En Sıcak Konular

İşte Obama'nın Türkiye programı

31 Mart 2009 16:32 tsi
İşte Obama'nın Türkiye programı ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere, Fransa, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'yi kapsayan ilk deniz aşırı seyahatine hazırlanırken, ziyaretin Türkiye ayağının ayrıntıları da belli oldu

Obama ziyaretini izlemek üzere, Washington'da görev yapan 165 Amerikalı ve yabancı gazeteciyi taşıyan Beyaz Saray basın uçağı, G-20 zirvesinin yapılacağı Londra'ya ulaştı. Obama'nın ise ilerleyen saatlerde eşiyle birlikte, Air Force One uçağıyla Londra'ya gelmesi bekleniyor.

5 Nisan akşamı Ankara'ya gitmesi beklenen Obama, 6 Nisanda Anıtkabir'e çelenk koyarak programına başlayacak. Daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya gelecek olan Obama, ikili görüşmenin ardından Gül ile öğlen çalışma yemeğine katılacak.

Beyaz Saray'a göre, Obama-Gül görüşmesi ve çalışma yemeğinin ardından, iki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek ve gazetecilerin sorularını yanıtlayacak. Basın toplantısından sonra Obama, TBMM'ye giderek burada bir konuşma yapacak.

Obama, TBMM'deki konuşmasından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. Erdoğan ve Obama'nın da görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığında basına açıklama yapması öngörülüyor.

ABD Başkanı, Ankara temaslarının ardından aynı gün İstanbul'a geçecek. Obama'nın İstanbul'da Medeniyetler İttifakı toplantısında Cumhurbaşkanı Gül ve diğer devlet başkanlarıyla birlikte Dolmabahçe Sarayı'nda verilen resepsiyona ve akşam yemeğine katılacak.

Obama, 7 Nisanda ise kaldığı Conrad Oteli'nde farklı dinlerin liderleriyle bir araya gelecek. ABD Başkanının Sultanahmet Camii ve Ayasofya'yı da ziyaret etmesi öngörülüyor. Bu kültürel ve tarihi temaslarının ardından Obama, İstanbul'da küçük bir grup öğrenciyle bir yuvarlak masa toplantısı düzenleyecek ve video-konferansla, oturuma Avrupa ve Orta Doğu'dan katılacak diğer öğrencilerin sorularını yanıtlayacak.

ABD Başkanı Obama'nın yuvarlak masa toplantısının ardından İstanbul'dan Washington'a hareket etmesi öngörülüyor.

Obama, 20 Ocakta göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Kanada'ya yaptı. Obama'nın ilk deniz aşırı kapsamlı ziyareti ise Londra'da G-20 zirvesiyle başlayacak.

Londra'nın ardından Strasbourg ve Kehl'deki NATO zirvesine geçecek olan Obama, daha sonra ABD-AB zirvesi için Prag'ı ziyaret edecek ve Türkiye ziyareti bunun ardından başlayacak.

Obama'nın bu önemli ziyaretine eşlik eden 165 gazeteci, Beyaz Saray'ın anlaşmalı olduğu Amerikan United Airlines hava yolu şirketine ait bir uçakla, birkaç saat öncesinden Washington'dan Londra'ya ulaştı.
 



Bu haber 844 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,116 µs