En Sıcak Konular

İstifanın arkasında Ergenekon var!

28 Mart 2009 10:33 tsi
İstifanın arkasında Ergenekon var! Parti transferinin ardındaki sebep gün yüzüne çıktı!

Ergenekon iddianamesinde, AK Parti’yi bölmek için yapılan planlar ve atılan adımlar bir bir anlatıldı...

Ergenekon iddianamesinde, AK Parti’yi bölmek için yapılan planlar ortaya çıkarıldı. Ergenekoncuların AK Parti’li bakan ve milletvekillerini fişledikleri ortaya çıktı. Erkan Mumcu’nun AK Parti’den istifa ederek ANAP’a katılmasının ve ANAP’ın Meclis’te grup kurmasının Ergenekon tarafından organize edildiği ortaya çıktı.

Parça parça diğerleri...

Ergenekon sanıkları Levent Ersöz ile SESAR araştırma şirketinin sahibi İsmail Yıldız'ın görüşmelerinde AK Parti'yi bölmenin detayları yer aldı. Ersöz'le görüşen Yıldız'ın “Beş tane milletvekili paşam, beşi geçecek, iki tane Isparta milletvekili, iki tane Muğla milletvekili, bir tane İstanbul milletvekili, benim temas halinde olduğum 15 tane milletvekili var. İlk aşamada beş transfer gerçekleştirebilecek durumdayız, ondan sonra parça parça diğerleri" dediği kaydedildi. Kimin ne karşılığında AK Parti'den ayrılacağı konusunda çalışma yaptıklarını Ersöz'e aktaran Yıldız'ın "Çalışmalar önemli ölçüde tamamlanmak üzere" dediği iddianamede yer aldı. Araştırma şirketi sahibi Yıldız'ın AK Parti için yaptığı anketleri aslında Ergenekon için yaptığı da ortaya çıktı.

Partiden koparırız

Ersöz'e AK Partili milletvekillerinin partiden nasıl kapartılabileceğine ilişkin çalışma yaptıklarını anlatan Yıldız'ın “368 milletvekili var zaten AKP’nin. Ben bu 368 milletvekilinin 368’i ile de ilgili dosya hazırladım. Ve sorduğumuz soru; AKP’den kopar mısınız? Niçin koparsınız? Neden koparsınız? Ne zaman koparsınız? Hangi şartlar altında koparsınız? Ve ne istersiniz? Cevap; 280 milletvekili AKP’den tabii ki kopabilirim diyor, bunlar devletle çatışmaya devam ederse, bunlar Türkiye’yi iyi idare edemezse ve ekonomik kriz çıkarsa, Güneydoğu ile ilgili baskılar artarsa, Kıbrıs’la ilgili taahhütleri artarsa bu zafiyetlerde kopabiliriz diyor" dediği aktarıldı.

Vekilleri de TEK TEK fişlemişler

Emekli orgeneral Hurşit Tolon’un bilgisayarında ele geçirilen belgede ise AK Parti’li bakan ve milletvekilleriyle ilgili özel fişleme dosyaları bulundu. Tolon’un bilgisayarında AK Parti’li birçok bakan ve milletvekili ile ilgili “Kimdir?”, “Kimlik Bilgileri” ve “Siyasi ve Dini Görüşlerine” ilişkin bilgilerin bulunduğu ortaya çıktı.

Özel dosyalar

Tolon’un bilgisayarında ele geçirilen dosyalarda AK Parti Milletvekili Ömer Çelik, eski bakan Atilla Koç, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’le ilgili dosyalar bulundu. Tolon’un bilgisayarında “Özel Durumu Olan Milletvekilleri AKP” dosyalarında ayrı ayrı 100 vekile ilişkin bilgiler bulundu. Tolon’un dosyasında “Özel Durumu Olan Milletvekilleri Bağımsız” dosyasında 3 bağımsız, “Özel Durumu Olan Milletvekilleri CHP” dosyasında 2 CHP milletvekili hakkında bilgiler bulundu.

CEM UZAN: PARAYI SOKAKTAN TOPLAMADIK

Ergenekoncular’ın Cem Uzan’ın, ‘parasıyla’ AK Parti’yi bölme planına sıcak bakmadığı ortaya çıktı. Cem Uzan’ın “Hakkari’den bağımsız milletvekili seçilen birisinin böyle bir iş için bir buçuk milyon dolar para istediğini, parayı sokaktan toplamadığını, bu tür şeyler yapmasının kendisine bir fayda sağlamayacağını, fakat Meclis’te grup kurmanın başka bir olay olduğunu, bunun da çok zor olduğunu, bir yığın servet harcayarak 15 kişi alsa yine grup kuramayacağını söylediği” aktarıldı.

Bugün



Bu haber 1,672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,136 µs