En Sıcak Konular

AK Parti Güneydoğu'da neden kayıp?

1 Nisan 2009 09:10 tsi
AK Parti Güneydoğu'da neden kayıp? Egemen Bağış, AK Parti'nin Güneydoğu Anadolu'daki oy kaybıyla ilgili olarak bakın nasıl bir açıklama yaptı...

Egemen Bağış, AK Parti'nin Güneydoğu Anadolu'daki oy kaybıyla ilgili olarak, ''Terör örgütünün halkı ölümle tehdit ettiği bölgede seçim rekabeti yapmak zor'' dedi. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu'nun (KPK) Avrupa Parlamentosu'nun evsahipliğinde düzenlenen 61. toplantısında konuşan ve soruları yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci  Egemen Bağış, AK Parti'nin, pazar günü yapılan yerel seçimlerde Türkiye'nin her bölgesinde etkili olan tek siyasal parti olduğuna işaret ederek, aldıkları yüzde 40'a yakın oyun en yakın 2 muhalefet partisinin oylarının toplamına karşılık geldiğini anlattı.
 
"ÇOCUKLARINIZI SEVİYORSANIZ ŞU PARTİDEN BAŞKASINA OY VERMEYİN"
Bağış, Türkiye'nin güneydoğusunda yaşadıkları oy kaybının sorulması üzerine, terör örgütü yandaşlarınca, ''çocuklarınızı seviyorsanız şu partiden başkasına oy atmayın'' yazan broşürler dağıtıldığını belirterek, ''Terör örgütünün halkı ölümle tehdit ettiği bir bölgede seçim rekabeti yapmak zor'' diye konuştu.
 
Bağış, Türkiye'nin, ismi NATO Genel Sekreteri adayları arasında geçen Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'i veto edip etmeyeceğiyle ilgili bir soruya da, ''Önce resmi adayları görmemiz gerekiyor'' karşılığını vererek, kişisel görüşünün, Rasmussen'in, karikatür krizi ve terör örgütünün yayın organı Roj TV'nin kapatılmaması konularında ''daha güçlü liderlik göstermesi gerektiği'' yönünde olduğunu dile getirdi.
 
AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn de Avrupa Adalet Divanı'nın hizmet sunumu için AB'ye yolculuk yapan Türk vatandaşlarından vize alınmamasına yönelik kararın ''kimleri kapsadığını ve nasıl uyumlu ve tutarlı uygulanabileceğini'' konusunda incelemeyi sürdürdüklerini belirterek, bu konuda Türk hükümetiyle AB Komisyonu arasındaki görüş alışverişinin sürdüğünü aktardı.
 
Türkiye'deki yerel seçimlerin ''çok fazla enerji kaybına yol açtığını'' belirten Rehn, ''İnsanlar oyunu kullandı, şimdi reformlara odaklanma zamanı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kimi büyük refomlar taahhüdünde bulunduğunu öğrendim. Siyasal yelpazeyi oluşturan herkesi, yalnızca AB üyeliğinin gereklerini yerine getirmeye, ortak amacımızın yaşama geçirilmesi için gereken reformların takipçisi olmaya teşvik ediyorum'' diye konuştu.
 
Rehn, AB Komisyonu'nun gelecek ilerleme raporunda basın özgürlüğüne ''özel önem vereceğini'' de sözlerine ekledi.

aa



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,162 µs