En Sıcak Konular

Polat: Federasyona şartımız var

30 Mart 2009 15:44 tsi
Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Lincoln olayından stad projesine; federasyonla ilişkilerine kadar pek çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Galatasaray Başkanı Adnan Polat 2. Başkan Mehmet Helvacı, Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan ve Futbol Şube Sorumlusu Murat Yalçındağ'ın katılımıyla Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Ajansspor.com, Canlı aktardığı toplantıda Adnan Polat'ın konuşmalarından şunları derledi;

-"EN ÇOK BİZ ÜZÜLÜYORUZ"-
“Bu basın toplantısı ihtiyaçtan gerek duyduk. Hamburg ve Eskişehirspor maçından sonra medyada yer alan haberler yorumlar ve değerlendirmeler nedeniyle basın topklantısı ihtiyacı doğdu bizde. G.Saray futbol takımı sezon başından beri 3 kulvarda mücadelesini sürdürdü. Burada en önem verdiğimiz UEFA ve Süper Lig’di. UEFA’da hedef ve beklentimizi biliyorsunuz. Ancak Hamburg maçında burada aldığımız sonuç bizi oldukça üzdü. Eminim tüm G.Saraylılar’ı da üzmüştür. Ama bu sonuç en çok futbolcular, teknik heyet, Futbol Şubesi, yönetim ve burada çalışanları daha çok üzüyor.. İçeridekileri daha çok etkiliyor bu sonuçlar.."

-"UZUN VADEDE PERFORMANSTAN MEMNUNUZ"-
"Ancak bardağın dolu tarafından bakınca, mart sonuna kadar Avrupa heyecanını devam ettirdik. Beklentimiz farklıydı ama yeniden yapılanma içinde olan bir ekibiz ve yeni bir takım kuruluyor. Takımda 2 sene önceden 6 oyuncu var sadece. 2000 yılında alınan UEFA Kupası’nı hatırarsanız, 8 senelik bir süreç sonunda alınmıştı. 92’de başlayan kadroda, 18-19 yaşında oyunccular uzun süre bir arada oynadılar. Daha sonra bunların yanına Avrupa’dan 3 büyük transfer yapıldı ve başarıya gidildi. Yine böyle bir süreç var. Bu süreçte hem Süper Lig’de şampiyon olmak, hem de Aveupa’da başarı olmuyor elbette. Ama bu süreç sürüyor. Şuan gelen oyunculara bakarsanız bu isimler 2 sene önce gündemde bile yokken şimdilerde milli takımın değişilmezleri. Bütün maç yoğunluğuna ve sakatlıklarımıza rağmen milli takımda 5-6 oyuncumuz var. Tabii bu netice bizi memnun etmedi ama futbolcularımızın ortaya koydukları performanstan memnunuz. Bugün sadece Süper Lig’de oynayan bir futbolcu ortalama 34 maç yaparken, bizim oyuncularımızdan bir çoğu şimdiden 30 maç üzerine çıktı. Mesela Arda Turan milli ve özel maçlar hariç 34 maç oynamış.. Ayhan 37 maç oynamış. Çok eleştirilen Lincoln bile 31 maç oyanmış. Dolayısıyla bu süreçte ortaya konan performans bizi uzun vadede mutlu ediyor. Ama kısa vadede başarı yeterli değil..”

-“18. ŞAMPİYONLUK HAYAL DEĞİL”-
“Şuan liderin birkaç puan gerisinde olmamıza rağmen hedefimi, iddiamiz değiştirmedi. G.Saray takımı en az diğer rakipleri kadar şampiyonluk şansına sahiptir. Bu sene 18. şampiyonluğumuzu alıp tüm rakiplerimizi geride bırakmak istiyoruz. Bazıları için bu hayal olabilir. Ama geçtiğimiz dönemlerde de ne şartlarda kupalar kaldırdığımızı biliyorsunuz.”

-“HAYAL ÜRÜNÜ RAKAMLAR”-
“G.Saray yatırımları ile ilgİli bazı şeyler de söylemek istiyorum. Son 2 senede yapılan transferlerde toplam harcamış olduğumuz para; transferlerde bonservis, yetiştirme bedeli menajerlere ödenen paralar ve tazminatlar dahil 25 milyon dolardır. Ancak 9,2 milyon dolar futbolcu satışından gelir elde etmişiz.. 40-50-60’larda gezinen rakamlardan bahsediliyor, bunlar hayal ürünüdür..”

-“HUNHARCA KATLEDİLİYORLAR”-
“Sakatlı konusunda da bazı rakamlar vermek istiyorum. Bu sezon oynadığımızı maçlarda 65 darbeye yönelik sakatlık almışız. Bu sakalıklar sonucu 14 tane ameliyat yapılmış. 2 yılda toplm 27, son 1 yılda 23 ameliyat olmuş.. Ameliyat sayısı bir rekor sanıyorum. G.Saray oyuncuları sahada hunharca katlediliyor. Bunu daha iyi anlayın diye söylüyorum. Umarım bunlar artık tolere edilmez, maçları yöneten hakemlerimiz daha dikkatli maç yönetir.
Bunun zararı sadece G.Saray’a değil, milli takıma da uzanıyor. İstediği kadroyu Terim de kuramıyor bu nedenle. Biz milli ve yıldız futbolcular korunsun derken, Türk futbolunun nasıl etkileneceğini belirtmiştik. İşte bunu bu yıl çok güzel görüyoruz.”

-“KİMSE KENDİNİ ŞAMPİYON İLAN ETMESİN”-
“Biz yönetim olarak mücadelemizi sergileyeceğiz. Kimse kendini şimdiden şampiyon ilan etmesin. Mayıs ayında herkes kimin nerede olduğunu görecek. Biz varken de kimsenin kolay kolay kendisini şampiyon ilan etmesi mümkün değildir..”

-“BECEREMEDİLER DİYORLAR, AMA..”-
“Türk Telekom Arena hakkında da bilgi vermek istiyorum. kamuoyuna ‘finansmanını beceremediler’ deniyor. Bunu daha önce de defalarca söyledik.. Stadın yapımı TOKİ ve mütehhait firmya aittir.. G.Saray’ın yaptığı ise stadın belirlenen program ve teknik şartmname çerçevesinde yapılıp yapılmadığını kontrol etmektir. Bunun dışında bir şey yapmıyoruz. Bu hafta zaten finansman konusunu da halledilecek. Eren Talu stadın inşaatının yeniden başlayacağını da bana ifade etti. Biz bu konuyu yakınen takip ediyoruz ve konuyla ilgiliyiz.. Bunun takibini yapan 2 yönetici arkadaşımız saat saat kontroller yapıp, yükleniciye yardımcı olmaya çalışıyor..”

-“DEĞER 2’YE KATLADI”-
“Yatırımlar hakkında da bir konu daha var. İngiltere’de uluslararası bir araştırma şirketine daha önce G.Saray’ın değerini hesaplatmış ve 68 milyon dolar olduğunu öğrenmiştik.. 4 ay önce yaptığımız araştırmada ise bu değerin 128 milyon dola çıktığı görülüyor.. Bu rakamları biz, yatırımıların doğru yapıldığının göstergesi olarak algılıyoruz..”

-“HELVACI’YLA BİRLİKTE ŞAŞIRDIK”-
“Federasyonla ilgili 1-2 şey de söylemek isyiorum. Milli maç öncesi detaya girmek istemiyoruz ama geçtiğimiz günlerde bir haber çıktı. Mehmet Helvacı ve ben bu habere çok şaşırdık. Haberi yapan arkadaşın ciddi bir hayal gücü. Helvacı’yı TFF başkanı yapmak içinmiş bizim tavrımız, daha neler duyacağız kim bilir?”

-“KRİZ ETKİLEDİ”-
“Dünyada malumunuz büyük bir ekomonik kriz var.. Doğal olarak Türkiye’de de krizin etkilerini yaşıyoruz. G.Saray ve Türk futolbunu etkilememesi mümkün değil bunu. Mevcut mali duruma, bu kirizin de eklenmesi ile projeleri yürütmek kolay olmuyor.. Genel kurulda da konuştuk.. Bu kadar büyük sıkıntıklar içinde G.saray kulübünde nasıl ses çıkmadan finansal işler yürütülüyor denildi.. Ama sonuçta her kulüpte ekonomik krizin getirdiği sıkıntılar var..”

