En Sıcak Konular

Damardan kumanda geliyor

0 0 0000 00:00 tsi
Damardan kumanda geliyor Müjdemizi isteriz! Artık damardan kontrol edilebileceksiniz! İnsan vücuduna sokulacak mikro çipler ve nano robotlarla yeni bir korku filminin senaryoları yazıldı. Bahane gene aynı: hastalıkları iyileştirmek...

Arizona Üniversitesi’nden Bio Medikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Akay, 5-10 yıl içinde robot nano ilaçların üretileceğini bildirdi. Akay, nanoteknolojinin büyük gelişme gösterdiğini belirterek, bu teknolojiyle üretilen mikro çiplerin insan vücuduna yerleştirileceğini söyledi. (Nano: “Nano” bir fiziksel büyüklüğün bir milyarda biri anlamına gelir... Bir nanometre bir saç telinin çapının 10 binde biri uzunluğundadır... Metrenin milyarda biridir.)

Beyindeki sinir hücrelerinin yerine mikro çip

Prof. Dr. Akay’ın verdiği müjdeye göre genetik bilimi – nanoteknoloji – bilgisayar teknolojisi el ele çalışacak. İnsanların genetik yapısına özel robot nano ilaçlar 5-10 yıl içinde üretilecek. Akay, bu robotların özellikle kanser; Alzheimer ve inme tedavisinde kullanılacağını iddia ediyor.

Akay, beyindeki sinir hücrelerinin mikro nano çip ile değiştirilmesi üzerinde çalışıldığını bildirdi. Prof. Dr. Akay şunları söyledi:

“Bu konuda hayvanlar üzerinde çalışılıyor. Beyindeki sinir hücrelerinin fonksiyonları, mühendislik yöntemleri kullanılarak yeniden düzenleniyor. Çalışmalar hayvanların yapılan değişiklik sonucu aynı fonksiyonları kazandığını gösterdi. Bu, ileriye dönük çok büyük bir ümit.”

Sağlıklı insanlara da çip!

İnsanların solunum ve kan basınçlarının nano mikro çiplerle uzaktan izlenebileceğini söyleyen Akay, bu çiplerin henüz hayvanlar üzerinde denendiğini belirtti.

Vücudun dışına konulan sensörlerle veya çiplerle askerlerin, itfaiyecilerin, atletlerin ve futbolcuların veya çok uzaklarda bulunan kişilerin solunum ve kan basınçlarının uzaktan takip edilebildiğini dile getiren Akay, bu çip ve sensörlerin sağlıklı insanlara da yerleştirilebileceğini vurguladı.

İnsan beynine çip

Yakın zamanda, insan beynine yerleştirilecek çiplerle, beyinden gelecek sinyallerle istenilen işlerin robotlara yaptırabileceğini bildiren Prof. Dr. Metin Akay, çalışmaların maymunlar üzerinde denendiğini kaydetti. Bu çalışmanın ileriye dönük çok büyük faydaları olacağını ifade eden Akay, öncelikle çok yaşlı insanların, belli işlerini robotlara yaptırabileceğini söyledi. Akay, “İnsan beyni, iş yaptırmak için robotu kullanacak” dedi.

Maksat uzaktan kumanda mı?

Bütün bu gelişmeler insanın aklına ciddi bir soru getiriyor. Beyinde sinir hücrelerinin yerine yerleştirilecek olan çipler, damarlarda gezinecek kadar küçük nano robotlar bizi uzaktan kumanda etmek için mi tasarlanıyor?

iyibilgi.com



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,168 µs