Organize mızıkçılık! | " /> Organize mızıkçılık! | "/>

En Sıcak Konular

Organize mızıkçılık!

30 Mart 2009 01:05 tsi
Organize mızıkçılık! Seçim sandıkları açılır açılmaz CHP’den açıklamalar birbirini izledi. “Kazandık” diye başlayan açıklamalar, “ciddi endişelerimiz var” diye devam etti. Bütün bunların düşündürdüğü şu: Hiçbir şey tesadüf değil. Taktik mevzular&

29 Mart yerel seçimleriyle ilgili akılda kalacak en önemli hususlardan biri, sandıkların henüz açıldığı saatlerde CHP kaynaklarından gelen açıklamaların “tayin ettiği” gündem oldu.

CHP Türkiye genelinde ciddi bir başarı beklentisi içerisinde değildi. Bu yüzden İstanbul, Ankara ve İzmir’e yüklenmiş, politik beklentilerini büyük illeri almak üzerine oluşturmuştu.

Sandıkların açıldığı ilk saatlerde, henüz sayılan oylar bir fikir vermeye elverişli değilken, CHP İstanbul yönetiminden “seçim sonuçlarının yüzde 90 belli olduğu” yönünde şaşırtıcı bir açıklama geldi. Gürsel Tekin, partilerinin İstanbul’da önde olduğunu ilan ettiği açıklamasında, gazetecilerin soruları üzerine verileri YSK’dan aldıklarını belirtti.

Bu açıklamanın hemen ardından AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu kameraların karşısına geçti ve Tekin’i “manipülasyon” yapmakla suçladı, partilerinin önde olduğunu açıkladı.

Peşinden de CHP’nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yaparak “endişeleri” olduğunu dile getirdi.

YSK 45 dakika süreyle birçok ilden sistemde meydana gelen bir arıza nedeniyle veri gönderemedi.

Bu gelişmeyi takip eden dakikalarda CHP’nin Ankara adayı Murat Karayalçın CHP Ankara İl Başkanıyla beraber kameraların karşısına çıktı ve “endişe” belirten açıklamalar yaptı. Bu esnada kısa bir süre elektriklerin kesilmesi de CHP’liler tarafından “manidar” karşılandı.

Birbirini izleyen bu dakikalar içerisinde CHP’den gelen İstanbul ve Ankara merkezli açıklama bombardımanı, seçim yarışını izleme heyecanı bir kenara bırakılarak serin kanlı bir şekilde değerlendirildiğinde, “enteresan” olasılıklar akla geliyor.

Yaratılan atmosferi hareket noktası yapan yarınki gazetelerin manşetlerini tahmin edebiliyor musunuz?

CHP kurmayları, besbelli ki önceden üzerinde çalışılmış bir “taktik” doğrultusunda hareket ettiler.

Türkiye genelinde iddialı bir sonuç beklemeyen, ama rahat olduğu İzmir dışındaki iki büyük ili almak için bütün güç ve imkanlarını seferber eden CHP, aşağı yukarı kesinleşen başarısızlığını gerekçelendirmek için bu tür bir “elektrikler kesildi”, “serverlar niye bozuldu”, “birçok yerde elektrikler kesildi”, “endişelerimiz var, ne oluyoruz?” havası yarattı. Yarattığı sisli havanın içerisine gizlendi.

Şu ana kadar, İstanbul ve Ankara dahil Türkiye’nin herhangi bir ilinden, geçmiş seçimlerde rastlanması neredeyse “olağan” hale gelen “oy pusulaları çöplüklerde bulundu”, “seçim sandıkları kaçırıldı” türü haberler gelmedi.

Seçimler üzerinde “şaibe” ve tartışma yaratacak bu tür haberler olmaması, seçimlerin sağlıklı sonuçlanması bakımından altı çizilmesi gereken bir husus.

Ama bu sefer de, daha önce herhangi bir seçimde rastlanmayan “elektrikler kesildi” muhabbeti baş gösterdi.

Bu taktik tutar mı?

Bizim görüşümüz şu: “Taktik” olduğu çok belli idi…

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,312 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,877 µs