fırsat vermeyelim' | " /> fırsat vermeyelim' | "/>

En Sıcak Konular

'Karanlık güçlere fırsat vermeyelim'

29 Mart 2009 17:57 tsi
'Karanlık güçlere fırsat vermeyelim' Ergenekon davasının ikinci iddianamesinin gün ışığına çıkardığı karanlık senaryolardan biri Alevi-Sünni çatışması çıkarmak... Alevi kanaat önderleri Ergenekon'un uğursuz planları için ne diyorlar?

Ergenekon terör örgütünün ikinci iddianamesinin açıklanmasının ardından geçmişte yaşanan faili meçhul ve karanlık olaylar da gün yüzüne çıkıyor. İddianamede en dikkat çeken hususlardan biri de örgütün, Gazi Mahallesi'nde propaganda yaparak Alevi-Sünni çatışması çıkarması.

Soruşturma kapsamında tutuklanan bazı kişilerin, Gazi olaylarını organize ettiklerinin anlaşılması, provokasyonun karanlık güçlerin bir oyunu olduğunu ortaya koydu. Alevi-Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ve Genel Sekreteri Kazım Genç'e yönelik suikast planları da oynanmak istenen oyunu gözler önüne serdi. Alevi kanaat önderleri, ülkede çatışma çıkarmak isteyenlere karşı itidal çağrısında bulundu: "Karanlık odaklara bundan sonra fırsat vermeyelim."

Gazi Cemevi Vakfı Başkanı Hıdır Elmas, ülkede Alevi-Sünni çatışması çıkarmak isteyen karanlık odaklara tepki gösterdi. Alevi ile Sünnilerin etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütün olduğunu ifade eden Elmas, Gazi Mahallesi'nin artık terör ve provokasyonlarla anılmasını istemediklerini söyledi. Mahallelerinde iki toplumun sorunsuz yaşadığını kaydeden Vakıf Başkanı, "Dili, dini, ırkı ne olursa olsun, biz vatandaşlarımızla bir etle tırnak gibiyiz. Birileri burada Alevi-Sünni çatışması çıkarıp emellerine ulaşmak istedi. Ancak kimse buna ulaşamayacak. Kahvehaneyi tarayanlar kimdi, nereden geldiler?" dedi. Kendilerinin yanlışlara dur demek için görevde olduklarının altını çizerek, "Sadece hoşgörü ve huzur içinde vatandaşlarımıza kucak açıyoruz. Kimseyi incitmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun ise geçmişte yaşanan olaylarda karanlık ve gizli odakların olduğuna işaret etti. Gazi'nin gizli güçler tarafından seçilmesini 'ortamın yumuşak karnı' şeklinde yorumlayan Altun, bu örgütlerin 12 Mart 1995 gecesi ulaşamadığı hedeflerine bir sonraki gün cemevini basarak ulaştığını kaydetti.

Gizli mihraklara fırsat vermeyelim
Kahramanmaraş, Çorum ve Sivas olaylarının da bu şer odakları tarafından planlandığına dikkat çekerek, "Karanlık bir güç odağı Gazi'ye el attı. Bu olayı gizli bir gücün yaptığı aşikâr. Temel amaç, mahallede Alevi-Sünni çatışmasını çıkartmaktı. Ama gelin biz bu karanlık odakları birlikte dağıtalım." çağrısında bulundu. Altun, Ali Balkız ve Kazım Genç'e yönelik suikast planlarını da örgütün geçmişte ulaşamadığı hedeflerini bugüne uyarlama çabası olarak değerlendirdi.

zaman



Bu haber 286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,095 µs