En Sıcak Konular

Her partiden sonuçlara itiraz var

30 Mart 2009 21:30 tsi
Ankara, Antalya, Isparta, Adana, Uşak ve daha birçok seçim merkezinde sonuçlarda yanlışlık olduğu iddiasıyla itirazda bulunuldu.

Uşak'ın Sivaslı ilçesinde CHP belediye seçim sonuçlarına, AK Parti ise belediye meclis üyeliği sonuçlarına itiraz etti.

CHP Sivaslı İlçe Başkanı Ali Polat, Sivaslı İlçe Seçim Kurulu'na yerel seçim sonuçlarıyla ilgili itirazda bulunduklarını söyledi. Açılan sandıklarda yapılan tasnif sonucu ilçe belediye başkanlığı için CHP'nin oyunun 1480 olduğunu, AK Parti'nin 1499 oyla Sivaslı Belediye Başkanlığını kazandığını ifade eden Polat, şöyle konuştu:

''Avukatlarımız itiraz dilekçesini hazırladı. Biz, sayımlarda sandık başlarında alınan imzalar ile zarf ve oy sayısının tutmadığını iddia ediyoruz. Ayrıca sandık çevresinde rakip siyasi partilerden bir gurubun seçmenlere oyları karşılığında para verdiğini gören arkadaşlarımız var. Oyların yeniden sayılmasını istiyoruz.''

AK Parti Sivaslı Belediye Başkan adayı Zafer Küçükgöl ise CHP'nin itiraz etmesinin sonucu değiştirmeyeceğini, partisinin oylarının daha da artacağını savundu.

İlçede resmi olmayan sonuçlara göre 1499 oyla belediye başkanlığını kazandığını ifade eden Küçükgöl, ''CHP'nin itirazının ardından biz de belediye meclis üyeliği sonuçlarına itiraz ettik. İlçe Seçim Kurulu, yarın 14.00'te toplanarak tekrar sayım yapacak. Sonucu hep beraber göreceğiz'' dedi.

TUFANBEYLİ

CHP, Adana'nın Tufanbeyli ilçesi belediye başkanlığı seçim sonuçlarına itiraz etti.

Tufanbeyli Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti adayı Recep Balı'nın 1315, CHP adayı Mustafa Bulun'un ise 1284 oy alması üzerine, CHP İlçe Başkanlığı oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

İtirazın, Seçim Kurulu tarafından kabul edilmesi üzerine, 13 sandıktaki oyların yarın yeniden sayılacağı bildirildi.

AKYAZI

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 3 oy farkla seçimi kaybeden Saadet Partisi'nin Belediye Başkan adayı Hasan Akcan, oyların tekrar sayılması için başvuruda bulundu.

Akcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Seçim Kurulu tarafından yapılan sayıma göre, 3 oy farkla AK Parti'nin Belediye Başkan adayı Yaşar Yazıcı'nın seçimi kazandığını söyledi.

Bu sonucun gerçeği yansıtmadığını ve 15 oy farkla Saadet Partisi'nin seçimi kazandığını öne süren Akcan, şunları ifade etti:

''Teşkilatımızın yapmış olduğu sayıma göre, Yaşar Yazıcı'ya karşı 15 oyla biz kazandık. Seçimlerde bazı sandıklarda sayımın taraflı ve yanlış yapıldığını biliyoruz. 819 geçersiz oyun tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. Bundan dolayı sayımın tekrar yapılması için Seçim Kurulu'na başvurduk. Sonucun olumlu olmasını bekliyoruz.''

KADİRLİ

AK Parti, Osmaniye'nin Kadirli ilçesi belediye başkanlığı seçim sonuçlarına itiraz etti.

Kadirli Belediye Başkanlığı seçimlerinde MHP adayı Ömer Tarhan'ın 15 bin 627, AK Parti adayı Fatih Rüştü Özeser'in ise 15 bin 432 oy alması üzerine, AK Parti İlçe Başkanlığı oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna başvurdu.

Oyların yeniden sayılması konusundaki kararın daha sonra açıklanacağı bildirildi.

ACIPAYAM'IN NİKFER BELDESİ

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Nikfer beldesinde oylar eşit çıkınca kura çekildi.

Acıpayam İlçe Seçim Kurulu'nda yapılan oy sayımında AK Parti adayı Mustafa Davulcu 900, CHP adayı Ali Yarangünü ise 898 oy aldı.

CHP adayı Yarangünü sonuçlara itiraz etti. Bugün öğleden sonra yapılan ikinci sayımda, AK Parti adayının aldığı 2 oy geçersiz sayılınca, iki aday da 898'er oy aldı.

Oyların eşit çıkması üzerine yapılan kura çekimini CHP adayı Ali Yarangünü kazandı. AK Parti adayı Mustafa Davulcu'nun da sonuca itiraz edeceği öğrenildi.

ŞARKİKARAAĞAÇ

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde 14 oyla seçimi kaybeden eski Başkan ve AK Parti Belediye Başkan adayı Mevlüt Özdemir, seçim sonucuna itiraz etti.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçersiz 138 oyun da MHP lehine sayıldığını öne sürerek, İlçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesini verdiğini bildirdi.

Anavatan Partisi'nden 2004'te Belediye Başkanı seçilen Mevlüt Özdemir, geçen yıl istifa ederek AK Parti'ye katılmıştı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Mevlüt Özdemir 2398, MHP Belediye Başkan adayı Ramazan Kabalak 2412 oy almıştı.

AKSEKİ

Antalya'nın Akseki ilçesinde belediye başkanlığı seçimlerinde CHP adayı Mehmet Gölcü'nün 785, AK Parti adayı Mustafa İsmet Uysal'ın 779 oy alması üzerine, AK Parti İlçe Başkanlığı 77 oyun geçersiz sayıldığını belirterek, İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti.

İtirazı kabul eden İlçe Seçim Kurulu, oyların yeniden sayılmasını kararlaştırdı. Sayım sonucu, CHP'nin oyu 785'ten 784'e düşerken, AK Parti'nin oyu ise 779'dan 783 yükseldi.

CHP'li aday Mehmet Gölcü, 1 oy farkla kazanmış oldu.

AK Parti İlçe Teşkilatı yetkilileri, sonuçları yeniden değerlendirerek hareket edeceklerini bildirdi.

NALLIHAN

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde AK Parti, MHP adayı Adnan Okur'un 17 oy farkla belediye başkanlığını kazandığı seçim sonuçlarına itiraz etti.

İtirazı değerlendiren Seçim Kurulu tarafından oyların sayımına yeniden başlandığı bildirildi.

aa



Bu haber 1,124 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,167 µs