DTP'ye ev sahipliği yapmış! | " /> DTP'ye ev sahipliği yapmış! | "/>

En Sıcak Konular

Ulusalcılar DTP'ye ev sahipliği yapmış!

1 Nisan 2009 08:43 tsi
Ulusalcılar DTP'ye ev sahipliği yapmış! Ergenekon tutuklusu Türk Metal Sendikası Genel Başkanı 'ulusalcı' Mustafa Özbek'in DEHAP'ın devamı olan Demokratik Toplum Partisi'ne ev sahipliği yaptığı ortaya çıktı.

Sahte rapor alarak askerlikten kaçan Nurettin Demirtaş'ın DTP Genel Başkanı seçildiği kongrede de İstiklal Marşı okunmamış, askerle girdikleri çatışmalarda ölen teröristler için saygı duruşu yapılmıştı.

Zaman'da bugün yayımlanan habere göre Ergenekon iddianamesinde Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın'ın Özbek'in DEHAP ile ilişkilerine yönelik sözlerine yer verilmişti. İddialara göre DEHAP, 2003 yılında kongresini yapabilmek için uzun süre yer aramış, ancak kimse DEHAP'a salon vermeyince Yalçın Küçük'ün araya girmesiyle Mustafa Özbek, Türk Metal'in sahibi olduğu Büyük Anadolu Oteli'ndeki Mustafa Özbek Spor Salonu'nda kongresini yapmıştı. Özbek'in verdiği salonda 9 Haziran 2003 tarihinde yapılan DEHAP kongresinde İstiklal Marşı okunmazken PKK elebaşısı Abdullah Öcalan lehine slogan atılmıştı.

DEHAP'IN HALEFİNE DE KUCAK AÇMIŞ!

Ancak milliyetçi-ulusalcı olarak bilinen Özbek'in DEHAP'a yaptığı jestin aynısını, yerine kurulan DTP'ye de yaptı. Buna göre 8 Kasım 2007'de Ankara'da yapılan DTP'nin 2. Olağan Kongresi de Türk Metal'in sahibi olduğu Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirildi. Mustafa Özbek'in ismini taşıyan salonda yapılan kongre de önceki parti kongrelerinde olduğu gibi "Özgürlük ve demokrasi şehitleri" adına bir dakikalık saygı duruşu ile başlarken, İstiklal Marşı okunmadı. Kongre"nin yapıldığı salona, "Demokratik sosyalizm ışığında, özgürlüğün zaferine yürüyoruz", "Demokratik özerklik ile demokratik Cumhuriyete" pankartları süslemişti. Kongrede yapılan konuşmalarda o dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen sınır dışı operasyon ağır bir dille eleştirilmişti.

ASKER KAÇAĞI GENEL BAŞKAN

Kongreye tek aday olarak katılan ve daha önce Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası alan Nurettin Demirtaş, DTP Genel Başkanı seçilmişti. Ancak kısa bir süre sonra Demirtaş'ın askere elverişli olmasına rağmen sahte raporu alarak askere gitmediği ortaya çıkmıştı. Almanya dönüşü gözaltına alınarak yargılanan Demirtaş, 29 Nisan'da Safranbolu Yazıköy'de bulunan 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'na teslim edilmişti. Buradaki acemi askerlik eğitimini tamamlayan Nurettin Demirtaş, halen usta birliğini Tokat Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yapıyor.

cihan



Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,222 µs