En Sıcak Konular

Öğretmenlere kötü haber

28 Mart 2009 13:41 tsi
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yerel seçimden dolayı okulların bir gün tatil edilmesiyle ilgili, “30 Mart tarihinde izinli sayıldığı için 650 bin öğretmenin bir haftalık ek ders ücreti kesilecektir” dedi.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, sendikalarının yerel seçimlerin ardından okulların tatil edileceği yönünde önceden duyumlar aldığını belirterek, öğretmenlerin ücret kaybı yaşamaması için görevli-izinli sayılmaları talebini 13 Mart 2009 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) yazıyla bildirdiklerini ifade etti.
    
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 30 Mart tarihinde okulların tatil edileceğini duyurduğunu anımsatan Koncuk, 29 Mart seçimlerinde görev alacak olan öğretmenlerin, 30 Mart tarihinde görevli-izinli sayılmamaları halinde ciddi bir hak kaybıyla karşı karşıya kalacaklarını ileri sürdü. Koncuk açıklamasında, “30 Mart tarihinde izinli sayıldığı için 650 bin öğretmenin bir haftalık ek ders ücreti kesilecektir” ifadesine yer verdi.

İsmail Koncuk, konuyu MEB Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül'le de görüştüklerini belirterek, Özgül'ün konuyu Bakan Çelik ile değerlendirdiklerini ve öğretmenleri mağdur etmek istemediklerini ifade ettiğini kaydetti.

Özgül'ün, “Öğretmenlerin görevli-izinli olmaları için Bakanlar Kurulu Kararı olması gerektiğini söylediğini” öne süren Koncuk, “Müsteşar Özgül, bu karar için de geç kalındığını, önümüzdeki dönemlerde bu konuda tedbir alınacağını ifade etmiştir” dedi.

Mağduriyetin giderilmesi için Başbakanlığa da başvuru yaptıklarını bildiren Koncuk, “Bakanlar Kurulu'nun acil olarak toplanmasını ve öğretmenlerin 30 Mart tarihinde görevli-izinli sayılması için karar alınması gerektiğini talep ettiklerini” kaydetti.

A.A.



Bu haber 782 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,450 µs