blok bulduk | " /> blok bulduk | "/>

En Sıcak Konular

Arınç: Karşımızda blok bulduk

30 Mart 2009 17:10 tsi
Arınç: Karşımızda blok bulduk Partisinin memleketi Manisa'daki başarısızlığını değerlendiren Bülent Arınç, "Karşımızda blok bulduk' dedi..

TBMM eski Başkanı, AKP Manisa Belediye Başkanı Bülent Arınç, partisinin Manisa'daki başarısızlığını, Ege ve Akdeniz bölgelerinde alınan sonuçlarla benzerlik taşıdığını, karşılarında blok bulduklarını söyledi.

Arınç, “Ege'de, İç Ege'de, Akdeniz Bölgesi'nde CHP desteklendi, MHP'nin güçlü olduğu yerlerde MHP desteklendi. Biz buralarda karşımızda bir blok görüyoruz. Bu blokun içerisinde MHP, Anavatan, Demokrat Parti ve CHP var. Dolayısıyla AKP'ye karşı blokun bazı illerde netice verdiğini görüyoruz” dedi.

AKP'nin Manisa'da seçimi kaybetmesi ve MHP'nin 2004 yılına oranla 3 kat fazla oy alarak belediye başkanlığını kazanmasının ardından bugün il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Arınç, durum değerlendirmesi yaptı.

Seçimi kazanan MHP'li Cengiz Ergün'ü telefonla arayarak tebrik ettiğini söyleyen Arınç, “Manisa Belediyesi Başkanlığı'nı sayın Cengiz Ergün kazandı. Kazanacağımıza inanıyorduk ama bugünkü sonuçlar 4 puan önde oldukların gösterdi. Ege'de, İç Ege'de, Akdeniz Bölgesi'nde CHP desteklendi, MHP'nin güçlü olduğu yerlerde MHP desteklendi. Biz buralarda karşımızda bir blok görüyoruz. Bu blokun içerisinde MHP, ANAVATAN, Demokrat Parti ve CHP var. Dolayısıyla AKP'ye karşı blokun bazı illerde netice verdiğini görüyoruz” dedi.

Sonuçlarda, 2004 seçimine oranla büyük bir değişim olduğunun ortaya çıktığını belirten Arınç, Ege'de, oyu az olan partilerin, İç Ege'de, Akdeniz Bölgesi'nde CHP'nin güçlü olduğu yerlerde CHP'yi, MHP'nin güçlü olduğu yerlerde MHP'yi desteklediğini ileri sürdü. Bloğun olduğu yerlerde MHP, ANAVATAN, DP ve CHP'nin yer aldığını iddia eden Arınç şunları söyledi:

“Belediye başkanımız Bülent Kar 5 yılda önemli işlere imza attı. 30-40 yılda yapılamayanları yaptı. Esasen ortaya konan tablo da hizmete oy verilmediğini, bu seçimlerde başka kriterlerin gözönüne alındığını göstermektedir. Eğer hizmete oy verilseydi Manisa, Balıkesir kaybedilmemiş olurdu. Sonuç burada hizmetin değil başka faktörlerin geçerli olduğunu göstermektedir. AKP'yi yıpratmak için bazen sinsi bazen alenen propagandalar yapılmıştır. Seçime 3 gün kala kasetler ortaya çıkarılmış, Sümerbank olayı istismar edilmiştir.”

Arınç, MHP'li Manisa Belediye başkanı Cengiz Ergün'ün, ayağı yere basan projelere imza atacağına, hizmetlede devam edeceğine inandığını da söyledi. Arınç'ın toplantısına AKP Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, seçimi kaybeden belediye başkanı Bülent Kar ve AKP İl Başkanı Mustafa Uyumaz da katıldı.

Bülent Arınç, il binasından ayrılırken başkanlığı kaybeden Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar'a sarıldı, tebrik ederek çalışmalarından dolayı teşekkür etti.



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs