Video | " /> Video | "/>

En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu için TBMM'de tören -Video

31 Mart 2009 10:50 tsi
Yazıcıoğlu için TBMM'de tören -Video Yazıcıoğlu'na veda...

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesi, partililer tarafından Gazi Hastanesinin morgundan alındı.

 

Yazıcıoğlu'nun cenazesi saat 10.30'da hastane morgundan alınarak Altındağ Belediyesine ait ambulansa konuldu. Cenazenin morgdan çıkarılması sırasında burada toplanan partililerin göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

Yazıcıoğlu'nun cenazesini taşıyan ambulansın bulunduğu kortej, TBMM'deki tören için hareket etti. Kortej, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ve İnönü Bulvarı güzergahını izleyerek, TBMM'ye ulaştı.

Yazıcıoğlu'nun cenazesini almak için hastane önünde toplanan partililer, sık sık tekbir getirdiler. Ellerinde Yazıcıoğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu dövizler, parti bayrakları ve Türk bayrakları taşıyan partililer, yakalarına da parti amblemi bulunan kokart taktılar.

Partililer, ambulansın arkasında ''Türk ve İslam aleminin başı sağ olsun'' yazılı pankart taşıyor.

Partililerin elinde ayrıca Yazıcıoğlu'nun yazmış olduğu şiirden "Ey sonsuzluğun sahibi sana ulaşmak istiyorum" yazılı bir pankart da var.

-ÇOK SAYIDA PARTİLİ ANKARA'DA-

Öte yandan, sabah erken saatlerden itibaren, Yazıcıoğlu'nun memleketi Sivas başta olmak üzere çeşitli illerden otobüslerle, otomobillerle ve trenle başkente gelen çok sayıda vatandaş, gruplar halinde cenaze namazına katılmak üzere Kocatepe Camii'ne doğru yürüyüşe geçti.

Beşevler ve Tandoğan kavşağını takip ederek Gazi Mustafa Kemal Bulvarından yürüyen grup, sık sık tekbir getirerek Yazıcıoğlu için dua etti.

Yürüyüş yapan gruptakiler, ellerinde Yazıcıoğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu ve altında ''Üşüyoruz başkan'', ''Türk milletinin başı sağ olsun, Allah büyüktür'' yazan dövizlerle Türk bayrakları ile parti bayraklarını taşıdılar.

Yürüyüş sırasında kaldırımda bekleyen ve binaların camlarından grubun geçişini izleyen vatandaşların da tekbir getirip dua ettikleri görüldü.

Cenaze namazının kılınacağı Kocatepe Camii'nde geniş güvenlik önlemleri alınırken, yüksek binaların üzerinde keskin nişancıların konuşlandırıldığı ve cenaze töreni için yaklaşık 3 bin polisin görev yaptığı öğrenildi.

AA



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,172 µs