Kubilay rektörler: Üniversitelerimizin hali! | " /> Kubilay rektörler: Üniversitelerimizin hali! | "/>

En Sıcak Konular

Kubilay rektörler: Üniversitelerimizin hali!

29 Mart 2009 13:43 tsi
Kubilay rektörler: Üniversitelerimizin hali! İkinci iddianamenin en çarpıcı bölümlerinden biri, rektörlerle askerlerin gizli toplantıları. Bu rektörlerin taşıdıkları paye ve aldıkları dolgun maaşların gereği bu mu? Başka ülkelerde rektörler ve öğretim üyeleri darbelere karşı yürüyorlar. Ya bizde?

Ergenekon davasının ikinci iddianamesinde yer alan çarpıcı iddialardan biri de, 2003 yılında Ankara’da yapılan mitingle ilgili.

Söz konusu miting 25 Ekim 2003’te ADD tarafından organize edildi. Bu mitinge “özellik” kazandıran “olay” ise, mitingde “Ordu göreve” pankartları açılmasıydı…

İddianamede yer alan bilgilere göre bu mitingin kararı, miting tarihinden bir ay önce dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur ile rektörlerin yaptığı toplantıda alınmış. (Bknz: Ordu Göreve pankartı kimin işi?)

Bilindiği gibi Şener Eruygur, emekli olduktan sonra ADD’ye genel başkan oldu. Faaliyetlerine “sivil” olarak devam etti. Şimdi Ergenekon davasında “yönetici” olmak iddiasıyla yargılanıyor.

Eruygur yargıda hesap veriyor. Ama bu haberdeki “asıl” konu, o toplantıya katılan rektörler ve onların önlerine konulan “rol” ile ilgili takındıkları tutum…

İddianameye göre bu toplantı 19 Eylül 2003’de Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’nda yapılmış. Gizli bir toplantı olmuş. İddianamede yer alan belgeye göre bu “gizli” toplantıda, “Üniversiteler, Kredi Yurtlar Kurumu, Özel Yurtlar, Eğitim Kurumlarındaki irticai yapılanmalar, 28 Şubat'ın öneminin tekrar kavranması, bazı Polis okulları, İmam Hatip Liseleri, Türban, bazı Valiler, Sivil Toplum Kuruluşları, Hükümetin icraatları” konuşulmuş. Toplantıda 15-20 rektör “Kubilay olmaya hazırız” demiş.

Bu toplantıya kimler katılmış?

İddianamede yer alan 5 sayfalık belgede, 'Katılan rektörler' başlığı altında, İstanbul Ün. (Ergenekon sanığı Kemal Alemdaroğlu) 9 Eylül Ün. (Emin Alıcı) Erzurum Ün. (Atatürk Ün.-Yaşar Sütbeyaz), Malatya Ün. (İnönü Üniversitesi-Fatih Hilmioğlu) Fatih Trabzon Ün. (Karadeniz Teknik-Türkay Tüdeş), Samsun Ün. (19 Mayıs Ün.-Ferit Bernay) rektörlerine ve öğretim üyelerine yer verildi. 'Jandarma Genel Komutanlığından Katılanlar' başlığı altında da 'Jandarma Genel K.' (Or. Şener Eruygur) 'Kurmay Bşk.', 'Denetleme Bşk.' 'Harekat Bşk.' 'İsth. Bşk.' 'Per. Bşk.' 'Eğitim K.' 'Okullar K.' Yer aldı.

Diğer toplantıya katılan ama belgede adları yer almayan rektörler kimler? Bunun aydınlatılması gerekiyor.

Toplantının sonrasını biliyoruz. 25 Ekim 2003’te rektör ve öğretim üyelerinin cüppeleriyle n saflarda yer aldığı “o” miting yapıldı, “ordu göreve” pankartları açıldı. Rektörlerin yanı sıra yürüdükleri pankartlardan birinde “Hepimiz birer Kubilay olmaya hazırız” yazıyordu.

Buraya kadar konunun “haber” kısmı. Kim bu üniversite rektörleri? Kim o öğretim üyeleri? İşin iç yüzünü bilmeyenler, sonradan açığa çıkan gerçekler ışığında o zamanki tutumlarını muhtemelen gözden geçirme gereği duymuşlardır, ama ne yaptıklarını, ne tür bir planın gerçekleşmesi için “rol” üstlendiklerini bilenler için söylenecek çok şey var.

Türk üniversitelerinde bilim mi üretiliyor, başka bir şey mi? Bu sorunun cevabını hala merak ediyor musunuz?

Bilmeyen de sanır ki, her biri “Kubilay” olmaya hazır olan bu rektörler, memleketi işgalden kurtaracaklar.

Bilmeyen de sanır ki, bu “Kubilay rektörler” memleketin başına “darbe” çorabı örmeye çalışanlara karşı yürüyorlar, gizli toplantılar yapıyorlar, askeri karargahları ikinci adresleri belliyorlar.

Başka ülkelerin üniversitelerine bakın, bir de bizimkilere bakın... Mesela cuntaya karşı Yunanistan üniversiteleri ne yapmıştı, bizimkiler ne yaptı ve yapıyorlar?

Bilmeyen de sanır ki, bunlar rektördür!

Bu rektörlerin görevleri, varlık gerekçeleri, taşıdıkları payenin ve aldıkları maaşların gerekleri bu mudur? Darbe toplantılarına katılmak…

Bu rektörlerde bir parça ar ve haya duygusu varsa, bu kirli ve hadlerini fazlasıyla aştıkları “gizli-kapaklı” iş ve ilişkileri nedeniyle bir saniye daha o üniversitelerde oturmazlar.

Çocuklarımızı bu zihniyete sahip rektörler, öğretim üyeleri mi eğitiyor; herkesin düşünmesi gerek…

-Mesleklerinin gereklerini yapan bilim insanlarını bu soru ve tespitlerden tenzih ederiz. Kimleri kast ettiğimiz belli olmasına rağmen…

www.iyibilgi.com



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,952 µs