Artık yeter! | " /> Artık yeter! | "/>

En Sıcak Konular

Yenilgiyi kabullendiği an: Artık yeter!

31 Mart 2009 13:53 tsi
Yenilgiyi kabullendiği an: Artık yeter! Bir an o hayal gerçek oldu sanmıştı. İşte onu yanıltan neden ve Kılıçdaroğlu'nun 'yenilgiyi kabul edin' dediği an:

Seçimden bir gün öncesine kadar kamuoyu araştırma şirketlerinin neredeyse tamamına yakını Kadir Topbaş'ı 10-12 puan, hatta bazıları 15 puan önde gösteriyor, AKP'nin İstanbul'da oy oranının yüzde 50'nin altına düşmeyeceğini açıklıyordu.

İstanbul'da CHP'nin seçimi alma olasılığına pek ihtimal verilmese de Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde oylarını beklenmeyen oranda yükselteceği beklentisi biraz siyasetle uğraşan herkeste vardı.

Nitekim Kılıçdaroğlu'nun kendisi de “seçimi kazanacağım” gibi iddialı sözler yerine “Oyumuzu yüzde 40 ve 40'ın üstü olarak görüyorum” demeyi yeğliyordu. Sonuçta, Kılıçdaroğlu'nun da anketçilerin de dediği olmadı. Ama Kılıçdaroğlu hiç olmazsa hedef koyduğu sınırları zorladı. Anketçilerin hesapları ise yerle bir oldu. Kadir Topbaş, bırakın yüzde 50'yi aşmayı, yüzde 40'ı bile bir parmak aşabildi.

Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde CHP oyunu neredeyse yüzde 10 arttırdı. Geçmiş yıllarda sorulduğunda, İstanbul gibi bir megapolde bir adayın partisine getireceği ya da götüreceği oyların oranı yüzde 3'ü geçmez yönündeki iddiamız, pek çok kez kanıtlanmıştı. Ama bu kez Kılıçdaroğlu, anketçiler gibi bizi de ters köşeye yatırdı.

Gürsel Tekin'i heyecanlandıran veriler

Kılıçdaroğlu, partisinin oylarını yüzde 10 arttırmayı başardı. Demek ki bu dev şehirde de seçmenler doğru bir aday olduğunda partisinin oylarını beklenmeyen düzeylere çıkarabiliyor. Seçim gecesi, CHP karargahında partililerin getirdiği fiktif sonuçlar ve gelen “kazandık” telefonlarına rağmen Kılıçdaroğlu, en ufak bir tepki vermedi.

İl Başkanı Gürsel Tekin ise CHA'nın “Kılıçdaroğlu kazandı” haberini önce servis edip kısa bir süre sonra çekmesinden ziyade Adil Gür'den gelen “İki puan farkla kazandınız” haberi nedeniyle kameraların karşısına geçip önde olduklarını açıkladı.

Kamer Genç'ten hemşehri desteği

CHP'nin seçim merkezine bir ara DSP İstanbul Milletvekili Ahmet Tan ile Kılıçdaroğlu'nun hemşerisi Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç de geldi. Hem hemşerisine destek vermek hem de seçim kurullarında bir sorun var ise milletvekili olarak müdahalede bulunmak istiyordu.

Kamer Genç, CHP'liler tarafından apar topar Bahçelievler'deki sorunlu sandıklar için ilçe seçim kuruluna gönderildi. Bir çay bile içmeden hemen yola koyulan Kamer Genç, sorunla ilgilenip seçim merkezine döndüğünde artık Kadir Topbaş'ın seçimi 7 puan farkla aldığı görülüyordu.

Kılıçdaroğlu: Artık yenilgiyi kabul edin

Topbaş'ın zafer konuşması yaptığı dakikalarda bazı partililerin Kılıçdaroğlu'na dönüp, “Başkanım doğru değil, seçimi biz aldık. Hemen siz de çıkıp bir konuşma yapın” önerilerine her zamanki soğukkanlılığıyla, “Yapmayın arkadaşlar sandıkların yüzde 90'ı açılmış, artık bunu kabul edin” demek zorunda kaldı.

Kılıçdaroğlu, bazı basın mensupları ile partililerin, “Partinin oyunu fırlattınız genel başkanlık için kolları sıvayın” şeklindeki doldurmalara ise hiç itibar etmeyip “Ooo, siz beni damdan aşağı itmek istiyorsunuz ama benim atlamak gibi bir niyetim yok” dedi.

Sonuç itibarıyla Kılıçdaroğlu, kendisine verilen gö-revi yüzünün akıyla yerine getirdi ve parti tabanına umut aşıladı. Üstelik getirdiği havayla CHP İstanbul'da beş olan ilçe belediye başkanlığı sayısının 11'e yükselmesine ciddi katkıda bulundu.

CİHAN



Bu haber 1,146 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,738 µs