Video | " /> Video | "/>

En Sıcak Konular

Muhsin Başkan'ın son yolculuğu -Video

31 Mart 2009 10:16 tsi
Muhsin Başkan'ın son yolculuğu -Video
Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için bugün 11.30'da tören düzenlenecek.

Yazıcıoğlu, Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Ankara'da toprağa verilecek. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte büyük bir topluluğun katılması bekleniyor. Tören sebebiyle Ankara'da bazı cadde ve sokaklar bugün trafiğe kapatılacak.

BBP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Yazıcıoğlu için bugün Kocatepe Camii'nde yapılacak cenaze törenine çelenk gönderilmemesi, bunun yerine başta Şehit Aileleri Derneği, Kızılay ve Selçuklu Sosyal Güvenlik, Eğitim ve Kültür Vakfı olmak üzere uygun görülen herhangi bir hayır kurumuna bağışta bulunulmasının istendiği ifade edildi.

Öte yandan AK Parti, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının araştırılması ve alınması gereken önlemlerin tespit edilmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

 

Cenaze töreninde gözyaşı seli

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve belediye meclisi üyesi adayı Murat Çetinkaya'nın cenazeleri Meydan Camisi'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Ankara'dan uçakla Sivas'a getirilen Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya'nın cenazeleri dün öğleden sonra morgdan alınarak önce BBP Sivas İl Teşkilatı'nın önüne getirildi. Burada toplanan çok sayıda vatandaş tekbir getirdi ve dua etti. Kur'an okunan parti binasından cenazelere karanfil atıldı. Eski BBP İl Başkanı Erol Çelik, Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının inandıkları kutlu dava uğrunda hizmet ettiklerini söyledi.

Cenazeler daha sonra parti binasından tekbirler, dualar ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla Meydan Camisi'ne getirildi. Ellerinde Türk bayrakları olan gruptan bazı kişilerin ve çevredeki vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya'nın cenazeleri Yukarıtekke Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kılınan cenaze namazına, hayatını kaybeden BBP'lilerin yakınları, partinin genel başkan yardımcıları, Sivas milletvekilleri, Vali Veysel Dalmaz ile diğer mülkî ve askerî yetkililer katıldı. Kahramanmaraş'ta düşen helikopterin pilotu Mustafa Kaya İstektepe'nin cenazesi, İstanbul'da Bahçeşehir Hoşdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Başsavcı: Kazadan hemen sonra ölmüşler

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, helikopter kazasında BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 4 kişinin ölümüne, ciddi travmatik yaralanmanın sebep olduğunu bildirdi. Fevzi Büyüktümtürk, yaptığı yazılı açıklamada, 25 Mart'ta Kahramanmaraş merkeze bağlı Döngel köyü yakınlarında meydana gelen, Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekilerin hayatını kaybettiği kazanın ardından, cumhuriyet başsavcılığınca, aralarında Adana Adli Tıp grup başkanının da yer aldığı 4 adli tıp uzmanı ve 1 pataloğun 28 Mart'ta ölü muayene ve otopsi işlemi yaptığını kaydetti. Bilirkişi heyetince, kazada Yazıcıoğlu ve 4 kişinin ölümüne yol açacak ciddi travmatik yaralanmalar söz konusu olduğunun belirtildiğini ifade eden Büyüktümtürk, ölümlerin tamamının kazayı takip eden kısa süre içinde meydana geldiği, bu sürenin yarım saat ile 1 saati geçmeyecek bir zaman dilimi olduğu düşünce ve kanaatine varıldığını bildirdi. Başsavcı Büyüktümtürk, kazanın oluşuna ilişkin araştırma ve incelemelerin cumhuriyet başsavcılığınca titizlik ve hassasiyetle sürdürüldüğünü kaydetti.

Koltuğu kızak yapıp 600 metre kaymış

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasında kaybolan İHA muhabiri İsmail Güneş'in (34) cesedi, açık alanda üzeri karla kaplı vaziyette bulundu. Jandarma, dün yaptığı arama çalışmaları sırasında Güneş'in cesedine enkazın 500-600 metre doğu tarafında ulaştı. Güneş'in, helikopter koltuğunu kızak gibi kullanıp dağdan inmeye çalıştığı sanılıyor. Savcılığa göre ölümlerin kazadan sonraki bir saat içinde gerçekleştiği tahmin ediliyor. Hayatını kaybeden helikopter pilotu İstanbul'da, BBP İl yöneticileri ise Sivas'ta toprağa verildi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu kaybolan İHA muhabiri İsmail Güneş'in (34) cesedi, üzeri karla kaplı vaziyette bulundu. Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) timleri, dün yaptıkları arama çalışmaları sırasında Güneş'in cesedine enkazın 500-600 metre doğu tarafında ulaştı. Güneş'in yanında bir helikopter koltuğu bulundu. İHA muhabirinin koltuğu kızak gibi kullanıp kayarak dağdan inmeye çalıştığı tahmin ediliyor.

Muhsin Yazıcıoğlu ile düşen helikopterde bulunan Güneş'in cesedi, çalışmaların 6'ncı gününde saat 13.00'te bulundu. Cep telefonuyla 112'yi arayarak kazayı haber veren Güneş'in yerini tespit için, JÖAK ekipleri, 60 Özel Harekât polisi, korucular, Sivil Savunma ekipleri ve vatandaşların yer aldığı yaklaşık 450 kişi arama çalışmaları yaptı. Karadan zor arazi şartlarında yapılan çalışmalara 2 Sikorsky helikopterle de destek verildi. Yaya olarak 3,5 saatte ulaşılan kaza bölgesinde özel eğitimli iz köpeklerinden de yararlanıldı. Ayrıca kar şişleri, metal dedektörler, diğer teknik cihazlarla bölge didik didik arandı.

Güneş'in cesedi dün helikopterle dağdan indirildikten sonra Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazenin, otopsi raporunun tamamlanmasının ardından bugün özel uçakla Sivas'a gönderilmesi bekleniyor. İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş de cenazeyi almak üzere Kahramanmaraş'a geldi. 5 yaşında Tuluğhan ve 3 yaşında Çağan adlı 2 oğlu bulunan Güneş, sarı basın kartı sahibiydi. İHA Sivas bürosunda 9 yıldır muhabir olarak çalışan İsmail Güneş'in, spora da meraklı olduğu bildirildi. Güneş'in kendi isteğiyle BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikoptere bindiği öğrenildi.

 
Zaman



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,984 µs