En Sıcak Konular

Ergenekon operasyonu!

31 Mart 2009 16:15 tsi
Adalet Bakanlığı, Ergenekon sanıklarına kolaylık sağladığı iddiaları üzerine Silivri Cezaevi'ne yönelik operasyon başlattı.

Adalet Bakanlığı müfettişi Abdullah Cangür'ün yaptığı özel denetim sonucu hazırladığı raporda, “Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan kişilerin mevzuata aykırı olarak Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde 4 ila 9 kişi olarak odalara yerleştirildikleri belirtildi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen dilekçede, Silivri 4 ve 5 numaralı L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında kalan tutuklu ve hükümlülerin mevzuata uygun şekilde kuruma yerleştirilip yerleştirilmedikleriyle ilgili olarak Abdullah Cangür tarafından hazırlanan 24 Şubat 2009 tarihli rapora yer verildi.

Cangür'ün raporunda, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun'un 9, 111 ve 113. maddelerinde belirtilen ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutukluların barındırılmalarıyla ilgili düzenlemelere dikkat çekildi.

Yasaya göre bu odalarda kalan tutukluların kapılarının sürekli kapalı tutulması ve birbirlerinin odalarına gitmelerine, temasta bulunmalarına izin verilmemesi gerekirken kurumda mevzuata uygun bir yerleştirme yapılmadığı kaydedilen raporda, “Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklu bulunanların 4 ila 9 kişi olarak odalara yerleştirildikleri ifade edildi.

Raporda, “İştirak halinde suç işlemiş olanların aynı odalarda barındırıldığı” belirtilerek, kurumlarda tutukluların kullanımına sunulan bilgisayarların, anılan tutukluların şahsi bilgisayarı gibi kullandırıldığı vurgulandı.

Raporda, “Bu şekilde bir araya gelmeseler bile ortak bir savunma hazırlama imkanı edindikleri ve birbirlerine her türlü bilgiyi bu yolla aktarabildiklerinin tespit edildiği” ifadesine yer verildi.

SAVCILIĞA DİLEKÇE

Raporun özetine yer verilen dilekçede, Silivri 4 ve 5 numaralı cezaevlerinde yüksek güvenlikli kurum statüsü dikkate alınarak mevzuata uygun barınma koşullarının oluşturulmadığı kaydedildi.

Dilekçede, mevzuata aykırı yapıldığı bildirilen işlemlerle ilgili olarak sorumlular hakkında adli yönden Silivri Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yapılması istendi.

Dilekçede, soruşturma sonucundaki kanaatin de disiplin yönünden değerlendirilmesi için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bildirilmesi talep edildi.

Öte yandan 4 ve 5 numaralı cezaevleri müdürlerinin görev yerlerinin de değiştirildiği öğrenildi.

Hürriyet



Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,327 µs