En Sıcak Konular

Baronlar kendilerini göstermez!

31 Mart 2009 09:05 tsi
Baronlar kendilerini göstermez! İpler onların elinde. Peki kim bu baronlar?

Ergenekon'un ikinci iddianamesine sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün örgütle ilgili değerlendirmesi de girdi. Ersöz'ün istihbarat elemanı olarak kullandığı çocuk tacizcisi Yüksel Dilsiz'e 'Veli Küçük örgütün 7 numarası. Çevik Bir'i, Eruygur'u beni kimse biliyor mu? Baronlar kendisini ortaya çıkarmaz' dediği belirlendi.

ERSÖZ'ÜN ADAMI ANLATTI

İkinci iddianamede Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı Levent Ersöz'ün 'Yüzbaşı' kimliği vererek Nur cemaatinin içine soktuğu Yüksel Dilsiz'in de ifadesine yer verildi. İddianamenin 1220. sayfasında konan ifadelere göre, Dilsiz Levent Ersöz'ün 2002'de kendisine 'Yüzbaşı' kimliği vererek Nur cemaatinin içine soktuğunu söyledi.

GÖREV ERUYGUR'DAN

İddianamede Dilsiz'in evinde ele geçirilen 'Darbe Planları Başlıklı' dökümana yer verildi. Belgede Dilsiz ve Ersöz'ün 'rüzgar 001' ismi altında cemaat bağlantılı siyasiler hakkında çalışma yaptığı tespit edilen Dilsiz'in bu çalışmayı dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'un bizzat elinden aldığı belirtildi. İddianamede Dilsiz'in görev kapsamında milletvekillerini cinsel yaşantılarına kadar fişlediği anlatıldı.

ÖRGÜTE ERGENE DİYORLAR

Yüksel Dilsiz'iz ifadelerinde Levent Ersöz ve diğer örgüt üyeleriyle aralarında geçen görüşmelerine de yer verdi. Dilsiz görev yaptığı süre içerisinde gruptaki görevlilerin Ergenekon konusunda konuşmalar yaptığını, örgütün adını kısaca Ergene olarak telaffuz ettiklerini söyledi. Dilsiz, Levent Ersöz'e ifadesinde emekli olmalarına rağmen kendisinin ve Veli Küçük'ün neden güçlü olduğunu sorduğunu anlattı.

KÜÇÜK PAŞA 7 NUMARA

Dilsiz, Ersöz'ün ise kendisine 'Veli Küçük emekli olmasına rağmen örgüt içerisinde 7 numaradır. Ancak kısa zamanda çok başarılı oldu. Güzel örgütlenme yaptı. Fazla ön plana çıkıyor, görüyorsun. Bizi kimse biliyor mu? Şener Eruygur'u kimse biliyor mu? Çevik Bir'i (Genelkurmay eski İkinci Başkanı bilen var mı? Baronlar kendisini ortaya çıkarmaz" dediğini anlattı. İddianamede, 'Elde edilen dokümanlar, beyanları ve gizli tanık ifadeleri göz önüne alındığında, Dilsiz'in örgüt tarafından yasa dışı işlerde kullanıldığı anlaşılmaktadır' denildi.

Yeni Şafak

Çocuk tacizcisiyle cemaat bölme planı

Ergenekon'un tutuklu sanıklarından Jandarma İstihbarat Başkanı Levent Ersöz'ün istihbarat elemanı olarak kullandığı çocuk tacizinden sabıkalı Yüksel Dilsiz, Nur cemaatini bölme çalışmalarını anlattı. Dilsiz, ikinci iddianameye giren ifadelerinde Jandarma İstihbarat ile bağlantısının 2002 yılında başladığını, Ersöz'ün kendisine 'Üsteğmen' ve 'Yüzbaşı' kimlikleri çıkardığını anlattı. Yaptığı istihbaratların karşılığı parayı Levent Ersöz'den aldığını anlatan Dilsiz, kendisine Jandarma'nın Güvercinlik'teki tesislerinde oda tahsis edildiğini söyledi. Dilsiz, Nurcuları bölmek için bir plan hazırlayıp uygulamaya koyduklarını ve Nur derslerine katılan AK Parti milletvekillerinin görüntülerini çekip Ersöz'e ilettiğini anlattı. Dilsiz, 23 Nisan 2006'da Hürriyet Gazetesi'nin yayınladığı cemaat derslerine katılan milletvekillerine ait görüntüleri Ersöz'ün servis yaptığını söyledi. Dilsiz, çalışmasından dolayı Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un kendisini tebrik ettiğini belirtti.

 



Bu haber 1,694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,354 µs