En Sıcak Konular

Nur Serter de AB'den fon almış!

0 0 0000 00:00 tsi
Nur Serter de AB'den fon almış! Avrupa Birliği'nden fon alanları eleştiren derneğin başkanı eski Jandarma Genel Komutanı Eruygur'la, başkan yardımcısı Prof. Serter'in AB'den fon aldığının ortaya çıkması derneği karıştırdı. Üyeler kazan kaldırıyor!

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı eski Jandararma Genel Komutanı Şener Eruygur ile yardımcısı eski İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter'in; Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yönetimindeyken iki ayrı proje için AB fonundan para almaları krize yol açtı. Muhalefetin sert eleştirileri karşısında karar alamaz hale gelen yönetim, olağanüstü genel kurul kararı aldı.

SEÇİM KARARI ALINDI
Eruygur ve Serter'in 2004'te yönetiminde yer aldıkları Çağdaş Eğitim Vakfı, Avrupa Birliği fonlarında "Bir Kucak Sevgi" projesi için 71 bin 856 Euro, "Yaşama Geri Bakış" adlı projesi için de 498 bin 385 Euro mali yardım aldı. Eruygur ve Serter, 26 Haziran 2006'da derneğin yönetimine seçildi. Eruygur'un yönetime seçilmesiyle, derneğin Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek ile derneğin üyesi yazar Yılmaz Dikbaş, sert bir muhalefet başlattılar. İkili, Eruygur ve Serter'i ÇEVyönetiminde yer aldıklarında AB'den aldıkları yardımlar nedeniyle eleştirdi. Özyürek kurduğu internet sitesinden, yazar Yılmaz Dikbaş ise dernek üyelerine gönderdiği mektuplarla derneğin yönetimini hedef aldı. Dikbaş, ÇEV'i protestan misyonerliği yapmakla suçladı. Ulusalcı çizgiye sahip ADD yönetiminde bu iddialar krize yol açtı. Karar alamaz hale gelen dernek yönetimi olağanüstü genel kurul kararı aldı. 21 Ocak'ta yapılacak olağanüstü genel kurulun yeterli çoğunluk sağlanamaması halinde 27 Ocak'ta tekrarlanması bekleniyor. ADD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter, olağanüstü genel kurul kararını doğruladı. Serter şunları söyledi: "ADD yönetiminde birlikte görev yaptığımız arkadaşlar, AB yardımı almış olunmasını uygun bulmadılar. ÇEV çok olumlu işler yapmış bir vakıftır. Ancak benim ve Şener Bey'in AB Projesi almak bir yana maddi destek alınmasına hep itirazımız oldu."

Sabah



Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,802 µs