Hesabını sorarız...' | " /> Hesabını sorarız...' | "/>

En Sıcak Konular

'Hesabını sorarız...'

29 Mart 2009 17:41 tsi
'Hesabını sorarız...' 2002 seçimlerinde AKP tek başına iktidar oldu. Başbakan Gül'ün başkanlığında toplanan ilk YAŞ toplantısı. Hava gergin. Komutanlardan biri "Eğer niyetiniz 28 Şubat'ın intikamını almaksa..." diye başlıyor ve devam ediyor. Balbay'ın günlüğünden kritik b

Çetin Doğan: Eğer niyetiniz 28 Şubat'ın intikamını almaksa pişman olursunuz. Bunun hesabını size sorarız. (Başbakan'a sen diye hitap ediyor.) Doğan konuştuktan sonra komuta kademesi hariç komutanlar 11'i birden el kaldırıp, konuşmayı destekliyoruz, diyor.

Eruygur YAŞ'ta 7 ihracı yetersiz bulmuş: Sayıyı 3 katına çıkaralım.

Ergenekon'un ikinci iddianamesinde yer alan Mustafa Balbay'ın günlüklerinde, Abdullah Gül'ün 2002 yılında başbakan olarak katıldığı YAŞ toplantısında darbeci paşaların tehdit dolu ifadeler kullandığı ortaya çıktı. Balbay'ın notlarında ayrıca 26 Aralık 2002 tarihli YAŞ geniş şekilde yer alıyor.

58. hükümetin ilk olarak katıldığı bu toplantıda Başbakan Gül, irticai faaliyetler nedeniyle ordudan ihracına karar verilen 7 subayın atılmasına muhalefet şerhi koymuştu. Balbay, YAŞ'tan sonra Tuncer Kılınç ve Aytaç Yalman ile görüşerek toplantıda olanları öğrenmeye çalışmış. Tuncer Kılınç, "Mustafa ne biliyorsa yazsın." demiş. Balbay 30 Aralık'ta Şener Eruygur ile de görüşmüş. Eruygur ihraç edilen 7 kişi için Başbakan'ın ve Bakan Gönül'ün muhalefet şerhi koymasına çok kızmış. 'Biz bir dahaki sefere bu rakamı 3 katına çıkarırız görürler' ifadesini kullanmış. 8 ay sonraki 5 Ağustos 2003 tarihli YAŞ toplantısında 18 kişi ihraç edilmiş.

YAŞ'ta Abdullah Gül'e baskı
Günlüklerin iddianameye alınan bölümlerinde AK Parti'nin iktidara gelmesinden sonra yapılan ilk YAŞ toplantısındaki bir tartışmada geçen diyaloglar aktarılıyor. Günlüklerde "YAŞ çok sert geçmiş" notunun altında geçen diyaloglar şöyle:

Abdullah Gül: Gündemi ben yapmak istiyorum...
Asker: Yapamazsınız.
Gül: Neden?
Asker: Yasa böyle... Gündemi Genelkurmay Başkanı yapar.
Vecdi Gönül: Ben size hak veriyorum ama bunlar yargıya gidebilmeli. Disiplin çok önemlidir... Ama yargısız olmaz.
Çetin Doğan: Eğer niyetiniz 28 Şubat'ın intikamını almaksa pişman olursunuz. Bunun hesabını size sorarız. (Başbakan'a sen diye hitap ediyor.) Doğan konuştuktan sonra komuta kademesi hariç komutanlar 11'i birden el kaldırıp, konuşmayı destekliyoruz, diyor.

zaman



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,982 µs