En Sıcak Konular

Başbakan'a ‘SMS’ gönderdi, 50 bin YTL yardımı aldı

0 0 0000 00:00 tsi
ERZURUM merkez Dadaşköy Belde Belediye Başkanı AKP’li Güven Gülüm, ‘SMS’ göndererek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istemesinin karşılığında 50 bin YTL aldı.

Maliye Bakanlığı tarafından gönderilen bayramlıktan 30 işçiye 750’şer YTL dağıtan Gülüm, “Bayram ve Yılbaşı’nda işçilerimin boynunun bükük kalmasını istemiyordum. Bayram öncesi işçilerin yüzü güldü. Allah Başbakanımdan razı olsun” dedi.

Başkan Gülüm, geçen salı günü Başbakan Erdoğan’a çektiği, ‘Canım Başbakanım. Sizi rahatsız etmek istemezdim. Ama çok dardayım. Bayramdan dolayı işcilere ödeme yapamadım. Çok muzdaribim. Ellerinden öperim’ mesajıyla yardım istemişti.

Erzurum kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki, altısı memur 36 personelin çalıştığı Dadaşköy Belde Belediyesi’nde, ödenmeyen ücretler Belediye Başkanı Güven Gülüm’ü farklı bir yola sevketti. Başkan Gülüm, geçen salı günü Başbakan Erdoğan’a çektiği, ‘Canım Başbakanım. Sizi rahatsız etmek istemezdim. Ama çok dardayım. Bayramdan dolayı işcilere ödeme yapamadım. Çok muzdaribim. Ellerinden öperim’ SMS mesajıyla yardım istedi. Erzurum AKP Milletvekili Mustafa Ilıcalı’nın girişimleri sonucu, beklenen para bayram öncesi Maliye Bakanlığı’ndan gönderildi.

Başbakan Erdoğan’ın talimatı ile gönderilen parayı makamında işçilere dağıtan Gülüm, “Belediye işçilerine 10 yıldır düzenli maaş verilemediği gibi sosyal hakları da ödenemiyor. Toplam alacakları 475 bin YTL olan işçilere her ay ortalama maaş yerine 250- 300 YTL avans veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Küçükler’den yardım talep etmemize karşın her hangi bir cevap alamadık. Ben de yaşadığım sıkıntıyı Başbakanımıza cep telefonundan mesaj çekerek ilettim. İşçilerime de, Başbakan Erdoğan’a mesaj çekip yardım istediğimi söylemiştim. Onlar da bayram ve yılbaşı öncesi Başbakanımızdan gelecek mutlu haberi bekliyorladı. Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı’nın Maliye Bakanlığı’ndaki girişimleri ve Başbakanımızın talimatıyla para nihayet geldi. Gelen paradan işçilere 750’şer YTL dağıttım. Onların bayrama parasız girmesine gönlüm razı olamazdı. Umarım tüm alacaklarını yakın zamanda ödeyebilirim” dedi.

Aylardır tam ücret alamadığı için dört çocuğu ve eşine çok istemelerine rağmen bayramlık alamadığını anlatan belediye işçilerinden Suat Durak, “Para olmadığı için bayramda ailece evde üzgün bir halde oturacaktık. Ancak başkamızın girişimleri sonucu gelen para, bizi sevindirdi. Zaman kaybetmeden bayram alışverişi yaptık. Çocuklarıma ve eşime isteği elbise ve ayakkabıları aldım” diye konuştu.
 
Hürriyet



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,608 µs