kızgınlığının sırrı | " /> kızgınlığının sırrı | "/>

En Sıcak Konular

Uğur Dündar'ın kızgınlığının sırrı

27 Mart 2009 23:25 tsi
Uğur Dündar'ın kızgınlığının sırrı 
Başbakan Erdoğan, canlı yayında Ergenekon iddianamesinde ismi geçen Uğur Dündar'ın gösterdiği tepkiye ilişkin cevabı hayli ilginç oldu: Görevini yapıyor.

Başbakan Erdoğan NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçirdiği kaza ve son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Her gelen teklif değerlendirilmeye çalışılmıştır. Ben orda iken Emniyet Genel Müdürümü helikoptere bindirerek kendisi de takibe çıktı. 2 bine yakın kamu görevlisi aramaya katıldı.

Belli bölgeye gidilmediği yanlış yerde arandığı şeklindeki ifadelere katılmıyorum. Ben orada iken verilen koordinatlar hangisi ise ekipler aramaya çıktı. Enkazın bulunduğu yer de koordinatlar içinde idi. Enkazın olduğu yere araçlar ancak belli yere kadar yaklaşabildi. Daha sonra dozerler ve paletlerle bir yere kadar gidildi. Daha sonra birimler enkaz noktasına ulaşmaya çalışıyorlar. Bu gece ne yapıp yapıp kaza yerine ulaşacaklar. İçişleri Bakanım ve personel kazanın olduğu yere gidecektir.

Muhsin Bey ile dostluğumuz eskilere dayanır. Aramızda özel bir hukukumuz vardır. Farklı partilerde olsak bile diğer parti liderleri ile çok az bir araya gelsek bile Muhsin Bey ile belli aralıklarla biraraya geliyoruz. Son ana kadar umudumu yitirmedim. Ama gelen son haberler malesef acıdır.

Ülkemiz siyasette iyi bir arkadaşımızı dik duran bir arkadaşımızı kaybetmiş diyemiyorum ama malesef sonuç bu. Gelen son bilgilere göre sağkalma umudu kalmadı.

Türkiye'de kayıt dışını asgariye indirmek için çalışmamız var. Gelir İdaresi'ni reforme ediyoruz. Kayıt dışını kontrol altına aldığımız anda buradan büyük bir gelir elde etme imkanımız olacak. Varlık Barışı uygulamasının 14 milyar dolarlık bir getirisi oldu. Seçim sonrasında daha başka çalışmalar yapacağız. Varlık Barışı'nda çok daha fazla beklentimiz vardı. Özellikle BDDK başkanımızın tespitleri daha farklı boyutta idi. Bunu araştıracağız.

Giderler konusunda tutuculuğumuzu sürdüreceğiz. Vergi konusunda da azami hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Haksız rekabeti önlemek en büyük görevimiz .

İşsizlikle ilgili verilerde en sağlıklı rakamlara ulaşmaya çalışıyoruz. İşsizlik rakamlarının arttığı bir gerçek ancak bunun mevsimsel olarak yüksek gözüktüğü de bir gerçek. Özellikle önümüzdeki aylarda  sektörlerin canlanmasıyla birlikte bu rakamlar daha da aşağıya çekilcektir.

TÜRKİYE'NİN EKONOMİK GELİŞMİŞLİĞİ VE G20

İMF ile ilgili üzerinde durduğumuz konuları aştık. Şu anda görüşmesi süren konular ilk gönderdikleri maddelerdi onlarla ilgili de mutabakatımız aşağı yukarı var gibi. G20 zirvesi sonrasında daveti yapabiliriz. Eylül ayında IMF toplantısı sonrasında G20 zirvesinin Türkiye'de yapılması için de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu süreç IMF ile ilişkilerimizin daha da gelişecektir. Özellikle Nisan ayı içinde önemli gelişmeler olabilir.  Türkiye bugün G20 ülkeleri içinde olan bir ülke. Bizi gruba boşuna kabul etmediler. Bizim bu zirvede söyleyeceklerimiz var.

GELİR DAĞILIMININ DURUMU

Gelir dağılımında yüksek gelir gurubu kesimin kime oy verdiği ortadadır. Alt gelir grubu için Ak Parti umut olmuştur. Ben mevcut asgari ücreti tasvip eden biri değilim. Bunun daha da artmanısndan yanayım. Buna rağmen işçimizi ve memurumuzu enflasyona ezdirmedik. Bir memur en düşük maaşı 1417 TL'dir. Türkiye'de işçi ve memurun aldığı maaş itibarı ile enflasyon altında bir maaş vermedik. Yeterli görümüyorum. Daha iyi olacak bunun çalışması içindeyim. Emeklide resen bir düzeltme yaptık. Bunu da daha iyi noktaya getirmeye çalışıyoruz.