-“LİNCOLN SEZON SONUNA KADAR..”-
“Lincon G.Saray futbol takımının bir üyesidir. Florya’da belli bir talimat ve yönetmelikler vardır ve buna da herkes uymak zorundadır. Altyapıdan gelen oyuncuya nasılsa, Ona da aynı kurallar uygulanıyor. 159 bin euro ceza almıştır bu güne kadar ve bu yüksek bir rakamdır.. Yine geldiğinde ceza kendisine kesilecek. Ama biz Lincoln'ü kazanmaktan yanayız. Futbolcuyu yine G.Saray takımı oyuncusu olarak teknik heyete teslim edeceğiz. Birinci adım futboluyu oynatmak olacaktır ama taktir teknik heyetindir.. Hazırsa oynayacaktır da.. Umarım Lincoln sezon sonuna kadar en büyük katkıyı verir..”

-“TEKNİK EKİPLE SORUN YOK”-
“Teknik ekiple ilgili de konuşalım istiyorum... Bülent Korkmaz 3 maçla ‘Cesur Yürek’ ilan edildi. 2 maç sonrasında da çirkin bazı yakıştırmalar yapıldı. Bunu da ayıplıyorum.. Hakkaniyet yok. Bir teknik adam saha içinde straforunu stoper oynatıyorsa bu kişiye biraz daha insaflı olmak lazıç. Teknik ekiple bir sorun yok ve biz omuz omuza yolumuza devam edeceğiz. Takımda sakatlarda da iyileşme oluyor. Önümüzdeki haftalarda belki ilk kez tam kadro mücadelemizi sürdüreceğiz. Hiçbir zaman havlu atmayacağız..”

-FELDKAMP TARTIŞMALARI-
"Haldun Üstünel'e önemli bir görev yüklediğimiz için aramızda yok bugün. Kalli yurtdışına gidiyor milli maçları izlemek için. Önümüzdeki hafta Çarşamba burada olacak ve raporunu getirecek. Raporu değerlendireceğiz. Birçok kulubün alt yapısını izledi ve incelemelrrde bulundu. Yeni altyapı modelimizi önümüze koyacak. Gereksiz spekülasyonlar ortaya koyulmasın. A Takımın patronu Bülent Korkmaz'dır. Kalli'nin oarada işi yoktur. Feldkamp'ın birinci görevi altyapının rehabiletisidir. Keşke 20 Kalli olsa da 20 ülkede futbolcu izletsek. Ucuz ve kaliteli oyuncular alabilsek. Biz sizin ifa ettiğiniz göreve saygıyla yaklaşıyoruz. Ama eski adı yalan haber olan yeni adı sanal haber olan konulardan uzak durun lütfen. Eleştirilerinizden gocunmuyoruz ama bunun da belli bir standartı olsun. Sizden ricamız bu"

-"ESİR TİCARETİ YAPMIYORUZ"-
"Biz burada esir ticareti yapmıyoruz. Bir futbolcu bu takımda oynamak istemiyorsa, belli bir ekonomik şartı yerine getirirse, satarız. Bir futbolcunun Galatasaray'da forma giymekten gurur duyması gerekiyor. Lincoln sezon sonunda takımdan gitmek isterse, satın almak isteyen olursa veya şartlar yerine gelirse, gitmesine yardımcı oluruz. Bu sadece Lincoln için geçerli değil"

