En Sıcak Konular

Adana'da seçim bitmiş değil!

31 Mart 2009 10:52 tsi
Adana'da seçim bitmiş değil! Adliye kavgalarıyla ünlü olan Adana, seçimde de namını sürdürdü. Oyların bir türlü sayılamadığı, sayılanların da karıştığı yarışı MHP’li Durak kazandı ama...

Adliye kavgalarıyla ünlü olan Adana, seçimde de namını sürdürdü. Kah davulların çalındığı, kah kavgaların yaşandığı kentte, son gülen isim, MHP'den Belediye Başkan adayı olan, geçmiş dönemlerin de başkanı Aytaç Durak oldu. Katılımın yüzde 80'ler oranında gerçekleştiği, 1 milyon 13 bin seçmenli Adana'da Durak, 238 bin 470 oy alarak yüzde 29.72 oranla zafer kazandı. Fakat en yakın rakibi AKP'li Mehmet Ali Bilici de 236 bin 304 oy alarak yarışı sonuna kadar bırakmadı. Bilici'nin oy oranı, yüzde 29.45'e çıktı.

BASINA BELGE DAĞITTI

Aytaç Durak böylece, 2 bin 166 oy farkıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Fakat AKP'li Bilici, bu kavganın burada bitmeceğini açıkladı. Mehmet Ali Bilici, sayımların kendisini tatmin etmediğini belirterek itiraz edeceklerini açıkladı. Durak da boş durmadı ve seçimlere hile karıştırıldığını iddia etti. Basına belge dağıtan Durak, "Bir sandık başkanının, boş bir tutanağı doldurduğunu gördük ve görüntüledik" dedi. .

5'inci kez seçildi

Adana'da daha önce 4 dönem başkanlık koltuğuna oturan Aytaç Durak, önceki seçimde AKP'den aday gösterilerek kazanmış, 2 ay önce istifa ederek MHP adayı olmuştu. Bu seçimleri de kazanan Durak, böylece 5'inci kez Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Sonuçların tüm Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Durak, kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

İkinci kez sayım yapıldı

Adana'yı karıştıran skandallar zinciri, gece yarısı başladı. Önce Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinden gelen bazı sandıkların tutanaklarla uyuşmadığı görüldü. Daha sonra Seyhan'dan gelen 3 sandığın kaybolduğu öğrenildi. Bunun üzerine kayıp sandıklar aranmaya başladı. Bir AKP, bir MHP, bir de CHP'nin öne geçtiği, 3 kişi arasında kıyasıya yarışa sahne olan seçimlerde, dün oyların ikinci kez sayılmasının ardından sonuç ortaya çıkabildi.

Vekiller de yakın takipte

Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasındaki yarış, milletvekillerini de harekete geçirdi. Her iki partinin milletvekilleri tutanakların bilgisayarlara yüklenmesini yakın takip altına aldı. AKP'li Ömer Çelik, Necdet Ünüvar, Vahit Kirişçi ve Fatoş Gürkan ile MHP'li Kürşat Atılgan ve Yılmaz Tankut seçim kurullarının bulunduğu okullar arasında sürekli olarak sonuçları izledi.



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,873 µs