En Sıcak Konular

Geri sayım başladı

31 Mart 2009 14:30 tsi
Ermenistan Ulusal Bilimler Akademisi Üyesi Prof. Safrastyan, Türkiye ile ABD, “soykırım” meselesini “aktif” bir biçimde müzakere ettiğini öne sürerken “Büyük bir olasılıkla Obama Ermeni soykırımını tanımayacak.

Bu durumda Ankara, Yerivan’a yönelik belirli adımlar atacak ancak bunu aşamalı olarak yapacak. Örneğin, diplomatik ilişkileri kurmayı kabul edebilir ancak hemen Ermenistan Büyükelçiliğini açmayacak” dedi.

Ermenistan Ulusal Bilimler Akademisi’nin Doğu Etüdleri Enstitüsü Direktörü Safrastyan, Ermeni basınına yansıyan açıklamalarında “Türkiye ile ABD, Washington’un Ermeni Soykırımı tanıması meselesini aktif bir biçimde müzakere ediyor. Bence müzakereler, yüksek düzeyde yürütülmüyor. Yani, kararlar, ABD ve Türkiye Cumhurbaşkanlarınca alınmıyor” şeklinde konuştu.

Daha önce ABD Başkanı Barack Obama’nın 24 Nisan açıklamasında “soykırım” sözcüğünü kullanmayacağını söyleyen Safrastyan, bu yöndeki görüşünü teyid ederek şunları söyledi:

“Büyük bir olasılıkla Obama, Ermeni soykırımını tanımayacak. Bu durumda, Ankara, Yerivan’a yönelik spesifik adımlar atayacak ancak bunu aşamalı olarak yapacak. Örneğin, Ankara, Yerivan ile diplomatik ilişkileri kurmayı kabul edebilir ancak hemem Ermenistan Büyükelçiliğini açmayacak. Böyle hareket ederek Ankara, mümkün olan en çok avantaj elde etmeye çalışacak. Bu politika, Ekim ayında Türkiye’de Cumhurbaşkanları Serj Sarkisyan ile Abdullah Gül arasında yapılacak toplantıya kadar sürdürülecek.”

Bu arada, Safraysan, ABD Başkanı’nın pek olası olmasa da “soykırım”ı tanıması halinde Türkiye’nin Ermenistan üzerindeki “baskıları”nı artıracağını da öne sürdü.

Hürriyet



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,563 µs