En Sıcak Konular

'Erdoğan benim de başbakanım'

30 Mart 2009 19:06 tsi
Antalya'da seçimi kazanan CHP adayı Akaydın: "Başbakan, Türel zamanında 28 kere geldiyse benim zamanımda 56 kere gelsin..."

Resmi olmayan sonuçlara göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığı açıklanan CHP'li Mustafa Akaydın, Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti.

Mustafa Akaydın, ''Elimde olmayan nedenlerle kendisini üzdüysem kusura bakmasın, o da benzeri şeyleri bana yapmıştır, ben de kusuruna bakmıyorum. Siyasetin doğasında olan şeyler bunlar, iddialı yarış çünkü. Mühim olan bundan sonra bunları unutarak Antalya'nın menfaatleri için hep birlikte hizmet etmek'' dedi.

Akaydın, il seçim ofisinde düzenlediği basın toplantısına, Türel'e teşekkür ederek başladı.

''Elimde olmayan nedenlerle Türel'i üzdüysem kusura bakmasın'' diyen Akaydın, Türel'in de benzeri şeyleri kendisine yaptığını söyledi.

Türel'in kusuruna bakmadığını, bunların siyasetin doğasındaki şeyler olduğunu kaydeden Akaydın, ''İddialı bir yarış çünkü. Mühim olan bundan sonra bunları unutarak Antalya'nın menfaatleri için hep birlikte hizmet etmek'' diye konuştu.

Kendisine destek veren eski belediye başkanlarına da teşekkür eden Akaydın, şunları söyledi:

''Bundan sonraki belediye başkanlığı yaşamımda da onların ilgisini, desteğini kullanmaya her zaman hazırım. Belediye başkanı koltuğuna oturduğum andan itibaren, bana oy vermiş ve vermemiş tüm Antalya halkı benim vatandaşımdır, yurttaşımdır. Hiçbir ayrım olmaksızın hizmet etme anlayışı içinde olacağım. Bugüne kadar beni destekleyen sivil toplum kuruluşları, basın benim için çok önemli. Belediyecilik anlayışım yönetişim anlayışı olacaktır, katılımcı olacaktır. Olabildiğince şeffaf olacaktır. Halkının içinde bir belediye başkanı olacağım.''

Yoksul, işsiz, aşsız, emekçi insanlara, yaşlılara, emeklilere, engellilere öncelik vereceklerini ifade eden Akaydın, başkanlık koltuğuna oturduktan sonra belediyenin mali envanterini çıkaracağını bildirdi.

-''KOLAY ULAŞILABİLİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM''-

Antalya'nın önceliği olarak, ayakları yere basıp ufkunu gördükten sonra belediye emekçilerinin yıllardır birikmiş alacaklarını ödemeyi düşündüğünü kaydeden Akaydın, bunun belediye başkanları için namus borcu olduğunu belirtti.

Ardından Antalya'nın sorunlarını masaya yatıracaklarını bildiren Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Birçok sıkıntımız plansızlıktan kaynaklandığı için öncelikli projem planlı Antalya'dır. Türkiye'deki yoksulluğun arkasında yatan en önemli nedeninin yolsuzluk olduğunun hepimiz farkındayız. Türkiye'de yolsuzlukların özellikle yerel yönetimlerdeki uygulamalardan kaynaklandığı bir gerçek. Bunun bazı hukuki nedenleri var. Özellikle belediye şirketlerinin kontrol dışı faaliyetleri. Burada hiç kimseye göndermede bulunmak istemiyorum ama Antalya'da en büyük sıkıntım nazım imar planları yapılsa bile ruhuna sadık kalınmaması, belediye meclislerinde tema ve emsal değişiklikleri. En önemli titizliğim bu konuda olacak. Sadece bu kadarını bile yapsam Antalya'ya büyük hizmet etmiş olacağım inancıyla belediye başkanlığını bırakacağım. Antalya çok zengin bir kent ama bu tür değişikliklerle bazen adını bile bilmediğimiz kişilere kazandırılmakta, buradan kayıpla çıkmaktadır.''

Antalya'nın turizmin başkenti olmasıyla övünüldüğünü ancak beton yığınlarıyla dolu bir Antalya'da yaşandığını söyleyen Akaydın, şöyle konuştu:

''Yeşil dokudan uzak bir Antalya'da yaşıyoruz. 30 yıl önce gördüğümüz birçok değeri sırf bu nedenden dolayı kaybetmiş bir kentin yurttaşlarıyız. En önemli titizliğim bu olacaktır. Bu titizliği sürdürmek için özellikle belediye meclislerindeki arkadaşlarımın ilkeli, dürüst olmasına ve desteğine ihtiyacım var. Bu konuda da hiçbir parti anlayışı gütmeyeceğimi şimdiden ifade ediyorum. Bu anlayışta, bu ilkede buluşan herkesle eşit uzaklıkta çalışmaya hazırım. Aynı şey encümenim için de geçerli olacak.''

Akaydın, kolay ulaşılabilir, güler yüzlü ve ilkeli bir belediye başkanı olacağını da belirtti.

-''SEÇİM SONUÇLARI BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLMADI''-

Seçim sonuçlarının kendisi için sürpriz olmadığını belirten Akaydın, kampanyanın başında hedefinin yüzde 45 olduğunu ilan ettiğini vurguladı.

Akaydın, ''Biraz beklediğimin altında gerçekleşti ama siyasette iddialı olmak da çok önemlidir. Bu hedefi de büyük ölçüde tutturduk'' dedi.

Mustafa Akaydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Antalya sonuçlarını çok ama çok anormal bulduğunu'' söylediğinin hatırlatılması üzerine, ''Başbakanımı çok şaşırttım. Geçmişimde de bugün de. Ama Başbakanım söylemlerinde beni hiç şaşırtmadı'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın kendisinin de başbakanı olduğunu hatırlatan Akaydın, ''Başbakan, Türel zamanında 28 kere geldiyse benim zamanımda 56 kere gelsin. Bundan memnuniyet duyarım sadece.Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Daha önce de Başbakanla çalışma alışkanlığım var, Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve rektör olarak'' diye konuştu.

Ankara'yla iş birliği içinde çalışıp çalışmayacağının sorulması üzerine Akaydın, şunları kaydetti:

''Lügatımda kavga etmek üstüne bir idari anlayış yoktur, hiçbir zaman olmayacaktır. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı ve rektörlük dönemimde de yoktu. Rektörlük yaptığım dönemde Akdeniz Üniversitesine 250 milyon dolara yakın yatırım yaptım. Bunları yaptığımda büyük ölçüde DPT ve Maliye Bakanlığının desteğini gördüm. Netice olarak onlar Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı ve bakanlarıdır. Biz de Türkiye Cumhuriyeti'nin belediye başkanıyız ve belediyesiyiz. Aramızda hiçbir zaman kavga etmek üzerine bir siyaset anlayışı olamaz ama yanlışlar yapılırsa bunları eleştirmek her Türk vatandaşı gibi belediye başkanının da, rektörün de, kurul başkanının da hakkıdır. Herkes görevini doğru dürüst yaparsa sıkıntı yaşanmaz. Kurul başkanı olarak yaptığım her şeyin arkasındayım, doğru yaptığıma inanıyorum, bugün yaşasam yine aynısını yaparım.''

Mustafa Akaydın, çalışacağı kişileri seçme hakkı olduğunu, çalışanlarda liyakati esas alacağını söyledi.

Bir başka soru üzerine de Akaydın, Menderes Türel'in kendisini tebrik etmediğini belirtti.



Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,528 µs