'Kılıçdaroğlu lider olur mu?' sorusu | " /> 'Kılıçdaroğlu lider olur mu?' sorusu | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'a 'Kılıçdaroğlu lider olur mu?' sorusu

1 Nisan 2009 08:57 tsi
Baykal'a 'Kılıçdaroğlu lider olur mu?' sorusu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim sonuçlarını değerlendirirken, Kemal Kılıçdaroğlu sorusuna bakın nasıl yanıt verdi...

Baykal: İktidar artık gidici

Baykal, “Sonuçlar, Türkiye’de yeni bir dönemin açılmakta olduğunu gösterdi” dedi.
 

İktidarın, ‘artık gidici olduğu’ gerçeğini sindirmesini isteyen CHP lideri Baykal, “CHP daha büyük görevlere hazırlanmalıdır” dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim sonuçlarını değerlendirirken, AKP’nin çok ciddi oy kaybettiğini ve bir siyasi kırılma yaşandığını söyledi. İktidarın “artık gidici olduğu” gerçeğini sindirmesini isteyen Baykal, “CHP artık çok daha büyük görevlere hazırlanmalıdır” dedi. Baykal, dün düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

YÖNETİMDE YAPILANMA: Sonuçlardan CHP’nin yeni görevlere kendini hazırlama mesajını çıkarıyoruz. CHP artık çok daha büyük görevlere hazırlanmalıdır. Şimdi Türkiye CHP’ye yeni taleplerle bakacaktır. Biz de bu sorumlulukların gereğini yerine getireceğiz. Sonuçlar, örgütsel zafiyetlerimizi de ortaya koymuştur. Az oy aldığımız bölgelerin listesini yapıyoruz, masaya yatırıp çalışma yapacağız. Kendi yönetim biçimimizi de yeniden yapılandıracağız. Biz Türkiye’nin partisiyiz. İzmir’de bu kadar oy alacağız, Güneydoğu’da alamayacağız. Niye almayalım canım?

SİYASET FARKLI OLACAK: Sonuçlar, Türkiye’de yeni bir dönemin açılmakta olduğunu gösterdi. Artık siyaset, bu seçimden sonra farklı olacak. Türkiye 2002’de yeni bir yeni bir yapılanma içine girmişti. Şimdi bu seçim, sürecin sonuna gelindiğini gösterdi. AKP’ye yönelik yeni bakışı ortaya çıkardı.

MUHALEFET KABARIYOR: AKP, 21 ayda 8 puanlık kayıp yaşadı. Genel seçim olsaydı, çok daha fazla olurdu. Bu, önemli bir siyasi kırılmadır. AKP bunu ilk kez yaşamaktadır. AKP kaybediyor, muhalefet güçleniyor. Muhalefet kabarmaktadır. CHP ile birlikte MHP, DTP, SP de önemli oy yükselmesi yaşadı.

İKTİDAR GİDİCİ: İktidar artık gidici olduğu gerçeğini sindirerek, bunu kabul ederek siyaset yapmalıdır. Bu değişimi iktidar aklına yerleştirmeli, bunu doğal karşılamalı.

CHP ZENGİNLEŞTİ: CHP’nin daha da zenginleştiğini düşünüyorum. Sadece oy anlamında değil, deneyim, kazanım bakımından da. CHP’nin bu seçimle birlikte toplumun büyük kesimleri ile buluşmaya hazır olduğu da anlaşıldı. Önümüzdeki dönem umudun yükseleceği, alternatifin çıkacağı bir dönem olacaktır.

TEPKİDE MEŞREP FARKI: ‘Artık AKP ile olmuyor’ anlayışı, CHP’nin öncülüğünde toplumun her kesiminde yayıldı ama reaksiyon farklı. Bu tepki, Güneydoğu’da DTP’de ortaya çıkıyor. Sadece alt kimlik tespiti değil, halkın AKP’ye sırt çevirmesi farklı şekilde oluyor. AKP’ye herkes kendi meşrebince karşı çıkıyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN GENEL BAŞKANLIĞI: Niye olmasın? Elbette. Partimiz uygun görürse, organlarımız karar alırsa olabilir. Şu anda böyle bir gündemimiz yok.  

KABA TEHDİTLER ORTADAN KALKTI: Demokrasiye yönelik eski kaba tehditler ortadan kalktı ama şimdi iktidardan kaynaklanan tehdit var. Artık, iktidar demokrasiye ayak uydurmalı. Herkes kendi işini yapacak, yetkisini kullanacak. Siyaset dışı güç odakları da sınırlarını bilecek, hukuk içinde yetkisini kullanacak.

ANTALYA’YA GİTSİN: Başbakan önümüzdeki dönemde en az 28 kez daha Antalya’ya gitmeli. Kendisini bekliyoruz, demokrasiye saygı böyle olur.

milliyet



Bu haber 367 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,062 µs