Zara konseri | " /> Zara konseri | "/>

En Sıcak Konular

Darbe gecesi Meclis'te Zara konseri

30 Mart 2009 09:05 tsi
Darbe gecesi Meclis'te Zara konseri
Ergenekon'un 'Karargah Evleri' sorumlusu Neriman Aydın'ın bir konuşması örgütün darbe hazırlıklarını ayrıntılarıyla planladığını ortaya koydu.

Aydın, ünlü türkücü Zara'ya darbe gecesi Meclis'te konser verdireceklerini söylüyor.

Ergenekon'un Karargah Evleri sorumlusu tutuklu sanık Neriman Aydın'ın dinlemeye takılan telefon konuşmaları darbe planlarının ayrıntılarını ortaya koydu. Aydoğan adında bir tanıdığı ile konuşan Neriman Aydın “Zara'ya diyorum ki gece yarısı seni çağırabiliriz Meclis'e. Bize şarkı türkü söylersin, sabah saat dörtten sonra' diyor.


'Karargah Evleri'yle sanıklardan Durmuş Ali Özoğlu'na bağlı olarak ağabeyi Kemal Aydın'la TSK'daki genç subaylara sızıp örgüte eleman kazandırdığı ileri sürülen Neriman Aydın'ın, 6 Haziran 2008'de 'Aydoğan' adlı bir tanıdığı ile yaptığı görüşme şöyle:

TANKLAR HAZIR MÜJDESİ

Aydoğan: Bizim parayla pulla işimiz yok ki. Amacımız insanlara büyük hizmet etmek. Talebimiz o yönde.

Aydın: Talebimiz şu devletimizi yönetmek. En büyüğü bu değil mi bu? O günlerde çok yakın, tanklar hazır, buradan sana şey olsun. Bu da sana müjde.

Aydoğan: Tanklar hazır, ama biz de hazırız. Onun için bizi çok seviyorlar. Haberin olsun çok sevgileri var sana. Her gün hatırlatıyorum biz sizden önce başladık diye. Milletimizi çok seviyorlar. Ata gibi seviyorlar. Mustafa Kemal gibi seviyor bizleri, biz de onları aynı. Asker oldu mu çok düzgün komutanlar geliyor.

Aydın: Annen Noyan komutana dedi ki, (Sizi ben üniformalı görmek istiyorum) dedi. Bugün geldi brövelerini takmış keskin nişancı, aynı zamanda komando. Annen var ya âşık oldu Noyan'a.

HAİNLER GÖRECEK

Aydoğan: Biz böyleyiz biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyorum. Ya insanlarımızın gönlünde o kadar çok şeyler var ki. Bir araya gelmek için sadece bir kıvılcım bekliyorlar. Şimdi o Meclis'te yemin edip de vatan millet işte namus.

Aydın: Yeminin tutmayanlar ha...

Arkalarına dönüp baktıklarında bir tek millet evladı bulamayacak o hainler. Zara'ya diyorum ki gece yarısı seni çağırabiliriz Meclis'e. Bize şarkı türkü söylersin, sabah saat dörtten sonra.


1980'de gözdeleri Hasan Mutlucan'dı

12 Eylül 1980'de darbe yapan ekibin tercihi Hasan Mutlucan olmuştu. TRT radyosunda sık sık yayınlanan darbe bildirisinin ardından Mutlucan'ın Kahramanlık Türküleri albümünden “Yine de Şahlanıyor” türküsü çalınıyordu. Bu türkü günün şartlarıyla birlikte öyle bir etki yaptı ki Mutlucan'ın davudi sesi ve ismi darbelerle özdeşleşti. Mutlucan bu durumdan rahatsızlığını şöyle dile getirmişti: “Dehşetli bozuluyorum. Çünkü darbe sanatçısı değilim. Halit Kıvanç attı bu sıfatı ortaya. Sanki bütün millet, hislerinin tercümanıymış gibi kabul etti. Kahramanlık türküleri insanlara tesir eden bir şeydi. Hissiyatlarına tesir ettim ki beni beğendiler. Ama yukarı kademelerden bazı kişiler beni maalesef kullandılar. Propaganda, reklam vasıtası yaptılar. Darbecilere mal etmek istediler, o türkülerden soğuttular beni. Ben kimsenin adamı değilim, halka türküler okuyan biriyim, o türküler ecdadımın kahramanlık öykülerini anlatan menkıbelerdi. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Hissiyatıma kapılabili-rim. Küskünüm efendim.”

yenişafak



Bu haber 929 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,566 µs