En Sıcak Konular

'Herkes sonuçlara saygı duymalı'

30 Mart 2009 21:32 tsi
'Herkes sonuçlara saygı duymalı' Yerel seçimlerden sonra yapılan ilk bakanlar kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek açıklamalar yaptı.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek gündemlerinde iki konu olduğunu vurgularken bundan sonraki günlere dikkat çekti.

Helikopter kazası ile ilgili araştırma komisyonu kurulması kararını verdik.

İkinci olarak da Yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Birkaç olayın dışında huzur ve sukun içinde geçmiştir.  Mahalli idareler kaymakamlar ve seçim görevlilerine teşekkür ediyoruz. Milletimize de teşekkür ediyoruz. Böyle bir millete sahip olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Büyük bir sağduyu ile milletimiz sandık başına gitmiş ve oyunu kullanmıştır. Milletimizin demokrasi konusunda kararı ve ehliyeti son derece yerindedir. Türkiye demorkasi rüştünü dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

Eğer demokratik mekanizmalar kendi mecraında işletilirse kimsenin endişeye kapılmasına gerek yoktur. Hükümet olarak milletimizin bu kararına saygı duyuyoruz herkesin de saygı duymasından yanayız.

Seçim sonuçları ile birlikte tartışmalar yapılacaktır. Her demokratik ülkede sonuçlar değerlendirilir. Herkes kendi kanaatlerine göre değerlendirme yapacaktır. Bizde ilk değerlendirme dün gece Başbakanımız tarafından yapıldı. Bakanlar Kurulu'nda yapılan değerlendirmede ise seçim bölgeleri ve seçim çalışmaları sonucu ile ortaya çıkan tabloyu kendileri açısından değerlendirmelerde bulunmuştur.

MYK, Parti ve Meclis grubu ile değerlendirmemizi yapacağız. Bu değerlendirmenin yapılmasında da fayda görüyoruz. Değerlendirmelerin bilimsel açıdan görülmesinde de fayda vardır. Aday tespitinde mi yok sa vatandaşa ulaşma konusunda mı veya hangi konularda yanlışımız olduğunu iç değerlendirmede ele alınmıştır.  Aldığmıız yüzde 39, Ak Parti iktidarı dışında hiçbir partinin bugüne kadar aldığı oy oranı değildir. Şu anda alınan oy muhalefetteki iki partinin oyu kadardır.  

İşin bir propaganda yönü vardır. Her parti kendisi açısından farklı görecektir. Ortaya çıkan sonuçlara bakıldığında oyların bölgelere dağılımı farklı şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Her partinin ne kadar oy aldığı nerelerde yoğunlaştığı iyice irdelenmesi gerekmektedir. Bundan sonra seçim dışındaki ana konulara da yoğunlamız gerekmektedir.

Önümüzde önemli toplantılar var ve önemli konukları Türkiye ağırlayacaktır. Türkiye'yi daha iyi noktaya götürecek çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekecektir. Bundan sonraki dönemde Anayasa değişikliği ve başka konuları da ele alacağız.

Türkiye'de hangi sorun çıksa hemen Meclis çözüm arasın deniyor. Oysa bunu başka ülkelerde bunu meslek kuruluşları kendi bünyelerinde çözüme ulaştırıyor. Helikopter kazasında herkes birilerini tutup ekranlara taşıdı. Vatandaşın vicdanını rahatsız eden görüntüler ortaya kondu. Yüksek seçim kurulu karar aldı. Şu saate kadar yasak var dedi. Ancak medya kuruluşları zamanı beklemeden yayınlamaya başladı.

Seçim sonuçlarını alıp Türkiye haritası üzerine yerleştirip hangi partiler nerelerde nasıl oy aldı bunu ona göre değerlendirdiğimizde partiler üstü bazı değerlendirmelerin yapılması gerektiği ortaya çıkar.

Seçim sonuçlarını bilimadamları ve adaylar üzerinden değerlendirmelerimizi yapacağız. Heryeri belki ayrı ayrı değerlendirmek gerekecektir. İster lehte ister aleyhte olsun bunun sıkı bir şekilde değerlendirilmesinde yarar var.



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,924 µs