donarak mı öldü? | " /> donarak mı öldü? | "/>

En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu donarak mı öldü?

30 Mart 2009 11:27 tsi
Yazıcıoğlu donarak mı öldü? Düşen BBP helikopterinde yaşamını yitirenlere otopsi yapıldı. Peki Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındaki 4 kişi neden öldü?

Otopsi sonucu ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ilk bulgularına göre, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri düşük görüş mesafesinde dağa çarpıp parçalandı. Yazıcıoğlu ve yanındaki 4 kişi çarpma sırasında yaşamını yitirdi.

Kahramanmaraş'ta düşen helikopterde bulunan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 4 kişinin otopsi sonucu ile Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kazaya ilişkin ilk bulguları, helikopterdeki beş kişinin çarpma anında yaşamını yitirdiğini ortaya koydu. Göksun ilçesi yakınlarında düşen helikopterde bulunan Yazıcıoğlu ve 4 kişiye yapılan otopsi sonucuna göre, enkazın bulunduğu yere 5 metre uzaklıkta bulunan Muhsin Yazıcıoğlu'nun kaburgaları ve bacaklarının kırıldığı, akciğerlerinde kanama olduğu ve karın zarının yırtıldığı öğrenildi.

CESETLER DAĞILMIŞ

Yazıcıoğlu ve 4 kişinin otopsisini Adana'dan giden 2 profesör, 1 doçent ve bir adli tıp uzmanı yaptı. Ölenlerin vücudunda çok sayıda kırık ve iç organlarında zedelenme olduğu, ölümlerin donmadan kaynaklanmadığı belirtildi. Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi, TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, "Oranın şartlarını ve enkazı gördükten sonra, Sikorsky helikopterlerin bile ulaşmakta güçlük çektiği noktada sabotaj ya da başka iddialarla ilgili hiçbir kuşkum kalmadı. Donarak ölmediklerine eminim. Cesetler farklı yerlere dağılmış" dedi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün helikopter kazasına ilişkin ilk bulguları ise şöyle:

- Helikopter, 1000 ile bin 500 feette (alçaktan) uçuş yapıyor.
- Bölgede yoğun sis var. Sis nedeniyle görüş mesafesi sıfıra yakın.
- Helikopter, sis içinden geçerken bir anda dağa çarpıyor. Helikopterin kafası içeri göçüyor. Çarpmanın etkisiyle kanatlar dağılıyor. Motor düşüyor.
- Helikopter parçaları, 35-40 metre etrafa yayılıyor.
- Çarpma anında yolculardan bir bölümü helikopterden dışarı fırlıyor.
- Yolcuların bir bölümü, çarpma ve fırlama anında yaşamını yitirdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise net bir şey söylemek için raporları görmek gerektiğini belirterek "Bu anlamda ek donanım ya da ek teçhizat gerekiyorsa onun da adımları atılır" dedi.

ELT CİHAZI NEDEN ÇALIŞMADI?

Helikopterde, acil durumlarda yer ya da konum belirlemeye yarayan, çarpma ya da sert inişle harekete geçip sinyal gönderen ELT cihazı vardı. Ancak, bu cihaz sinyal göndermedi. Helikopteri kiralayan Med-Air şirketi yetkililerinden ilk anda yapılan "Yumuşak iniş olabilir açıklaması" enkazın bulunmasından sonra geçerliliğini yitirdi. Şimdi üç olasılık üzerinde duruluyor:

* Cihazın bataryası dolu değildi.
* Cihazın anteninde sorun çıktı.
* Yeni frenkanslar yüklenmemişti. (Şirket 'yüklendi' diyor)
* Pilot manuel modda uçuyordu.

ANIT MEZAR SÖZÜ

Muhsin Yazıcıoğlu'na anıt mezar yapılabilmesi için Başbakan devreye girdi. Erdoğan dün taziye ziyaretinde bulunduğu Yazıcıoğlu'nun ailesine, "Kararınızı verin. Müstakil bir kabristan isterseniz bunun için Bakanlar Kurulu kararı çıkartırız" dedi. Bu arada Erdoğan'ın helikopterinin de daha önce iki kere zorunlu iniş yaptığı öğrenildi.

KAYIP MUHABİR ARANIYOR

Helikopterin enkazında bulunamayan İHA muhabiri İsmail Güneş'i arama çalışmaları ise bölgedeki 15 mağarada sürüyor. İsmail'in komando olarak askerlik yaptığı sırada kaza geçirdiğini ve 36 saat dağda kaldığını söyleyen eşi Yasemin Güneş ise, sevindirici bir haber geleceğine inandığını söyledi.

 



Bu haber 1,631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,226 µs