En Sıcak Konular

Terim maç kadrosunu açıkladı

31 Mart 2009 16:31 tsi
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in gözüne uykular girmiyor. Tek hedefi İspanya'yı 30 maç sonra yenip tarihe geçmek.

Basın toplantısı düzenleyen Terim, "Bize gönül, destek veren, bizimle coşan, inanan, yüreklerindeki milli takım sevdalarını bizden esirgemeyenler, yarın akşam bizim maç kadromuz olacak. Siz sormadan ben maç kadrosunu 80 milyon olarak açıklıyorum" sözleriyle heyecanını ve arzusunu dile getirdi.

Terim, Swissotel'de, İspanya maçıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, herkesin yarın Ali Sami Yen'de farklı bir milli takım göreceğini ifade ederek, ''Sonuna kadar galibiyeti isteyen, kovalayan milli takım göreceksiniz. İstediği sonucu almak için mücadele eden bir takım göreceksiniz. Sabrımızı becerimizle birleştireceğiz'' dedi.

11 CESUR YÜREK

Oyuncularına sonuna dek güvendiğini kaydeden Terim, ''Ben sahaya 11 tane cesur yürek süreceğim. Stattaki seyirci ile birlikte sahadaki 11'in sayısı 23 bin olursa daha da etkili olacaktır. Öyle bir takım göreceğinize emin olabilirsiniz, ancak bu şekilde kazanabiliriz'' diye konuştu.

''PES ETMEYECEĞİZ''

Fatih Terim, yarınki maçta sabrın hem fizik, hem teknik açıdan kendilerine çok yararı olacağını dile getirdi.

İki takımın artık birbirini çok rahat tanıdığını kaydeden tecrübeli teknik adam, ''Geçtiğimiz maçta oyuncularım taktik anlayışa gol yiyene kadar uydular. Golden sonraki o umutsuzluk bize yakışmadı. Pes etmek bizim tarzımız değil. Hiç umudu olmayan hedefi olmaz. Biz hep böyle devam etmiştik. Şimdi hem umutluyuz, hem pes etmeyeceğiz. Sabırlı olmak çok önemli'' ifadelerini kullandı.

''RAMOS'UN YERİNE ARDA'YI İZLEYECEĞİZ''

İlk maçın yıldızlarından Ramos'un Real Madrid'de müthiş oynadığını anlatan Terim, yarınki karşılaşmada Ramos ile Arda eşleşmesinin çok güzel tecelli edeceğini söyledi.

Terim, kendilerinin de Arda'ya önem verdiğini vurgulayarak, ''İlk maçın galibi Ramos olabilir ama burada Arda'ya çok güveniyorum. İnanıyorum ki sahada Ramos yerine Arda'yı seyredeceğiz'' dedi.

SEMİH'İN OYUNDAN ALINMASI

Semih'i oyundan almasının eleştirilmesi hatırlatılan Fatih Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Oyuncular çıkar girer, tercihler benimdir. O tercihin de karşılığını, bazen doğru, bazen yanlış, kimine göre doğru, kimine göre yanlış alabiliriz. Biz ekonomik oynamadığımız için hamle yaptım. Esasında ilk 11'de de öyle çıkabilirdim. Takımın en sağlıklı durumunda tüm ataklı hepsini bir arada oynatıp bir saat içinde rakibi vurmayı planladım ve pozisyonları bulduk. Sonra sahayı parselleme adına bir tane daha orta saha oyuncusunu kullandık. Müsaade etsinler de taktik işlerini bize bıraksınlar. Devre arasında bile o değişikliği yapabilirdim. Olayı hala bizim ülkede o kadar basite indirgememek gerekir. Artık bunlar konuşulmuyor. En diri şekilde takımı tutabilmekti. Amacımızın ne olduğu önemli. Oyuna defans oyuncusu da alabilirdim. Semih'i almayabilirdim, ama Nihat'ın sahada kalmasını istedim.''

KADRO 80 MİLYON KİŞİ

Fatih Terim, kendi saha ve seyircilerinin mutlaka avantajı olması gerektiğini ve bu oyunu hep birlikte oynayacaklarını dile getirerek, ''Biz saha içinde onlar tribünde. Onların sağladığı sinerjinin bizimle birleşmesi lazım. Onu hırsla, arzuyla birleştirmemiz gerek. Tribündekiler de oyuncularımızla birlik olmalı. Sabır ve coşku en önemli temalarından biri. Orada oyun 0-0 iken İspanya seyircisi 'oley' çekebiliyor. Bize gönül, destek veren, bizimle coşan, inanan, yüreklerindeki milli takım sevdalarını bizden esirgemeyenler, yarın akşam bizim maç kadromuz olacak. Siz sormadan ben maç kadrosunu 80 milyon olarak açıklıyorum'' diye konuştu.

Bosna Hersek'in, deplasmanda Belçika'yı yenmesinin ardından gruptaki gelişmeleri değerlendiren Terim, Dünya Kupası finallerine gideceklerine olan inancının tam olduğunu dile getirdi.

ARZULUYORUZ İSTİYORUZ

Fatih Terim, Bosna Hersek'in Belçika'yı deplasmanda yenmesinin akıllarında olmadığını kaydederek, şöyle devam etti:

''Ama bu puan sıralaması sürprizlerle dolu olarak devam edecek. Burada önemli bir şey var; biz yarın kaybetmediğimiz taktirde, Bosna Hersek, Belçika'yı yine yense dahi, bizim de her rakibimizi her yerde yenme ihtimalimiz var. Kalan 5'er maçımız var. Yarından sonra 4'e düşecek ve biz İspanya ile oynamayacağız. Bütün rakiplerimiz ise karşılaşacak. Şundan emin olabilirsiniz ki inancım aynen sürüyor. Sonuçlar böyle olsa da umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Bizim hedefimiz dünya kupasına gitmek. Bunu her şekilde arzuluyoruz, istiyoruz. Bu isteğimizi başaracağımızdan da hiç şüphemiz yok. İnşallah orayı yakalayacağız. Orada çok seyredilen ve güçlü bir Türkiye olacaktır, diğer şampiyonalarda olduğu gibi.''

''KAZANIRSAK TARİHE GEÇERİZ''

Toplantıya katılan İspanyol bir gazetecinin, ''Medyada (İspanya'yı yenersek tarihe geçeriz) sözünüzü okudum. Ayrıca Sevilla'ya transferiniz konuşuluyor. Bu doğru mu'' şeklindeki sorusunu Terim, ''Ben maçtan sonra ilk defa konuşuyorum. Ama İspanya 30 maç yenilmemiş. 30 maçtan sonra (Kime yenildiniz?) derlerse otomatikman Türkiye'nin adı geçecek. Yani bu söze itirazım yok. Sevilla'ya gelince herhangi bir şeyle uğraşacak durumum yok. O sonraki mevzular. Şimdi hedefimiz sadece İspanya'' diye yanıtladı.

''KADRODA DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR''

Terim, kadroda bazı oyuncularda değişiklikler olabileceğini söyledi.

Emre Aşık'ın sakatlığının bulunduğunu ve durumuna bugün bakacaklarını anlatarak, ''İki maç üst üste 4 gün arayla oynamanın dezavantajları var. Onları kaldırma adına bazı oyuncuları değiştirebiliriz'' dedi.

Fatih Terim, Aurelio'nun Avrupa'nın en önemli oyuncularından biri olduğunu ve kendisinden yarınki maçta çok iyi performans beklediğini vurguladı. Terim basın toplantısını, ''Hepimizin Allah yardımcısı olsun'' sözleriyle bitirdi.

 



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,928 µs