En Sıcak Konular

'Bakü darbesinin mimarı Eruygur’un emrinde'

30 Mart 2009 11:56 tsi
'Bakü darbesinin mimarı Eruygur’un emrinde'

Tansu Çiller döneminde Bakü’deki darbe girişimine karıştığı belirtilen eski TİKA uzmanı Demirkol’un, Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur’la da sıkça görüştüğü iddia edildi...

Susurluk raporunda, “Bakü’deki darbe girişiminin mimarı” olarak adı geçen eski TİKA uzmanı, akademisyen Ferman Demirkol’un, Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur’la sıkça görüştüğü iddia edildi.

Demirkol’un zanlılardan emekli Amiral İlker Güven aracılığıyla, Eruygur ile buluşup değerlendirmeler yaptığı belirtildi.

Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesindeki detaylarda ilginç bir bilgiye rastlandı. İddianamenin birinci sırasında yer alan emekli Orgeneral Şener Eruygur’un dönem arkadaşı olan ve kendisini Eruygur’un danışmanı olarak tanıtan zanlı emekli Amiral İlker Güven’in, Eruygur’un temaslarına yardımcı olduğu belirtildi.

Eruygur’un, Güven’in aracılığıyla, Tansu Çiller’in başbakanlığı döneminde Azerbaycan’daki darbe girişiminde rol oynadığı ifade edilen akademisyen Ferman Demirkol’la görüştüğü iddia edildi.

Bikinili turist
İddianameye giren teknik takip tutanaklarında, Demirkol’un hem zanlı Güven hem de Eruygur’la buluşup sıkça değerlendirmeler yaptıkları yer aldı.

Güven’de bulunan belgelerin tasnifinde ilginç fişleme kayıtları bulundu. Bunlar arasında, Almanya’nın Mainz kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu’nda başkonsolos yardımcısı olan Y.O.’nun Melami tarikatından olduğunu açıklayıp, çevresindekilerle zikir yaptığı yönünde bir kayıt elde edildi.

Ayrıca Güven’de bazı AKP’li bakan ve siyasetçilerle ilgili ise şu kayıt bulundu: 
“MSB Vecdi G., Sanayi ve Tic. Bak. Ali C., Adalet Bak. Cemil Ç. ve AKP Gn. Başk. Yrd. Necati Ç., bayramda Alanya’da tekne turu yapmışlar. Gezide, erkekler teknenin üst katında, kadınlar ve çocuklar alt katında oturmuşlar.
7 saatlik geziden önce teknedeki alkollü içkiler kaldırılmış. Bikinili turist kız fotoğrafları gazeteyle örtülmüş. Kadınlar bölümünde kadın garsonlar hizmet etmiş.”

YÖK üyesine küfür
İddianamenin bu bölümünde, emekli Orgeneral Şener Eruygur, Güven ve Demirkol’un, Beykent Üniversitesi’nin YÖK’teki bazı işlerini takip etmek için görüş birliği yaptığı, girişimlerde bulundukları iddia edildi.

Özellikle, üniversitenin kadro kontenjanı için yapılan girişimlerinin sonuçsuz kalması nedeniyle, YÖK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsa Eşme hakkında küfürederek konuştukları belirtildi.

Güven’le Demirkol’un bir telefon görüşmesinde, Eşme’nin görevi sırasında görüş değiştirdiği gerekçesiyle, “İsa Eşme nasıl kaydı, eşş....” şeklinde konuştukları kayda girdi.

Soruşturmaya karışan medyum
Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesinde yer alan başka bir bilgiye göre, Eruygur’un Ergenekon soruşturmasının gidişatını öğrenmek için devreye koyduğu medyum İslam A.’nın Belçika’dan getirteceği 35 milyon dolar için Güven’in aracı olduğu anlaşıldı.

Telefon kayıtlarına göre, İslam A., paranın Türkiye’ye getirilmesini sağlaması halinde Güven’e 100 bin dolar vermeyi vaat etti. Güven’in kendi hesabının bulunduğu bankanın müdürüyle görüştüğü belirlendi.

Güven’in İslam A. ile yaptığı bir görüşme şöyle:
-  İ.G.: Buradan senin bir gelirin olacak herhalde di mi?
-  İ.A.: Evet inşallah size de birşeyler çıkartmaya çalışıyorum merak etmeyin.
-  İ.G.: Benim hesaba gelirse tabii.
-  İ.A.: Haliyle olur, en az 100 bin olur abi.
-  İ.G.: O zaman bu kara para mı yav!
-  İ.A.: Hayır!
-  İ.G.: Ama, Belçika’dan geleceğine göre umurumda değil yav, nerden gelirse. Nijerya’dan gelse o zaman hallederiz de.
-  İ.A.: Hiç yav. Otomatik kesecek abi. Yav, dünyanın her yerinde tertemiz herhangi bir şey yapmamış, herhangi bir bağın yok, sadece senle olacak hesap numaranı kullandırıyorsun, bu kadar basit, her şeyde geçeriz bir şey de olursa.


milliyet



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,420 µs