-"LİNCOLN'ÜN ATILACAĞI BANA SÖYLENDİ"-
"Federasyondan istediğimiz marka değerini yükseltin, herkese eşit mesafede dursun. Hep bunu söyledik. Basın toplantısından 1 hafta önceye kadar da desteklediğimizi söyledik. Antalya kampına da gitmemize rağmen hiçbir değişilik olmadı. Kan davası gütmüyoruz. Kimseyle kişisel sorunumuz da yok. Benim buradaki tenkitlerim sadece Galatasaray adına değil, Türkiye'deki tüm takımlar için. Bu işin standartı olmazsa bunun içinden çıkamayız. Hangi takım daha iyi oynuyor bunu göremiyoruz. Hakemlerimizin yıprandığını ve harcandığını görüyıoruz. Halis Özkahya, Yunus Yıldırım ve Fırat Aydınus gibi hakemlerimizi çok yıprattılar ve harcama noktasına getirdiler. Anti futbola karşı federasyonun bir tavır alması gerekir. Bana Galatasaray'a ilk 6 maçında kıyılacak diye istihbarat geldi. Güldüm geçtim ancak Sivasspor maçıyla beraber bu gerçek oldu. Lincoln'ün 30 dakika içinde iki sarıdan atılacağı bana söylendi. Bunun gibi bizde bir çok şüphe uyandıran şeylerin ortaya çıkması bizim MHK'ya olan güvenimizi sarstı. Birçok Anadolu kulübü de bundan rahasız. Biz düzgün yönetim istiyoruz. Bu bilgiyi bana veren de federasyona çok yakın bir arkadaşım"

-"MİLLİ MAÇA GİTMEYECEĞİM"-
"Uzun zamandır Kulüpler Birliği toplanamadı. Aziz Bey topladığı zaman bu konular konuşulacaktır. İyi futbol iyi zeminde oynanıyor. Sivas'ta oynadığımız zemine bakın. Sivasspor'u eleştirmiyorum ama o sahada futbol oyananmaz. Geçen seneki Konyaspor maçındaki saha. Şimdi oraya gittiğimizde, başkan burası beton zemin gibi oldu diyor. Biz bunun böyle olacağını geçen sene söylemiştik. Konyaspor ve Sivasspor'da oynayan arkadaşlarımızı da yazık. Biz futbol yönetiminin düzeltilmesini istiyoruz. Hakemler futbol oynamaya müsaade etmeliler. İnsanlar futbol takımlarını izlemeye gidiyor. Hakemleri izlemeye değil. Bir takımda bir sene içinde 23 ameliyat olur mu darbeye yönelik. Milli maça gitmeyeceğim. Milli Maça gitsem de şeref tribününe oturmam. Federasyon doğru adımları atsın ben onlara 5 adım atarım"

-FENERBAHÇE'YE YEMEK DAVETİ-
"Fenerbahçe Kulübüne Pazartesi Günü Galatasaray Adası'nda vermek istediğimiz yemek için davetiye göndereceğiz. Biz davetimizi yapacağız ama kabul edip etmemek onlara kalmış bir durum. Biz Beylerbeyi'ni satışa çıkarmadık. Bir kaç kişi bizimzle konuştu. Ciddiyseniz teklifinizi değerlendiririz dedim"

-"LINCOLN İLE KONUŞMAK İSTİYORUM"-
"Yönetim olarak biz hocamıza şunu oynat, bunu oynat diye bir söylemde bulunmuyoruz. Biz hocamızın işine karışmıyoruz. Genel prensip olarak futbolcumuzu (Lincoln) kazanmak istiyoruz. Kendisiyle konuşmak istiyorum. Çağırıp konuşacağım. Zaman zaman konuşuyorum zaten diğer futbolcularımla da"

-“ADNAN SEZGİN’LE SORUN YOK”-
“Birisi böyle bir haber yazıyor; Adnan Sezgin’in yetkisi azaltıldı diye ama bunlar gerçek değil.. G.Saray Futbol A.Ş. Genel Müdürü’nün sorumlulukları bellidir. Adnan Sezgin’le ilgili en ufak bir sorunumuz yok.. Bence Futbol Şubesi teknik heyetle fazlasıyla beraber. 6 gün Florya’dalar. Ben 2 gün gelirdim.. Sezgin’le bir sorun yok ama böyle söyleniyor.”