Çalışanlara tüketici çeki verilmesinin istenen faydayı sağlayacağı kanatinde değilim. Ancak fakir fukaraya yönelik destek vermeyi sürdüreceğiz. Yaptığımız destekle o kesimin ayakta kalmasını sağlıyoruz. Bununla birlikte fakir ailelerin çocuklarını okutabilmesi için desteklerimizi de sürdüreceğiz.

ANKETLERİN SONUÇLARI

Benim seçimlerle ilgili iki kıstasım var. Biri yerelle alakalı, 28 Mart'a göre yerel değerlendirme yapacağız. Ona göre Yüzde 42'nin üstünde olmamız lazım. İl Genel Meclisi seçiminde ise 22 Temmuz'u baz alıyoruz. ve Yüzde 47'yi baz alıyoruz. Bunların altı bizim için başarısızlık olarak kabul edilebilir. Bununla birlikte Belediye Başkanlığında kaybettiğimiz belediyeler bizim için de kayıptır. Demekki vatandaşımız bizim çalışmamızı yeterli bulmamıştır. Biz milletin efendisi olarak değil hizmetkarı olmaya talibiz. Millete afra tafra yapma olmaz. 

Türkiye'de ben merkezli bir siyaset anlayışı var. Ben 62 mitinge gittim. İptal edilmeseydi 69 mitinge gidecektim. Ama seçim çalışmalarını sadece ben değil parti teşkilatım yapıyor. Bakanlarımla birlikte milletvekillerim de bizzat sahada görev aldı. Seçim gecesi de sonucu tek tek masaya yatıracağız. Belirlenen hedeflerle var olan sonucun kıyaslamasını yaparak bir sonraki seçim için hazırlığımızı yapacağız.

PARTİ LİDERLERİ ARASINDAKİ USLUP SORUNU

CHP lideri ile AK Parti liderlerini 2007 yılından sonra bir araya gelinmediği sorusuna " Bir konuda sözde Ermeni tasarısı ile ile ilgili bir araya geldik. Şu anda grup başkan vekillerinin kendi aralarında görüşmeleri oluyor. Parlamento başkanımız Anayasa ile ilgili veya başka konularda komisyon kuralım diyor hemen cevap geliyor biz üye vermeyeceğiz katılmayacağız açıklaması geliyor.

Ben uçakla yolculuğumda Anayasa'da bazı maddelerde değişiklikler yapılması önerisinde bulunuyorum. Ama aileminde içine katıldığı bir hakaretle karşılaşıyorum. Ben hakarete haraketle cevap vermenin daniskasını bilirim ama aldığım terbiye ve konumum buna müsait değil.  Ombudsmanlık ve bireysel başvuru hakkı ile ilgili gerekli alt yapı hazırlansın diye çağrıda bulunuyoruz. ama hiçbir olumlu tavır bulamıyoruz. Bunlar olmazsa olmaz şartlar değil bunlar benim için dert değil benden çok onların ihtiyacı, onların bunu istemesi lazım. Ben üretiyorum teklifi sunuyorum kabul etmiyorlarsa benim yapabileceğim birşey yok. Yargının yükünün hafifletilmesi, siyasette barajın aşağı çekilmesi Venedik kriterlerini getirmek partilerin kapatılmasını belli şarta bağlamak gibi ama bir türlü olumlu cevap gelmedi.

Anladıkki bu anayasa ile bir yere gidilemeyeceğini anladık. Bunun için değiştirilmesi gereken hususları seçim sonrasında gündeme getireceğiz.  Kadınların neden siyasette aktif değil soruyorlar oysa YSK'nın sandık başında başörtüsü ile bulunamaz kararı var.  Böyle bir kararın uygulandığı bir ülkede kadınların siyasette aktif olması nasıl mümkün olacak. Böyle bir uygulama hiçbir yerde yok. Türkiye'nin bunları aşması lazım.

Ben 81 vilayete gitmeye çalışıyorum. Oysa diğer partilerin Türkiye'nin yarısına gittiği yok. Tüm partilerin Türkiye'nin her yerinde olması gerekir. Güneydoğu'da sadece bizle DTP çekişmeyecek diğer partiler de bu yarışa katılsaydı sonuç çok daha farklı olurdu. O bölge insanlarının bakışı daha başka olurdu.

