Başbakan Kanadoğlu! | " /> Başbakan Kanadoğlu! | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan Kanadoğlu!

28 Mart 2009 09:24 tsi
Başbakan Kanadoğlu! Ergenekon'un AK Parti kapatıldıktan sonra kuracağı yeni partinin liderliği için Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu'nu düşündüğü ortaya çıktı. Çalışmayı yürüten Türk Metal Başkanı Özbek, Balbay'a "Kanadoğlu'na teklif götür" diyo

Ergenekon'un tutuklu sanıklarından Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'dan kurmayı planladıkları partinin liderliği için Sabih Kanadoğlu'na teklif götürmesini istediği ortaya çıktı. Ergenekon'un ikinci iddianamesine giren Özbek ve Balbay'ın telefon diyalogları örgütün AK Parti kapatıldıktan sonra iktidara gelecek yeni parti için hazırlık yaptığını gösterdi.

HASAN ÜNAL TEKLİFİ

8 Haziran 2008 tarihinde saat: 21.37'deki görüşmede Özbek, Balbay'a şöyle diyor: "Eee Ufuk'la (Söylemez) Hasan (Ünal) hoca geldi bana, işte oturduk görüştük. Ufuk 'eee bizim bu hareketin şeyin liderliğini Hasan Hoca'ya verelim' dedi. 'Nasıl' dedim. 'Nasılı yok' dedi 'Yani Hasan Hoca yürütsün, yabancı dili de var' dedi. Ondan ben dedim ki 'Yav biz ekibimiz var, takımımız var yani biz ekip insanıyız. Yani bunlarla oturup görüşmemiz lazım' dedim. Dolayısıyla şimdi dolayısıyla ikisi seninle beraber diyorlardı ya. Yani ben onları sen bizim takımdan değilsiniz dedim."

TOLON: ÖZBEK LİDER SENSİN

Tolon'dan Özbek'e: Lider sensin Balbay ise Özbek'e "Tabi yani o ona gelir yani, biz yani bizim iç kabinemizde siz yoksunuz demek yani sizin dışınızda bi iç kabinemiz var demek yani" diyor. Özbek ise Balbay'a emekli Orgeneral Hurşit Tolon'la yaptığı görüşmeyi anlatarak kendisine 'Lider sensin' dediğini aktarıyor.

MİTİNGTE İYİ KONUŞUR

Kurulacak siyasi partiye lider arayışıyla ilgili Özbek ve Balbay'ın fikir alışverişi 14 Haziran 2008'deki görüşmede de sürüyor. Özbek Balbay'a liderlik için bazı isimleri soruyor. Balbay Doç. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Prof. Dr. Hasan Ünal gibi isimlere akademisyen oldukları gerekçesiyle karşı çıkıyor. Özbek, Balbay'dan Sabih Kanadoğlu'na teklif götürmesini istiyor.

Balbay da "Kanadoğlu güven veren biri. Bir konuşayım başkanım" diyor. Özbek "Mitinglerde de konuşabilirse mesele yok. Hoş Demirel konuşarak mı aldı. Mitingte konuşmayı bilmiyordu" şeklinde konuşuyor.

Yeni Şafak



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,747 µs