En Sıcak Konular

Danıştay - Ergenekon ilişkisi ortada kaldı

31 Mart 2009 20:14 tsi
Danıştay - Ergenekon ilişkisi ortada kaldı Mahkeme iki davanın birleştirilmesi konusunda görüş bildirmedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 'Danıştay-Ergenekon bağından önce Ankara görüşünü bildirsin' dedi. Mahkeme iki davanın birleşmesi konusunda görüş bildirmedi.

Danıştay Saldırısı ile Ergenekon Davası'nın birleştirilip birleştirilmeyeceği ile ilgili kararda, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin görüşünü bekliyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin Danıştay davasına ilişkin birleştirme konusundaki görüşünü bildirmesinden sonra, bu konudaki görüşlerini açıklayacağı bildirildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ankara'da süren davanın son oturumu 24 Mart'ta yapılmıştı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon ile Danıştay davalarının birleştirilmesi yönündeki Yargıtay'ın bozma kararıyla ilgili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin görüşünü beklemeye karar verdi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, 'Ergenekon davasıyla birleştirilmesinde zorunluluk bulunduğuna' işaret ederek bozma kararı verdiği Danıştay üyeleri ile Cumhuriyet Gazetesi'ne saldırı davasının ilk duruşması dün yapıldı. Duruşmada, sanıklar ve avukatları ile müdahil avukatlarına, Yargıtay'ın bozma ilamına uyulup uyulmaması yönündeki görüşleri soruldu.

Danıştay saldırganı Alparslan Arslan, "Bu konuda konuşacak bir şeyim yok." cevabını verdi. Sanık Erhan Timuroğlu, Tekin İrşi ve İsmail Sağır direnme kararı verilmesini isterken, Süleyman Esen ve Osman Yıldırım, bozma ilamına uyulmasını talep etti. Yıldırım, "Her şey ortada." diye konuştu. Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'la ilgili önemli açıklamalar yaptı. Danıştay saldırısını 'TSK'nın içinde yer almadığı ikinci 28 Şubat süreci olarak' adlandıran Yıldırım, Mustafa Yücel Özbilgin'in oğlu Gökhan Özbilgin ile İlhan Selçuk'un avukatlarının yan yana oturmasına tepki gösterdi.

DANIŞTAY SALDIRISI, 2.KANLI 27 MAYIS OLSUN

İlhan Selçuk'un Danıştay saldırısını 2. kanlı 27 Mayıs olarak nitelendirdiğini anlatan Yıldırım, "Yargı şehidinin çocukları, katillerin avukatlarıyla yan yana oturuyor. İlhan Selçuk denilen adam gidip şahlara yalvarıyor: '28 Şubat kansız oldu. Danıştay saldırısı ikinci kanlı 27 Mayıs olsun' diyor." dedi.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, bozma ilamı doğrultusunda, birleştirme konusunda görüş için Ergenekon davasına bakan mahkemeye yazılan müzekkereye cevap gelmediğini bildirdi. Heyet, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, davanın, Ergenekon davasıyla birleştirilmesi yönündeki görüşünün beklenmesini kararlaştırdı. Duruşma, 20 Nisan'a ertelendi. 17 Mayıs 2006'da Danıştay 2. Daire üyelerine yönelik düzenlenen saldırıda üye hakim Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmişti. Saldırgan Alparslan Arslan olay yerinde yakalanmıştı.

Ajanslar



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,556 µs