uçuş bilgisi istenmemiş! | " /> uçuş bilgisi istenmemiş! | "/>

En Sıcak Konular

Meteoroloji'den uçuş bilgisi istenmemiş!

29 Mart 2009 09:02 tsi
Meteoroloji'den uçuş bilgisi istenmemiş! Meteoroloji'den BBP lideri Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümüyle sonuçlanan helikopter uçuş güzergahıyla ilgili çok tartışılacak açıklamalar geldi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin uçuş güzergahındaki hava durumuna ilişkin kendilerinden bilgi istendiğine dair ellerinde kayıt bulunmadığını bildirdi.

Mehmet Çağlar, AA'ya yaptığı açıklamada, meteorolojik verilerin kullanılmasının uçuşlar için çok önemli olduğunu vurguladı. ''Böyle havalarda yapılacak uçuşlarda, meteorolojinin görüşüne başvurulması hayati önem arzediyor'' diyen Çağlar, kurumunun havadaki buzlanma, yağış durumu, rüzgarın yönü ve hızı gibi daha birçok bilgiyi paylaştığını hatırlattı.

Çağlar, ''Her türlü bilgiyi veriyoruz. THY'ye ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bu konuda sınırsız hizmetlerimiz var. Helikopterin düştüğü günkü hava durumuna özellikle baktım. Kar yağışı var. Görüş mesafesi düşük. Orta kuvvette rüzgar görünüyor'' dedi.

Bu olayın, bu tip durumlarda meteorolojik verilerin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Çağlar, şunları kaydetti:

''Ama biliyorsunuz, pilotların bu tip uçuşlarının koordinasyonunu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yapıyor. Pilot, bizden hava durumuna ilişkin bilgileri alsa bile teknik değerlendirmeleri kendisi yapıyor. Ben, helikopterin bu konudaki teknik donanımı hakkında bilgi sahibi değilim. Ama pilot bir başka hava tahmini yapan internet sitesinden de hava durumu raporu almış olabilir ve onu da bilemiyoruz.''



Bu haber 354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,005 µs