKP 29 Mart yerel seçimlerinde en güçlü olduğu kalelerden biri olan Antalya'yı CHP'ye kaptırdı. Seçim sonuçlarına göre AK Parti 35.08 oy alırken, CHP 40.82'yle seçimin galibi oldu. Antalya'da 5 yıldır hizmet veren ve yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, seçim sonuçları karşısında yaşadığı üzüntüyü Yeni Şafak'a anlattı.
BAŞBAKAN ÇOK ÜZÜLDÜ

Seçim gecesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüklerini söyleyen Türel, “Başbakan'la aramızdaki görüşmeyi 5 yıl boyunca kimseyle paylaşmadım. Ama sadece şunu söyleyeceğim Başbakan çok üzgündü. Antalya'ya bu kadar hizmet etmiş bir Başbakan, Antalya'ya bu kadar sık gelmiş bir Başbakan böyle ücüzü bir sonuç gördüğünde üzülür. Tabiki üzüldük, çok üzüldük” dedi.

GECE UYUMADIM

İlk günden beri AK Parti'de bir makam mevki için siyaset yapmadığını söyleyen Türel, “Hep ifade ettim. AK Parti davasımda bir detay olmak da büyük şereftir” dedi. Eşinin de seçim sonuçları karşısında çok üzüldüğünü belirten Türel, “Eşim de Başbakanımız gibi çok üzüldü. Eşimle bir birimize sarıldık Gözyaşlarımı içime akkıt” şeklinde konuştu.

VEFASIZLIK DEĞİL

Bunun bir bayrak yarışı olduğunun da altını çizen Türel “Halkımızın tercihi. Ama yinede gözyaşlarım içime aktı. Biz yine de sevdamızın peşinden koşyacağız. Eğer demokrasiye inanıyorsak halkın tercihine saygı göstereceğiz. Sonuçları vefasızlık olarak değerlendirmek yanlış olur “ dedi.

HALKIN TERCİHİ

Halkı tercihi üzerine yorum yapmanın yanlış olacağını vurgulayan Türel, “ Halkımızı hiçzbir zaman göbeğini kaşıyanlar diye suçlamayız. Bunlar bizim demokrasi anlayışımıza yakışmaz. Ben halkının tercihinin üzerine bir yorum yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Sonuçlardan çıkarmamız gereken dersler vardır. Biz o sonuçlar çıkaracağımız derslerin muhasebesini yapacağız” dedi.


Antalya kazanacaksa biz kaybederiz

Metro hattının şehrin göbeğinden geçerek, esnafı zor durumda bıraktığı şeklindeki eleştirilere de cevap veren Menderes Türel “Alt yapı kolay bir iş değil. Bunu yaparken etrafa bir sıkıntı verirsek yerin altında hizmet kaldığı için yerin üstünü kapattığınız da siyasi olarak size getirisi olmaz. Antalya'nın kazanması gerekiyorsa biz kaybetmeye çoktan razıyız. Alt yapı çalışmaları yaptığı için benden önce de kaybetmiş belediye başkanlarımız var” dedi.

 



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,466 µs