En Sıcak Konular

Terör paranoyasının yeni hedefi çocuklar!

29 Mart 2009 11:48 tsi
Terör paranoyasının yeni hedefi çocuklar! Terörle mücadelede yeni stratejiler uygulayan İngiltere, artık çocukları da fişlemeye başladı. İki bölgedeki pilot uygulamada, 13 yaşındaki 200 çocuk ‘muhtemel terörist’ olarak belirlendi.

Terör tehdidine karşı tartışmalı uygulamalarıyla gündeme gelen İngiltere’de, şimdi de ‘muhtemel teröristlerin’ çoçukken tespit edilmesini öngören bir proje uygulamalaya konuldu. Independent gazetesinin haberine göre iki bölgede pilot olarak uygulanan projede, polis, radikalleşme tehdidi altında bulunan ve ‘potansiyel terörist’ olarak görülen 200 ortaokul öğrencisini tespit ett. Yaşları 13’e kadar inen bu çocukların aşırı uçların etkisi altında kalma ihtimalinin yüksek görüldüğünü belirten polisin, aileleri, öğretmenleri ve bölgelerindeki din adamlarıyla işbirliği yaparak, söz konusu çocukların radikal örgütlerin ellerine düşmesine engel olunmasını amaçladığı belirtildi.

ÖZEL HAYAT MERCEK ALTINDA

PROJENİN başlarında 2008 yılının Haziran ayında polis tarafından radikal örgütlerin çekim alanı içinde görülen çocuk sayısının sadece 10 olarak tespit edildiğini belirten yetkililer bugün iki pilot bölgede yürütülen uygulamada sayının 200’e çıktığına işaret etti. Proje, çocuğun özellikle okul hayatını mercek altına alıyor. Öğretmenler, camilerde görev yapan imamlar ve ailelerden çocukla ilgili değişimleri izlemeleri ve rapor etmeleri isteniyor. Çocuğun edebiyat dersinde yazdığı bir kompozisyonda aşırı görüşler ortaya koymasından, görüştüğü kişilere kadar her şey eğilimlerini belirlemede veri olarak kullanılıyor. İngiltere İslam Konseyi Başkanı Inayat Bunglawala ise uygulamayı eleştirerek, bunun çocuk ve gençlerin özel hayatlarının gizliliğine müdahale edilmesi anlamına geldiğini belirtti.

star




Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,122 µs