iki tarafı da keser! | " /> iyibilgi Ankara" /> iki tarafı da keser! | "/> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Balığın kılıcı iki tarafı da keser!

29 Mart 2009 22:34 tsi
Balığın kılıcı iki tarafı da keser! İstanbul kafa kafaya!.. Kemal Kılıçdaroğlu bu noktadan sonra ister kazansın ister kaybetsin, iki tarafı da keser! Yani hem Başbakanı hem de Baykal’ı! İyibilgi’nin sözü budur! iyibilgi Ankara

Şu an TV kanallarının ve haber ajanslarının rakamları ne derse desin, İstanbul’da Kemal Kılıçdaroğlu ve Kadir Topbaş’ın oy oranı “bir aşağı bir yukarı” aynı.

Belki Kılıçdaroğlu yine de kaybedebilir. Ama şurası kesin; (eğer bu oranlarla biterse) bu “kazanmış” demek! Peki bunun siyasi sonuçları ne olur?

Böylesi bir kazancı sadece AKP’nin uğradığı bir yenilgi veya “İstanbul Başbakan demektir” olarak yorumlamak doğru değil.

Çünkü bu sonucun sonucu, CHP’yi de etkiler. CHP içindeki çarkları farklı biçimde döndürür ve şimdiden söylemek elbette iddialı olur ama Deniz Baykal’ın koltuğunu tehtid eder.

Aslında bu büyük sürpriz de olmaz. Çünkü Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ilan ettiği hatta dosyalarla ortaya çıktığı andan itibaren, CHP cephnesinde bu sözler çok duyuldu.

Keza başka ipuçları da var. Örneğin CHP İl Başkanı Gürsel Tekin’in işin en başında Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz etmesi ve sonra tam tersi pozisyonda konumlanması, bu örnek eski sayısılırsa, daha bu akşam seçim geleneklerinde pek görülmemiş biçimde, ilk sandık sonuçları geldikten kısa süre sonra ekranlara çıkma cesaretini göstermesi hep ipucu sayılmalı.

Hatta hatta Kılıçdaroğlu’nun “benim çıtam asgari yüzde 40” demiş olması bile önemli. İşin başka boyutları da muhakkak akılda tutulmalı. İstanbul sonuçlarının Türkiye’yi hatta Güneydoğu’yu etkileleyeceği de düşünülmeli.

Bu yüzden, Kılıçdaroğlu’nun “başarısını” şöyle değerlendirmek bile mümkün: İstanbul’daki rakamlar üçüncü bir parti gibi!

Özetle söylemek gerekirse, bu balığın kılıcı hem AKP’yi hem CHP’yi keser. Ama yaranın derinliği ne olur, işte onu zaman gösterecek.



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,222 µs