-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Helikopter duvara çarpmış.. -Video

30 Mart 2009 17:50 tsi
Helikopter duvara çarpmış.. -Video Keş dağındaki helikopter enkazı havadan görüntülendi. Kazanın büyüklüğünü ve boyutu yukarıdan daha net anlaşılıyor.

Kaza, uzmanlar tarafından ''helikopter, Keş Dağı'na adeta bir kale duvarına çarpar gibi çarpmış'' şeklinde yorumlanıyor.

Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Döngel köyü yakınlarında düşen, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği helikopterin enkazı, kazanın büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşırken düşen helikopterin enkazını AA ekibi havadan görüntüledi.

.

HAVANIN AÇMASINA RAĞMEN...

Olayın meydana geldiği günden, enkazın bulunup cesetlerin indirildiği ilk 3 gündeki yoğun kar yağışı ve tipi yerini zaman zaman Göksun'da güneşli havaya bırakmasına rağmen hava sıcaklığı yine de sıfırın altında seyrediyor.

Enkazın bulunduğu bölgede kar kalınlığı yer yer 1-1.5 metreye ulaşırken, zor doğa koşulları ekiplere güç anlar yaşatıyor.

Çalışma yapan ekipler, karla kaplı zeminde yürümekte zorlandıkları için enkaz bölgesine helikopterle bırakılıyor. Ara verilmeden 24 saat boyunca sürdürülen çalışmaları yürüten Sivil Savunma ve Özel Harekat Timleri'nin kar maskesi ve gözlüklerle çalışma yapıyor. Çalışma performasını artırmak amacıyla skorski helikopterlerle yeni ekiplerin ilçe merkezinden bölgeye taşınıp, yorulan ekiplerin dinlendirilmesi sağlanıyor.

GÜNEŞ KOLTUĞU SÖKÜP KOVUĞA SIĞINMIŞ

Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu kayıp olan ve bugün enkaza 500-600 metre uzakta bir ağacın yanındaki kaya kovuğunda cesedi bulunan İHA muhabiri İsmail Güneş'in  yanında, helikopterden söktüğü anlaşılan bir de koltuk bulunmuştu.

 



Bu haber 1,089 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,273 µs