En Sıcak Konular

Kamer Genç de seçimleri değerlendirdi!

30 Mart 2009 23:00 tsi
Memleketi Tunceli'deki sonuçları beğenmeyen Kamer Genç, seçimlerde şaibe olduğunu öne sürdü ve ekledi: CHP'lilerin yerinde olsam...

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, AKP kaybetse de Tunceli’deki seçim sonuçlarından çok memnun olmadığını belirterek “Daha sağlıklı bir sonuç çıkabilirdi” dedi.

Tunceli seçmeninin, seçim öncesi dağıtılan “buzdolabı, çamaşır makinesi işe yaradı” dedirtmemek için AKP’ye oy vermediğini kaydeden Genç, kazanamasa da AKP’nin oy oranını yükselttiğine dikkat çekti. Seçim günü İstanbul’da olduğunu belirten Genç, seçim sonuçlarını “Tam bir şaibeli seçim” sözleriyle değerlendirdi. Genç “Bence sandıklarda hile yapıldı, CHP’lilerin yerinde olsam itiraz ederim” dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Tunceli DTP’li aday Edibe Şahin’i belediye başkanlığı koltuğuna oturturken, sonuçlar Başbakan’ın talimatına ve “beyaz eşya” dağıtımına rağmen Tunceli’yi almayı başaramayan AKP kadar, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç’i de memnun etmedi. Tunceli’deki seçim sonuçlarını ANKA’ya değerlendiren Genç, AKP’nin her tarafta olduğu gibi Tunceli’de de kaybettiğini belirtirken, “Ancak Tunceli’de daha sağlıklı bir seçime gidilebilirdi. Vatandaş, AKP kazandığı takdirde buzdolabına, çamaşır makinesine oy verdiler, işe yaradı dedirtmemek için, bu izlenimi vermemek için AKP’ye oy vermedi, DTP’ye oy verdi. Seçim sonucundan pek memnun değilim. Daha iyi sonuç çıkabilirdi” diye konuştu.

Tunceli’de CHP’li adayın kazanmasını istediğini ifade eden Genç, “Tunceli küçük bir il, akrabalık, aşiretçilik var. Bütün unsurları dikkate almak lazım.” dedi. Genç, AKP’nin seçimi kazanamamış olmasına rağmen tarihinde olmayan bir şekilde Tunceli’deki oylarını artırdığına da dikkat çekti. AKP’nin seçim öncesi beyaz eşya dağıtımı yaptığını hatırlatan Genç, “Vali AKP militanı gibi çalıştı. Tunceli’deki seçim tarafsız bir şekilde yapılmadı, sağlıklı bir seçim değil” diye konuştu.

“CHP’NİN YERİNDE OLSAM İSTANBUL SONUÇLARINA İTİRAZ EDERİM”

Genç, seçim günü İstanbul’da Bahçelievler ve Eyüp’e gittiğini belirterek Bahçelievler’de seçim sandıklarının İstanbul belediyesinin otobüsleri ile getirildiğini gördüğünü söyledi. Genç “Oy torbalarını getiren kamu görevlileri. Bunların AKP’liler tarafından ürkütülmesi, korkutulması mümkün. Daha önceden düzenlenmiş sandıkları koyabilirler. İstanbul seçimi tam şaibeli bir seçim. Bana göre Kılıçdaroğlu seçimi aldı. Dört gün boyunca İstanbul’da gezdim. Kılıçdaroğlu’na her kesimden yönelme vardı. Bence sandıklarda hile yapıldı. Ben CHP’lilerin yerinde olsam sonuçlara itiraz ederim.” diye konuştu.

anka



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,999 µs