En Sıcak Konular

Gökçek ile Topbaş rekor kırarak başkan!

30 Mart 2009 09:00 tsi
Gökçek ile Topbaş rekor kırarak başkan! Ankara'da Melih Gökçek dördüncü kez, İstanbul'da ise Kadir Topbaş ikinci kez seçimi kazanarak bir ilki gerçekleştirdiler.

Dün gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimlerinde bazı "ilkler" de gerçekleşti. İstanbul'da Kedir Topbaş yeniden seçimi kazanarak bu alanda bir ilki yaşattı. Ankara'da ise Melih Gökçek adeta ulaşılması zor bir rekora imza atarak dördüncü kez Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğuna oturdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''İstanbul siyasi hayatında ilk kez, ikinci kez belediye başkanı olma onurunu yaşıyorum'' dedi.

AK Parti İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan Kadir Topbaş, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu hatırlattı.

Topbaş, her siyasi partinin halktan yetki almak adına bu sorumluluğu talep ettiğini ifade ederek, ''Milli irade sandığa yansıdı'' diye konuştu.

Partisinin her kademesinde görev yapan, bu sabah çok erken saatlerde sandık başlarına kadar giden, halen seçim kurullarında çalışmaları takip edenlere teşekkür eden Topbaş, diğer siyasi partilerin mensuplarına da gösterdikleri fedakarlık, demokrasiye karşı sorumluluktan dolayı teşekkür etti.

KAZANAN MİLLET OLDU

''Burada kazanan millet olmuştur, Türkiye olmuştur'' diyen Topbaş, bütün siyasi partilerin, her bir adayın, kente ve ülkeye bir şeyler katmak adına yetki istediğini vurguladı.

Topbaş, AK Parti'nin, Türkiye'de genelde ve İstanbul'da da başarısını ortaya koyduğunu belirtti.

Bu sonucun, Türkiye için bir güzellik getirdiğini ifade eden Topbaş, ''Özellikle kendi açımdan baktığımda bu şehir bana belediye başkanlığı gibi çok onurlu bir görevi yükledi. 5 yıl gece gündüz demeden, bütün öz benliğimle bu onurlu görevi taşıyarak hizmet etmeye çalıştım. Geriye baktığım zaman gerçekten bu kente çok şeylerin verilmiş olduğunu, bir mimar gözüyle görmekteyim'' dedi.

Kadir Topbaş, bunu takdir eden, sandık başına giden her vatandaşa teşekkür ederek, şunları kaydetti:

''Oy vermiş olsun, olmasın, bizi desteklemiş olsun veya olmasın herkese teşekkür ediyorum. Böyle bir onuru, bir görevi tekrar üstlenmek üzere adım attığımda, bu sonuçları haliyle vatandaşımızın takdirine bırakmış idik. İstanbul siyasi hayatında ilk kez, ikinci kez belediye başkanı olma onurunu yaşıyorum. Türkiye'yi taşıyan, dünyaya karşı sorumlu olan böyle bir kentte ikinci kez ve bir rekor diye tabir edilen belediye başkanı olma konusunda son gelen değerlendirmelere baktığımızda bunu onurla görüyorum. Tüm yurttaşlarıma şükranlarımı ifade ediyorum''

GÖKÇEK DÖRDÜNCÜ KEZ SEÇİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şuan itibariyle aldığı yüzde 38 oy aranıyla ile CH'li adayın 7 puan önünde olduğunu söyledi. Melih Gökçek, 'İki farkla kazandık' diyorlar buna kargalar güler" dedi.

Gökçek şöyle konuştu:

"Dikmen'de özellikle bir grubu okula saldırtıp 1994 seçimlerinde oldukları gibi hileli yolları denemeye çalıştılar. Ankara milletvekilleri içinde en çok ilçe seçim kurullarında olay çıkarmaya çalışan Oktay Vural. Bu seçimlere gölge düşürme çabasındalar.

Karayalçın arada 7 puan fark varken 'iki puan farkla kazancağız' diyor. Buna kargalar güler. İşi bu kadar ajite etmek CHP'lilere düşer. Allahın izniyle seçim bitmiştir. Gelecek olan oyların çoğu özellikle güçlü olduğumuz bölgelerden gelecek. Farkın kapanması mümkün değil. Birçok yerde elektriklerin kesildiğini söylediler. Bizzat görüştüm. Anlık kesintiler.

Bu tip ajtasyonlara gerek yok. Herkes hazmetmeli. Kaybettiğiniz zaman hırçınlaşmamanız lazım.

3 kez kazandım. Ankaralılar 4. kez bu görevi bana verdikleri için onlara teşekkür ediyorum. Partim beni yeniden aday gösterdiği için başta Sayın Başbakana teşekkür ediyorum.

Biz 7 puan farkla önde olmamıza rağmen iki puan farkla önde olduğunu açıklayanların olay çıkarmaktan başka gayesi yok. "

Gökçek oy oranın düşmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: "7 düvele karşı savaştık, baronlara, CHP'li medyaya...Hayatımda bu kadar seçim geçirdim. Bu kadar çirkin politikaların olduğu seçimi görmedim. Daha bugün aleyhimde el ilanları dağıtıldı."

dunyabulteni

 



Bu haber 897 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,667 µs