En Sıcak Konular

Bekaroğlu: Sol seçmenden de oy aldım

1 Nisan 2009 10:46 tsi
29 Mart'ın ilginç sonuçlarından biri de İstanbul'da yaşandı.

Alınan oyları yüzde olarak değil, rakamsal olarak baktığımızda en ilginç sonuç Saadet Partisi'nde (SP) ortaya çıktı. SP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde toplam 343 bin 019 oy aldı. İstanbul İl Genel Meclis üyeliğine bakıldığında oyu yaklaşık 180 bin artarak 529 bin 426'ya çıktı. Yani, SP seçmeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde oyunu Mehmet Bekaroğlu'ndan yana kullanmadı. Bu noktada tercihini AKP'den yana kullandı. Ancak İl Genel Meclisi üyeliğinde ise verdiği oylar ile partiye bağlılığını gösterdi.

Ortaya çıkan bu tabloyu Mehmet Bekaroğlu'na sorduk. Bekaroğlu ilginç tespitler yaptı: "3 Kasım seçimlerinden itibaren Türkiye'de siyaset AKP- CHP diyalektiği üzerinden yapılıyor. Kutuplar oluşturuldu ve muhafazakarlar AKP'ye, modern ve laikler CHP'ye dendi. Bu yapılırken de korku siyaseti kullanılıyor. Özellikle Başbakan kendi tabanını korkutarak oy alıyor. Bu yöntemi ise son seçimde en acımasız şekilde kullandı."

Bekaroğlu, AKP'nin kendi seçmenini nasıl korkuttuğunu ise şöyle anlattı: "Öncelikle 1970'lerde yaşanan ekmek karnesini kullanarak sağ seçmenin bilinç altını yokladı. Seçimlere bir hafta kala ise son atağına geçti. Özellikle camilerde bildiri dağıtarak benim namaz kılmadğım, eskiden solcu olduğum yönünde propafanda yaptılar. Seçmen bu propagandadan etkilendi. İnsanlar CHP gelecek korkusuyla AKP'ye oy verdi. Erdoğan seçmene, 'Bana oy verin rahat yaşacaksınız'dedi. Bu son seçimde ise 'Bana oy vermezseniz hayatınız daha kötü olur'dedi. Bu yöntem ile belden aşağıya vurdu."

'TABAN DIŞINDAN GELDİ'

Bekaroğlu ortaya çıkan tabloyla ilgili başka bir yorumda daha bulunuyor: "343 bin oy aldım ama bu oyun tamamı Saadet tabanından gelmedi. Tahminlerine göre 143 bin oy dışarıdan geldi. Bunların içinde sol seçmen de var. Biz klasik seçmenimizden çok az oy aldık. Ama bu oyun son kez oynandı. Bu ülkenin ilerleyen dönemde mahafazakar- modern ve laik kutbundan uzaklaşacağını düşünüyorum. Ülke şu şekilde ikiye bölünecek: Fukaralar ve tuzu kurular."

vatan



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,593 µs