En Sıcak Konular

B. Çekmece'de kesin sonuç

1 Nisan 2009 11:38 tsi
AKP ile CHP arasında başabaş bir yarışın yaşandığı B.Çekmece'de yapılan itirazların ardından kesin sonuç belli oldu.

CHP Büyükçekmece Başkan Adayı Hasan Akgün gece 03.30'da mazbatasını alarak dördüncü kez başkanlık koltuğuna oturdu. Başkan Akgün bugün saat 14.00'te düzenlenecek törenle görevine başlayacak.

Yapılan ilk sayımın ardından CHP'li Akgün 244 oy farkla birinci olmuş, ancak Ak Parti bu sonuca itiraz etmişti. İkinci kez yapılan sayımların ardından oy farkı 540'a yükseldi.

Seçim kurulları önünde itiraz tartışmaları

AKP’nin Büyükçekmece ve Kartal’da, CHP’nin ise Beyoğlu, Çekmeköy, Beylikdüzü, Tuzla, Bayrampaşa, Bahçelievler, Zeytinburnu ve Başakşehir’de seçimlere yaptığı itirazlar partilileri karşı karşıya getirdi.

Partililerin dün sabah erken saatlerden itibaren ilçe seçim kurulları önünde başlayan gergin bekleyişi, akşam saatlerinde bazı ilçelerde meydan savaşına döndü. İkisi polis çok sayıda kişi yaralandı. Polis olayları su ve biber gazı sıkarak dağıttı.

Beyoğlu’nda pet şişeli tartışma

Beyoğlu’nda seçim sonuçlarına itiraz eden CHP’li aday Mustafa Dolu, dün saat 14.00 sıralarında sonuca itiraz etti. Beyoğlu 1’nci İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı önünde AKP’lilerin beklediğini haber alan yaklaşık 60 CHP’li, Taksim’den yürüyerek binanın önüne geldi. CHP’li grup "Hırsız AKP" sloganları atınca kapının önünde bekleyen AKP’li grupla karşı karşıya geldi. Ortam gerginleşince iki partinin taraftarları arasına polisler girdi. AKP’lilerden bazıları CHP’lilere pet şişe fırlattı.

Sultangazi’de çöpten oy çıktı

CHP’nin türban açılımını yaptığı Sultangazi’den Belediye Başkan Adayı Ercan Karabayır, oy pusulalarının ormanlık alandaki çöp konteynerlerinden çıktığını iddia ederek İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. Karabayır’ı destekleyen yüzlerce kişi de bina önünde toplandı. Çevik Kuvvet polisleri İlçe Seçim Kurulu çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Sonuçlara DTP, SP, MHP, ANAVATAN ve DSP’li adaylar da ilçe seçim kuruluna gelerek sonuçlara itiraz etti. Partililer, "AKP’ye karşı omuz omuza" sloganı attı.

Partililer bu nsabah saatlerinde yeniden İlçe Seçim Kurulu önünde toplandı.

Çekmeköy’de 16 sandık yeniden

İstanbul’un yeni ilçelerinden Çekmeköy’de, başkanlığı 700 oyla AKP adayı Ahmet Poyraz’a kaptıran CHP’li aday Hüseyin Avni Sipahi sonuçlara itiraz etti. İlçe seçim kuruluna giden CHP’lilerin karşı tarafına bir grup AKP’li toplandı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2 grubun arasına barikat kurarak geniş güvenlik önlemleri aldı. Sipahi’nin itiraz ettiği 16 sandığın yeniden sayılmasına karar verildi.

Tuzla’da gergin bekleyiş

CHP Tuzla Belediye Başkan Adayı Cemil Ekşi, koltuğunu 1700 oyla AKP’li aday Şadi Yazıcı’ya kaptırınca sonuçlara itiraz etti. Ekşi ile birlikte partililer de Tuzla İlçe Seçim Kurulu önünde toplandı. AKP’li bir grup da İlçe Seçim Kurulu önüne geldi. İki grup arasında karşılıklı atışmalar oldu. Çevik kuvvet polisi iki partinin taraftarlarını araya bariyer çekerek durdurmaya çalıştı.



Bu haber 1,027 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,655 µs