-“BÜLENT BENİ YANILTMAYACAK”-
“Günlük yaşayarak bir yere varamayız. UEFA Kupası’nın kazanıldığı dönemde 1992 yılından 2000 yılına kadar uzun bir süreç yaşandı. Teknik heyetler değişti ama yeni bir takım kuruldu. Bülent hocayla ilgili bir sıkıntı yok. Biz kendimize güveniyoruz. Onun başarılı olcağına inanjıyoruz. Beni futboluculuk döneminde hiç yanıltmadı, yine yanıltmayacak.. Ama bazı imkansızlıkları da göz ardı etmeyin..”

-“BAŞBAKANA GÜVENİYORUM”-
“Aslantepe projesi altında başbakanın imzası var, yakınan takip ediyor kendisi. Hamburg maçında bile konuştuk. Seçim gündeminde bile bilgi aldı.. Ben tabii ki güveniyorum, çünkü T.C başkabakanının imzası olacak ve o proje bitmeyecek.. Zamanında elbette aksama olabilir. Büyük bir küresel krizden geçiyoruz. Ama bu stat bitecek ve hatta biz kombine satışlarına bile başlayacağız..”

-“TRANSFER POLİTİKASI BELİRLENDİ”-
“Heyecanı istesek de bitiremeyiz. Dikkatimiz de yerinde. Ama bazen ummadığımız sonuçlar da olabiliyor. 10 kez oynasak 1 kez yenileceğimiz bir takıma yenilerek Şampiyonlar Ligi’nden . 15 dakikalık kontrasyon eksikliği Hamburg maçında bizi turdan etti. Bazen şans faktörü de önemli. Şut atıyor futbolcu ve bazen direkten içeri giriyor bazen de dışarı gidiyor.. Şuan önemli projeler yapıyoruz.. Stadı sadece Eren Talu bitirmeyecek. Stadın diğer projeleriyle ilgili işlemler de var. Riva arazisinde önemli gelişmeler var ayrıca.. Ruhsat aşamasının çok meşakkatli olduğu ortada. Aslantepe inşatının dışında belediye ile ilgili yollar konusunda ciddi uğraşlar veriyoruz. Bu sene Kalamış’ı yapmak istedik, lodos milyon dolarlık bir zarar verdi bize. Florya’nın kurumsal sorunları aylar sürdü ama halledildi. Yani sportif aktiviteler dışında da çok iş yapıyoruz.. Dikkatimiz dağılmadı. Yapmamız gereken bir çok iş var.. G.Saray’ın gelecek dönemki transfer politikası tamemen belirlendi örneğin. Hem dikkatli, hem heyecanlı, hem de beklenti çindeyiz Bizim beklentimiz taraftarımız bizden desteğini çekmemesi.”

-“SKİBBE HAYAL KIRIKLIĞI”-
“Bülent Kortmkmaz’ı tartışmak istemiyorum. Feldkamp’a gelince, bence gçen yıl çok başarılı oldu. Onun kurduğu kadronun rüzgarıyla son 6 haftada şampiyon olduk. Skibbe ile ilgili ise şunu söyleyebilirim; biz buıraya bir teknik adam getirirken, burada bu işi yürütebileceğine inanarak bunu yapıyoruz. Bu konuda bir hayal kırıklığına uğradığım doğrudur..”

-"KİMSE GİTMEYECEK"-
“Meira’nın kariyeri çok önemli ama G.Saray’da kimyası tutayınca olmuyor.. Bu konuda aldığımız kararın doğru olduğunu düşünüyoruz. Ben yeni jenarasyona Avrupa’da bir kupa kaldırmadan bir yere göndermeyeceğimi söyledim. Ayrıca Avrupa’da üst düzey bir takım olmadan da göndermeyeceğim.. Şuan oyuncularuımıza yazılı bir teklif ytok. Ama zaman ne getirir bilemeyiz. Bülent hocayla da konuşuyoruz, Türk fuıtbolcular açısından en kaliteli kadroya sahibiz. 12 yaşında buraya gelip 37 yaşında giden, hayatının 4’de 3’ünü G.Saray’da harcamış, bu kulübün içini dışını her şeyini bilen bir teknik direktörümüz var. Biz ona güveniyoruz ve neticler ne olursa olsun biz de bu teknik adamla devam edeceğiz.”



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,556 µs