NUMAN KURTULMUŞ'UN AK PARTİ TEMASI

Ben Numan beye partimizi kurarken teklif yaptım. Kabul etmedi, daha sonraki dönemde ortak arkadaşlarımız kanalı ile bizim partimize katılması yönünde teklifler geldi kendisi ile görüştük, kendisi ile de mutabık kaldık bana biraz müsade verin dedi ancak daha sonra dönüş olmadı ben de olayı unuttum.

Seçim sonrasında hükümette revizyon olacağı iddialarına ilişkin ise  eğer gerek olursa kabinede değişiklik olabilir. Bu konuda bizim olmazsa olmaz bir kuralımız yoktur. Yorulmuş olan arkadaşlarımız değiştirilebilir ama gündemimizde şu an için böyle birşey yok.

TELEFON DİNLEME KONUSU

Telefon dinleme konusunda ben konuşmama dikkat ediyorum. Mümkün olduğunca cep telefonunda bir konuyu konuşmuyorum. Konuşmam gereken konuyu muhatabımla bir araya gelerek konuşuyorum. Ortam dinleme konusunda da benim gizli kapaklı konuşma gibi durumum yok ne diyorsam diyorum.  Derdi olanın bana ulaşmaması gibi durum olamaz. Sivil toplum kuruluşları ile en fazla bir araya gelen benim. 71 milyon insanın başbakanıyım. Sivil toplum örgütlerinin müracatlarında gereken ilgi ve alakayı gösterdim. Bunun yeri geldi karşılığını bulamadım bu ayrı mesele. Ben gece 1'lerde kabul ettiğim insanlar oldu. Bulunduğum makam onu gerektirir.  Talep ettikleri konu yerine gelmiştir ama benim onlardan taleplerim ise yerine gelmemiştir. O kişiler kendilerini bilirler.

Biz Cumhuriyet tarihinde görülmemiş şeyi yapıyoruz. 11.5 katrilyona ulaşan yatırımlar yaptık. Güneydoğu ve Doğu'da bu projelerin devreye alınması ile istihdam konusunda çok önemli eşiği aşmış olacağız. Özellikle küresel sermayenin bu bölgede yapacakları yatırımlar işsizliğe büyük çözüm sağlayacaktır. ki bunlarla ilgili mutabakatlar da sağlanmıştır.

Biz bugüne kadar hiç kimsenin yapmadığını yaptık yargının istediği kim ise alıp teslim ettik. Bizim ülkemizde herkes birbirine güvenle bakmalıdır. Biz nerede yanlışlık yaptık. Ankara'dan Eskişehir'e hızlı treni devreye soktuk. Ankara-Konya, Ankara İstanbul seferlerini devreye sokacağız. Oysa birileri Atatürkçülük adı altında bu ülkeye sekte vurdu. Bunun neresi Atatürkçülüktür.

ERGENEKON KONUSUNDA ÇARPICI AÇIKLAMA

Ergenekon davasında ismi geçen Abdullatif Şener, Turhan Çömez ve Cemil Çiçek gibi Ak Partililerle ilgili değerlendirme konusunda ise ben Baykal kadar rahat değilim bu konuda konuşamam. Baykal dokunulmazdır ama ben dokunulmaz değilim. Ben yargı süreci içinde konuşamam. Ama yargı bittikten sonra herşey daha açık şekilde konuşulacaktır. Şu anda verebileceğim bilgiler yok. Hangi bilgilerin verileceği konusunu da zaman gösterecektir. Kıbrıs konusunda biz kimseyi dinlemedik işimize baktık. Eğer o dönemde birilerini dinleseydik bugünkü noktaya gelemezdik. Kuzey Kıbrıs bizim 6.5 yıllık dönemimizde kazandığı gerek siyasi gerek sosyal anlamdaki gelişmeye hiçbir dönem ulaşamamıştır. 

UĞUR DÜNDAR'IN SÖZLERİNE CEVAP

Ergenekon'da nereye kadar gidilecek sorusuna ise Başbakan Erdoğan, 'Ben sonuna kadar Demokrasiden yanayım' dedi.  Uğur Dündar'ın ailesi ile ilgili iddianamede yer alan ifadeler için de 'Bu iddianameyi hazırlayan Tayyip Erdoğan değil,  ama sayın Dündar kendi eşi ile benim ve Adalet Bakanımın eşini bu davaya katarak neden kıyaslama yapıyor. Nedir bu öfke. Bu aralarda ciddi manada kimyası bozulmuş durumda. Şu anda memuriyetini tam manası ile yerine getiriyor. Dürüst haberciliği geçin. Memuriyetini yerine getiriyor. Bu isyan da belki de ordan çıkıyor. Benim ve Adalet Bakanını kendisi ile kıyaslayarak ifade etmesi de çok çirkin bir konudur.

