En Sıcak Konular

TBMM Başkanı Toptan oyunu kullandı

29 Mart 2009 12:28 tsi
TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Özel Jale Tezer İlköğretim Okulu'nda oylarını kullandı.

Eşi Saime Toptan ile oyunu kullanmak üzere saat 11.00 sıralarında okula gelen Köksal Toptan, 2044 nolu sandığın görevlilerinin ısrarına rağmen sırada bekleyen vatandaşların önünü geçmeyi kabul etmedi.

Daha sonra sandık görevlilerinin tek tek eline sıkan Toptan, görevlilerin tamamının kadınlardan oluştuğunu görünce ''Bayanlar sandığa hakim olmuş'' dedi.

Sandık görevlilerinin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili başsağlığı dileklerini kabul eden Toptan, önce eşini oy kullanmasını istedi. Daha sonra kendisi oyunu kullanan Toptan, oyunu sandığa atarken ''Demokrasi çok güzel bir şey. Hayırlı olsun'' dedi.

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Toptan, demokrasinin sadece periyodik aralıklarla oy kullanmadan ibaret olmadığını belirterek, şunları söyledi:

''Artık herkes tarafından bilinir ve kabul edilir ki halkın özgür iradesiyle kendisini yönetenleri seçmesi, yani oy kullanması demokrasinin 'olmazsa olmaz' koşullarından biridir. Çok şükür bugün Türkiye'de 48 milyon vatandaşımız özgür iradesiyle oyunu kullanmaktadır. Şu ana kadar gelen bilgilerde herhangi bir hoş olmayan bir olay yok. Milletimizin demokratik olgunluğunun açık bir göstergesidir. Geçen seçimlerde hiçbir şey, hiçbir olay olmamıştı. Seçim kampanyaları sırasında tansiyon zaman zaman yükseldiyse de genelde olumlu bir seçim kampanyası geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bu nedenle siyasi parti genel başkanlarına, adaylarına teşekkür etmek gerekir. Zaten son 3 günde Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimizin kazası nedeniyle bütün siyasi partilerimiz büyük bir duyarlılık gösterdiler. Bize has bir kadirşinaslık göstererek çalışmalarını durdurdular.''

Toptan, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ile diğer 3 kişinin cenazelerinin Ankara'ya getirilişlerini karşıladığını hatırlatarak, Yazıcıoğlu için 31 Mart Salı günü Ankara'da yapılacak tören hakkında bilgi verdi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, daha sonra okul müdürünün odasına geçerek çay içti.

aa



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,928 µs