En Sıcak Konular

Baykal iktidara ömür biçti

31 Mart 2009 16:07 tsi
CHP lideri Deniz Baykal suskunluğunu bozdu. Kameralar karşısına geçen Baykal seçim sonuçlarını değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Pazar günü yapılan seçimlerden sonra ilk kez konuştu. Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenleyen Baykal "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır" dedi.

Baykal ayrıca oy alamadıkları yerlerle ilgili olarak özeleştiri de yaptı. CHP lideri örgütsel zaafiyet ve iletişim eksikliklerini gidereceklerini ve halkın taleplerine yanıt vereceklerini belirtti. İşte Baykal'ın sözleri:

Bu seçimlerin yeni bir siyasi şekillenmenin işaretlerini taşıyan belirleyici seçim olarak gördüğümü söylemeliyim. Siyaset artık bu seçimden sonra farklı olacaktır. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Muhalefet kabarmaktadır, AKP de inişe geçmiştir. Bu tablo gelecek bakımından yönlendirici olacaktır. Türkiye'de demokrasinin işlerliği açısından bu tablo önem taşır. Demokrasi tek istikamette giden bir süreç değildir. Gelişi varsa gidişi de vardır. Demokrasimize olan güven artmıştır. Bu da önemli bir kazanımdır.

GİDİCİ OLDUKLARINI İÇİNE SİNDİRMEMİLER

İktidar gidici olduğu gerçeğini içine sindirsin.  İktidar gidici olduğu gerçeğini içine sindirerek siyaset yapmalıdır. Saygıyla hoşgörüşle karşılayabilmeye özen göstermeli.

İktidarın Türkiye için yararlı ekonominin temel sorunlarını çözümü için gerekli, gerçekten tarafsız bir yargı kurumunun ortaya çıkması için gerekli adımları atmaya hazır olmalı.

Medyayı yargıyı sindirelim, ekonomiyi başka amaçlar için kullanma dönemi bitmiştir. İstihdam üzerindeki vergi yükü azaltılmalıdır. Ciddi bir sanayi politikası başlatılmalıdır.

Bu doğrultuda atacağı adımlara destek oluruz. Seçime kadar 2 yıllık süreci ülke yararına kullanma kararı almamılar. CHP artık başlayan yeni süreç içinde çok daha büyük görevlere hazırlamalıdır. Seçim sonuçları muhalefete sorumluluk veriyor.

İLGİYE CEVAP VERMEK ZORUNDAYIZ

Türkiye CHP'ye yeni taleplerle bakacaktır. Böyle bir ilgiye cevap vermek için yeni sorumluluklarımızı aktarma yansıtma çabasını sergileyeceğiz.
Örgütsel zaafiyetimizi iletişim eksikliklerini telafi etmeye gayret edeceğiz. Bunlara bakacağız, bu bölgelere odaklanmış projeler yapacağız. Bunu atlayamayız. Yapmamız gereken nedir yapmalıyız. Bu anlayışla çalışacağız.

Tüzük değişikliğini ne zaman nasıl hayata gerçekleştireceğimizi kararlaştıracağız. CHP kendini yenileyecek. Bu seçim partimiz için fırsat olmuştur.

Partimiz ne yaptığını bilen ciddi bir konuma yükseldi. Bu durum CHP'nin çekim potansiyelinin anlaşılmasıyla ilgilidir.

SORUNUN KAYNAĞINA BAKACAĞIZ

CHP'ye oy verenlerin toplumun her kesiminden insanlar olduğu anlaşılmıştır. Ama oy alamadığımız bölge sorunun kaynağına bakacağız.Muhalefetin öncüsü partiydi. Yanlışlıkları olumsuzlukları topluma yansıttı. Yeni değişim sürecinin öncüsü olarak o sorumluluğa hazırlamaktadır.

Türkiye'de demokrasiye yönelik tehditlerin altından kalkarak geldik. Bazen bu girişimler başarılı oldu. Bazen siyasi süreci etkileyecek şekilde hissettirdi.

Kimse Türkiye'yi kendi kafasına göre şekillendiremez. Şimdi iktidardan kaynaklanan tehditlerle karşı karşıyayız. Medyaya karşı yapılanları biliyoruz.

Bir an önce bunlara son verilmesini istiyoruz. Demokrasiye iktidarın ayak uydurması lazımdır. AKP'nin 8 puan kaybı halkın tepkisidir. Bu devam edecek. Önümüzdeki seçimde renkli canlı dönüşümlerin yaşanacağı açıktır.

Obama'nın bizlerle de konuşmak istediğini öğrendik. Meclis'teki konuşmadan önce bir tanışma söz konusu olacak.

SİNDİRE SİNDİRE

Herkesin inancına saygılı olan baskıcı olmayan bir parti olmadığımız ortaya çıkmıştır. Gerek Kürt sorunu ile ilgili belli bir şekilde düşüncesini göstermiştir. Sindire sindire CHP'nin yükselmekte olduğunu görüyoruz.

Yerel seçimler vesilesiyle dikkatime sundular. 4 yerel seçim sonucuna bakın. 1994'te yüzde 4.6 oy almışız, 1999'da 11.1 oy almışız, 2004'te 18.2 ve 2009'da 23.2 oy almışız. Düzenli bir yükseliş göstermişiz. Çizgimizde, ilkelerimizde, hangi noktada olduğumuz belli. Bir sıkıntı çıksa, gündemimize getirir nedenlerine bakarız, araştırırız."

Yerel seçime giderken kriz ön plana çıktı. CHP ilkeleri çerçevesinde görüşünü ortaya koydu. Bir de yolsuzluklar ön plana çıktı.

EN AZ 28 KERE GELSİN

Demokrasi bu. Herkes buna saygı gösterecek. Bu saygı nasıl kendini gösterecek? En az 28 kere kendisini Antalya'ya bekliyoruz. Belediye kimin elinde olursa olsun başbakanlar halka eşit davranırlar.

Kendisini aynı sıklıkla daha fazla bekliyoruz. O hizmetleri daha da artırsın. Artarak sürmesini bekliyoruz. Siyaset sadece oy almak için yapılmaz. Diyoruz ya 'Demokrasi hizmet işidir' Hizmetse Antalya'nın ihtiyacı var.

YANLIŞ VARSA DÜZELTMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Masaya yatıracağız. Her şeyi dikkatlice inceleyeceğiz. Sadece Güneydoğu'a değil, her yere bakacağız. Niye böyle canım olmaması lazım. biz Türkiye'nin partisiyiz.

İzmir halkı bu kadar destek olacak  ama o desteği İç Anadolu'da almayacağız. Bu yanlıştır. Yanlış varsa Düzeltmek için yanlış bir şey varsa onu elbette yapmaya hazırız.

 



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,144 µs