derin kadro hala aktif! | " /> derin kadro hala aktif! | "/>

En Sıcak Konular

Planlar deşifre oldu derin kadro hala aktif!

29 Mart 2009 12:01 tsi
Planlar deşifre oldu derin kadro hala aktif! 
Eruygur darbenin başarısız olduğunu kime rapor etti?

ETÖ sanığı Eruygur’un ‘bilinmeyen bir makama’ yazdığı notta darbenin ‘akamete’ uğratıldığı belirtilerek ‘Darbeci ekip dağıtılsa bile, yedek kadro hala görevde’ deniliyor.

ERGENEKON terör örgütüne yönelik hazırlanan ek iddianamede yakın tarihte atlatılan darbe tehdidinin hala devam ettiği de ortaya çıktı. ETÖ sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur’a ait bir notta darbe girişimlerinin dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök tarafından ‘akamete’ uğratılmasına rağmen, planlar çerçevesinde oluşturulan yedek kadroların hala görevlerine devam ettiği vurgusu yapılıyor.

BAŞARILAMAYAN DARBE PLANI

İDDİANAMEDE Şener Eruygur’un ADD’de ele geçirilen dijital verilerinde bilinmeyen bir makama rapor hazırladığı belirtiliyor. İddianamede ‘verilerin içinden ‘ayışığı metin’ isimli bir doküman çıktığı ‘Başarılamayan bir darbe planı ve bugüne yansımaları’ başlıklı (15) sayfadan oluşan bir metin olduğu, söz konusu metnin 2003-2004 yıllarında gerçekleştirilmesi planlanan darbe planları ile ilgili bir makama hitaben ayrıntılı bir şekilde bilgi mahiyetinde yazılan bir yazı olduğu anlaşılmaktadır’ deniliyor.

ÖZKÖK TASFİYE YAPMADI NOTU

‘SÖZ konusu darbe planının baş aktörü Eruygur olarak görünüyor’ denilen iddianamede: ‘Bu darbe planlarının 2003 yılında hazırlandığı ve 2004 yılı Haziran-Temmuz aylarında uygulamaya konulacağı, fakat söz konusu darbe planları Genelkurmay Başkanı Hilmi ÖZKÖK tarafından öğrenilip akamete uğratıldığı, görülmüştür. Söz konusu metnin devamında ‘DİKKAT ÇEKEN HUSUSLAR’ başlığı altında, darbe planlarında dikkat çeken hususların anlatıldığı ve bu çerçevede, ‘Bu sadece askerlerin planladığı bir girişim değil sivillerle ortaklaşa yürütülen bir girişimdir. Darbeci ekip dağıtılsa bile hareketi sürdürecek İDHARIN (yığınağın, kadrolaşmanın) yapılması öngörülmüştür. Genelkurmay Bşk. ÖZKÖK tarafından girişim önlendiğine göre, hareketi devam ettirmek üzere yapılan kadrolaşma bugün devam etmektedir. Çünkü Org. ÖZKÖK herhangi bir tasfiye yapmamıştır.’ deniliyor.

star



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,858 µs