devireceğiz, direnirse ordu hazır' | " /> devireceğiz, direnirse ordu hazır' | "/>

En Sıcak Konular

'Hükümeti devireceğiz, direnirse ordu hazır'

28 Mart 2009 08:31 tsi
'Hükümeti devireceğiz, direnirse ordu hazır' Ergenekon sanığı İlhan Selçuk'un, dinlendiğini bildiği halde telefonda darbe hazırlıklarını itiraf ettiği ortaya çıktı. Selçuk dinleme yapan memura 'Hükümeti devireceğiz. Direnirse ordu hazır' diyor.

Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un çok sayıda kişiyle yaptığı telefon görüşmeleri Ergenekon'un ikinci iddianamesine girdi. Görüşmelerde dinlendiğini bildiğini söyleyen ve sürekli küfür eden İlhan Selçuk darbe hazırlıklarını itiraf ediyor. Savcılar iddianemede bu duruma şöyle yer verdi:

DARBE NASIL OLUR GÖRÜN

'Bu görüşmede sanık İlhan Selçuk'un telefonların dinlendiğini bile bile hem dinleyen kamu görevlilerine hakeret ettiği, hem de istediğiniz kadar dinleyin biz bir plan yaptık derinden bir operasyon yaptık hem hükümeti devireceğiz hemde hükümet direnmeye kalkarsa ordu hazır kuvvet olarak bekliyor diyerek kapatmadan (AK Parti hakkındaki kapatma davası) sonra oluşacak kaos ortamı sebebiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin haklı müdahale gerekçelerinin ortaya çıkcağını açıkça söylemekte ve geçmiştede kendisinin bu tür konulardan tecrübesinin olduğunu, bu hususları mahkeme zabıtlarına da yazdırdığını söylemektedir.'

HEPSİ SELÇUK GİBİ DEĞİL

İddianamede sanıkların dinlemeye karşı aldığı önlemlere de yer verildi. Savcılar şüphelilerin, örgütün anayasasını teşkil eden "Ergenekon" dokümanı ve sivil yapılanmanın temelini oluşturan "Lobi" dokümanındaki gizlilik prensiplerine bağlı hareket ederek telefon dinlemelerine karşı tedbir aldıklarını ve 'kod' isim kullandıklarını tespit etti.

TELEFONUN TELLERİNE KUŞLAR MI KONAR!..

İddianameye göre sanıklar dinlemeye karşı bazen jammer kullandı. Bazn de dinlendiklerini belli eden sanıklardan Tuncay Özkan ile Kerimcan Kamal'le bir konuşmasında dinleyen görevliye hitaben "Telefonun tellerine kuşlar mı konar?" diyor. Kamal ise "Dinleyenlere ithaf olunur" karşılığını veriyor.

MEHMET SEVİGEN TEDBİRLİ

Ufuk Mehmet Büyükçelebi'nin dönemin CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'le yaptığı görüşme de dikkat çekici. Sevigen 'Bak şimdi düzgün bir telefonun var mı? Beni düz bir telefondan ara sana bir şey söyleyeceğim' diyor.

PAKSÜT'LE GÖRÜŞME

Ergenekon sanığı Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt ise Ersin Bal ile yaptığı görüşmede; Bal'ın "Bir arkadaşlarımla yemekteyim özellikle de başka bir arkadaşımın telefonu telefonundan aradım yani beni telefonun dinleniyorsa diye... Benim size aktarmam gereken bir şeyler var yarım saatliğine geleceğim yanınıza" diyor. Püksüt ise "Kötü mü?" karşılığını veriyor. Ersin de "Yok yok değil, telefonla konuşmayalım geliyorum" şeklinde konuşuyor.

Salak dinlendiğini bilmiyor mu ya!

Dinlemeye karşı önlem sanıklardan gazeteci Tuncay Özkan 20.02.2008'de Anet Sahakyan'ı arayıp, 'Şu deşifresini yaptığın kadın var ya, akşamüzeri şeye gelsin kanala gelsin. Beni cepten arıyor. Telefonun dinlendiğini bilmiyor salak. Başına bela açacak' diyor. Tuncay Özkan en garip telefon görüşmesini ise 17.04.2008 günü saat 13.03'te Adil Serdar Saçan ile yapıyor. Saçan "Alakasız bir numara versene. Alakasız bir numara verir misin" dediğinde Özkan "Alakasız bir numara vereyim. Alakasız numara veremem dışarıdayım. Ben seni arayayım" diyor. Saçan'ın "Yok, hayır sen beni arama" sözlerine karşılık Özkan da "Alakasız bir numara vermek için alakalı bir yerden arayayım. Artık telefon konuşmalarımız çok güzel oldu ya alakasız" diye cevap veriyor. Tuncay Özkan'ın Ö.Ö isimli kişiyle 17.04.2008 günü Saat 14.00'de yaptığı görüşme de Özkan'ın "Ağzına sağlık ağzına,..., Ya o Yargıtay Başkanı aslan gibi adammış he" sözleri üzerine Ö.Ö'nün de "Ben seni evden arayayım. Konuşacaklarım var. Çünkü bu pezevenk dinliyor bizi" demesi dikkat çekiyor.

Yeni Şafak



Bu haber 846 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,984 µs