En Sıcak Konular

Helikopter kazası için Meclis araştırması

30 Mart 2009 17:33 tsi
Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu ölen İHA muhabiri İsmail Güneş'in cenazesi Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Güneş'in cenazesi, jandarma özel harekat arama kurtarma timleri tarafından bulunduğu yerden alınarak, helikopterle Kahramanmaraş Havaalanı'na getirildi.

Burada hazır bekletilen ambulansa alınan Güneş'in cenazesi otopsi yapılmak üzere, polis eskortu eşliğinde Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.
Güneş'in ölüm sebebi Adana'dan gelecek 4 kişilik Adli Tıp Kurulu heyeti tarafından yapılacak otopsi sonunda belirlenecek.

AKP Grup Başkanvekilleri tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, seçim çalışmaları nedeniyle, Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götürmek üzere hareketlenen helikopterle kalkışından bir süre geçtikten sonra bağlantı kurulamadığı belirtildi.

Bunun üzerine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletin bütün birimlerinin seferber olduğuna işaret edilen araştırma önergesinde, şunlar kaydedildi:

“İçişleri Bakanımız aynı gün, Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımız da ertesi gün arama çalışmalarına bizzat katılarak, herhangi bir ayrıntının kaçırılmaması için büyük gayret göstermişlerdir. Adeta, sivil-asker herkes seferber olmuştur. Ancak, arazinin ve havanın olumsuz şartları nedeniyle helikopterin enkazına 27 Mart 2009 tarihinde ulaşılabilmiştir.

Bu olay, ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Muhsin Yazıcıoğlu, Türk siyasi hayatının uzun yıllarına damgasını vurmuş çok önemli bir siyasetçidir. Türkiye'nin buhranlı zamanlarında hep demokrasiden yana tavır koymuştur. Krizden çıkış yolu olarak hep milleti işaret eden Yazıcıoğlu, bu dik duruşuyla vatandaşlarımızın takdirini kazanmıştır.

Merhum Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kaza ile ilgili toplumumuzda en ufak bir şüpheye yer bırakmamak için Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan helikopter kazasının araştırılarak alınması gereken önlemlerin tespit edilmesi talep etmekteyiz.”

A.A.



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,437 µs