şok soru! | " /> şok soru! | "/>

En Sıcak Konular

Kazayla ilgili 6 şok soru!

28 Mart 2009 13:14 tsi
Kazayla ilgili 6 şok soru! Yazıcıoğlu helikopter düştüğü an hayatını kaybetti. Peki o helikopter neden düştü? Şok sorular.

Ergenekon 2. İddianamesi’nin açıklandığı gün ve seçimlerden hemen önce gerçekleşen kaza, akıllarda derin soru işaretleri bırakırken, helikopterin düşüş nedeninin medyada sorgulanmaması dikkat çekiyor.

Geçmişte benzer kazalarda televizyon ekranlarında pek çok teknik personel konuk edilir ve kazanın nedeni üzerine görüş alınırdı. Bina çökmesi gibi olaylarda bile ekranlara onlarca mimar, mühendis çıkartılırken, Yazıcıoğlu’nun kazasında bu yapılmadı.

Bu durum düşen helikopterin, Aydın Doğan’ın damadı Ali Sabancı’nın şirketine ait olması şeklinde yorumlansa da ortada kapatılmayacak kadar ciddi durum var.

1 - HANİ HELİKOPTER YAVAŞ DÜŞMÜŞTÜ?

Helikopterin yerini bildiren ELT cihazının sinyal vermemesinin sorgulanması üzerine Helikopter’in sahibi Medair'in yetkilisi Çağatay Özdoğru, "Electronic Location Transmitter (ELT). Bu cihaz var. Olmaması diye bir şey mümkün değil. Yalnız bu cihaz çok şiddetli çarpmalarda devreye girer. Dolayısıyla, tahminimiz çok şiddetli bir çarpma olmadı, o yüzden de alet devreye girmedi. Otomobildeki hava yastığı gibi yani. Bir düşme var... Zaten gazeteci arkadaş da yaşıyordu. Dün 16.00-16.30 sularında bir tek ayağında kırık vardı. Helikopterde parçalanma vesaire olduğunu zannetmiyoruz, bir düşüş oldu, ama bir çakılma olmadı diye düşünüyorum.” demişti.

Ancak helikopter bulunduğunda paramparça olmuş ve parçaları 130 metre alana yayılmıştı. Üstelik çarpma anında İHA Muhabiri hariç herkes ölmüştü. Bu durumda şirketin savunması tamamen çökmüş oluyor. Şirketten cihazın çalışmamasıyla ilgili yeni bir açıklama yok.

Bu durumda: O cihaz o helikopterde var mıydı yok muydu? Varsa patlamalı kazalarda bile kendini koruyan ve çalışması gereken cihaz neden çalışmadı?

2 – KULE’YE BİLGİ NEDEN VERİLMEDİ?

Her uçuşta kuleye verilmesi gereken uçuş rotası ve irtifa raporu neden ortada yok? Helikopter pilotu ve firma aklına estiği gibi kontrolsüz, kuleye bildirmeden yapılan bu uçuşu nasıl açıklıyor?

3 – HELİKOPTERİN BAKIM RAPORLARI NEREDE?

Düşen helikopter modeli hakkında yayınlanan mesajda, ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA), Muhsin Yazıcıoğlu'nun da düştüğü helikopter modeli olan Bell 206 tipi helikopterler için 19 Mart 2009 tarihinde acil koduyla bir uyarı yayımladı. Amerikan Federal Havacılık Kurulu'nun (FAA) 2009-07-52 madde numaralı 19 Mart 2009 tarihli uyarı mesajında, 206 serisi helikopterlerin her uçuştan önce aşınmış olan parçalarının değişmesi gerektiği vurgulandı.

4 - EN SON BAKIM NE ZAMAN YAPILDI?

Helikopter’in düzenli bakım raporları var mı? En son bakım ne zaman yapıldı? Şirket neden bu konuda sessiz?

5 – PİLOT NEDEN GERİ DÖNMEDİ?

Pilotaj hatası var mı? Helikopter burun üstü dağa neden çakıldı? Sis varsa, geri dönmesi gereken helikopter neden dönmedi?

6-KAZANIN HEMEN SONRASI MEDYAYA SAĞ HABERLERİNİ KİM VERDİ?

Helikopter kazasının hemen sonrası medyada müthiş bir bilgi kirliliği yaşandı.İlk gelen bilgilerde Yazıcıoğlu'nun sağ olduğu haberleri kimler tarafından ortaya atıldı? Enkaz mahalline ulaşan ve korucu olduğu iddia edilen kişiler neden ilk önce yetkilileri değil de medyayı aradılar?

AKTİFHABER



Bu haber 2,555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,505 µs