En Sıcak Konular

Seçimlere kan bulaştı: 12 Ölü

30 Mart 2009 09:56 tsi
Ş.Urfa, Diyarbakır, Van, Kars ve Kayseri'de seçim kavgası bilançosu: Üçü muhtar adayı 12 kişi öldü... Muş'ta ise DTP'liler işyerlerini taşladı..

Yurtta oy verme syaşanan çeşitli kavgalar kavgalar kanlı bitti. Şanlıurfa'nın Bezirci köyünde dün sabah, köy muhtarı Ali Çetindağ ile diğer aday Müslüm Babacan'arasında çıkan kavgada Babacan yaşamını yitirdi. 27 kişi de yaralandı. Kentte iki ayrı ilçede çıkan kavgalarda ise 20 kişi yaralandı.

* Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Sığınak köyünde muhtarlık seçimleri gerginliğinde silahlar konuştu. Adnan Yalçın isimli bir kişi hayatını kaybetti. Lice'nin Buminağa mahallesinde çıkan kavgadaysa muhtar adayı Şirin Şanlı kalp krizi geçirerek can verdi.
* Van Erçek'e bağlı Ilıkkaynak köyünde çkavgada Mehmet Güleryüz isimli bir kişi öldü, 6 kişi yaralandı.
* Manisa Gölmarmara'ya bağlı Tiyenni köyü muhtar adayı Erol Doğan, seçimi kazandığı için kutlama yaparken, kaybeden adaylardan M.E. tarafından öldürüldü.

RAKİBİNİ ÖLDÜRDÜ
* Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyünde seçimde silahlar konuştu. İddiaya göre muhtar adayı Yahya Araz ve akrabaları, rakibi Zeki Demir'in (34) evini bastı. Uzun namlulu silahlarla yapılan baskında Zeki Demir olay yerinde ölürken, biri kadın 4 kişi ağır yaralandı.
* Kars'ın Verimli köyünde yanlış oy sayımı yapıldığı iddiasıyla çıkan kavgada İlhan Ayılmazdır bıçaklanarak öldürüldü. Kağızman'a bağlı Camuşlu köyünde de kavgada 7'si ağır 30 kişi yaralandı.

DTP-AK PARTKAVGASI
* Kayseri İncesu'ya bağlı Örenşehir mahallesinde iki grubun kavgasFerit Ö. (24) Saim Taşdemir'i (26) vurdu. Taşdemir öldü. Antalya Manavgat Karaöz köyünde muhtar adaylarının kavgasında 2 kişi öldü.
* Mardin Nusaybin'in Girmeli beldesinde AK Parti ve DTP adayının yakınları arasında çıkan silahlkavgada 4 kişi yaralandı.
* Yine Mardin'de başkanlığı AK Parti'ye kaptıran DTP'liler, valilik ve adliye binasına saldırmak istedi, çevik kuvvet polisleri gruba müdahale etti. 2 kişi yaralandı. Midyat'ta ise Demokrat Parti adayı Şeyhmus Nasıroğlu'nun seçimleri kazandığını açıklayıp kutlama yapması DTP'li grubu kızdırdı. DTP'li grupla polis arasında çatışma yaşandı, polis havaya ateş açtı.

MUŞ SAVAŞ ALANI GİBİ
* Samsun, Çanakkale ve Mersin'de yaşları 73-74 arasında üç kişi, oy kullanırken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.
* Muş'ta resmi olmayan sonuçlara göre DTP'li mevcut Belediye Başkanı Nimet Sezgi başkanlığı AK Partili Necmettin Dede'ye kaptırınca, şehir merkezi savaş alanına döndü. Çok sayıda DTP'li işyerlerinin camlarını kırıp, polise taşla saldırdı.



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,551 µs