En Sıcak Konular

DTP'li Baydemir, oy pusulalarını karıştırdı

29 Mart 2009 10:46 tsi
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir, oy pusulalarını karıştırdı.

Oy kullanma sırasında görevlinin "yanlış yapabilirsiniz" diyerek İl Genel Meclisi ve Belediye Başkanlığı pusulalarını tek tek vermek istediği DTP'li Osman Baydemir, "Şu ana kadar yanlış yapmadım, inşallah bundan sonra da yapmayız." dedi. Ancak mührü bastıktan sonra sandığa gelen Baydemir, pusulaları koyduğu zarfları karıştırınca yeniden kabine giderek, kontrol etmek zorunda kaldı.  
 
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir, oyunu Kayapınar İlçesi Peyas Mahallesi'ndeki Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlköğretim Okulu'ndaki 1248 numaralı sandıkta kullandı. Baydemir, oy vermeye aynı okulda oy kullanan DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna ve eşi Reyhan Yalçındağ Baydemir ile birlikte geldi.

Baydemir, sandık görevlilerle tokalaştıktan sonra oy pusulalarını aldı. Sandık görevlisi Baydemir'e "yanlış yapabilirsiz" uyarısı yaparak İl Genel Meclisi, Belediye Başkan Adayı ve Belediye Meclis Encümeni pusulalarını tek tek vermek istedi. Baydemir, "Şu ana kadar yanlış yapmadım, inşallah bundan sonra da yapmayız" diyerek pusulaların tümünü birlikte aldı. Kabinde mührü basan Baydemir, sandık başına geldiği zaman pusulaları koyduğu zarfları karıştırınca tekrar kabine gidip kontrol etmek zorunda kaldı. Kısa süren karışıklıktan sonra Baydemir, pusulaları yeniden kontrol edip oyunu kullandı.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baydemir, ilk soruyu Reyhan hanıma sorulmasını isteyerek, eşini "Propaganda yasağı var. Ona göre" diye uyardı. Baydemir eşi Reyhan Yalçındağ Baydemir, "Sandıktan Türkiye'nin halklarının ihtiyaç duyduğunu barışın, demokrasinin, insan haklarının çıkacağına inanıyorum ben." dedi.

DTP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Baydemir ise, çok hareketli bir kampanya dönemini geride bırakıldığını vurgulayarak, "Artık halkımızın özgür ve hür iradesi sandığa yansıyacak" diye konuştu. Sandıktan çıkacak iradeye saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Baydemir şöyle konuştu: "Sandıktan çıkan iradeye saygımız sonsuzdur. Demokrasi kazanacak, Diyarbakır halkı kazanacak. Umut ediyorum ve temenni ediyorum ki seçim hem kentimizin sosyal ve ekonomik kalkınması aynı zamanda ülkemizin kör düğüm olmuş sorunlar aşımına çok ciddi katkıları yapsın. 30 Mart sabahı hem Diyarbakır hem de ülkemizin sorunlarının aşımına katkı sağlayacağına inanıyorum."

Seçimin kaybetmek ve kazanmak meselesi olmadığını da dile getiren Baydemir, "Temennim ve arzum çıkacak sonucun oranının sorunlara yaklaşımı, perspektif oluşturmasını bir kez daha ülkemizin otoriterlerini düşünmeye sevk edecek. Yeniden ortak paydalarda buluşmaya katkı sunacaktır" şeklinde konuştu.

Oy oranında beklentisinin sorulması üzerine Baydemir, rakam telaffuz etmeyeceğini ifade ederek, "2004 yerel seçim sonuçlarını Büyükşehir'de çok büyük oranda aşacak bir sonuç bekliyorum. Öyle bir temennim var" ifadelerini kullandı.

Baydemir, Diyarbakır'ın demokrasi, barış ve hoşgörünün kalesi olduğunu vurgulayarak, Diyarbakır'ın halkın hür iradesini hiçbir zaman başkasına devretmediği bir özgürlük kalesi olduğunu kaydetti.

cihan



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,236 µs