DTP'Lİ BELEDİYELERİN DURUMU

Güneydoğu'da DTP'nin belediyeciliğini görmenize imkan yoktur. Hakkari, Şırnak Diyarbakır'da hiçbir alt yapı yok. Benim halkım eğer bundan razı ise yaşadıklarından memnunsa devam etsin. DTP'nin Kürt kökenlilerin temsilcisi olamaz. Ben daha çok temsilcisiyim çünkü ben hizmet götürüyorum. Onların temsilcisi isen hizmet götüreceksin, söylemekle olmuyor. Kimlik siyaseti ile bir yeri varılamaz. Bölgesel miting yapıyorlar. Bindirilmiş kıtalarla mitingler yaptılar. Yarın akşam o anketlerin ne kadar tutmadığını da görecekler.

BARACK OBAMA'NIN TÜRKİYE ZİYARETİNİN ANLAMI

Barack Obama ile ele alınacak konular, Türkiye ABD ilişkiler öncelikli ele alınacak. Bush ile 6.5 yıllık geçen bir dönemden sonra yeni bir döneme giriyoruz. Çıta çok yüksek beklentiler çok yüksek. Obama yaptığı konuşmalarla bunu deglere etti. ABD ile dünya barışına ortak olarak neler yapılabileceğini konuşacağız. Bizim bazı tekliflerimiz olmuştu bunların yerini bulduğunu görüyorum. Bunları şimdi gündeme getirmek istemiyorum. ABD'nin İran'a Suriye'ye bakışı vardı. Suriye'ye bakışında gelişmeler var. Biz ilk defa Suriye'ye gittiğimzde bazı basın kuruluşları üzerimize geldiler ve 'Rağmen gittiler' dediler. Biz kendi politikamızı kendimiz çizdik ve bugün bu noktaya geldi. İran için de bugün görüşmeyiz demiyorlar görüşebiliriz diyorlar.  Pakistan-Afganistan-Türkiye üçlü zirvesi sürüyor.

MAHALLE BASKISI VE İÇKİ TÜKETİMİ KRİZİ

Mahalle baskısıyla ilgili konulara değinen Başbakan Erdoğan, Ben azınlık hukukunu korumayı çoğunluğun hukukunu korumaya tercih ederim. Bunun için de elimden geleni yaparım. Ancak bazen azınlık hukuku kendisini çoğunluğun yerine de koyuyor.  Mahalle baskısı konusunda alkol tüketimi bizim dönemimizde önceki dönemden daha fazla. Mahalle baskısının kriteri alkol tüketimi olmamalı. Ancak gençliğin de korunması lazım. Anayasa bunu bize emrediyor. Arzu etmediğim halde Türkiye'de alkol tüketimi bizim dönemimzde daha fazladır. Alevi vatandaşlarımızla ilgili hangi dönemde bir bölüm girmiştir. Ben çağrı yaptım. Alevi aydınlar otursun konuşsunlar yeni bir metin oluştursunlar getirin onu kitaplara koymaya hazırım dedim. Bu konuda biz rahatsız hiçbir engel de düşünmüyoruz. Yeterki toplumun içerisinde şüpheciliği kaldıralım. Alevi vatandaşlar arasında yeknasaklık yok. Biri maaş istemem diyor bir başkası geliyor maaş istiyor.

Danimarka eski Başbakanı Rasmussen'in NATO Genel Sekreteri olması konusunda ise Başbakan Erdoğan şunları söyledi: Rasmussen beni aradı daha önceden de arıyordu seçim kampanyaları nedeni ile görüşememiştik. Danimarka ile geçmişte karikatür krizi yaşadık. NATO içerisinde halkı müslüman olan tek ülke biziz. İslam ülkeleri bizi arıyor ve çağrıda bulunuyor. Bununla birlikte Roj TV yayın konusunda da kendisini uyarmıştım. Ama ne cevap verdi ne olumlu adım attılar. Roj  TV konusunu kendilerini ziyarette gündeme getirdim. Bana yasalarını gerekçe gösterdiler. 4 yıl geçmesine rağmen Roj TV konusunu sonuçlandıramadılar. Brüksel'de bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde karara bağlanacak. Benim bunu halkıma izah etmem öncelikli görevimdir.

Son olarak, BBP camiasına ve çok değerli arkadaşımın ailesine helikopterde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum.

haber7



Bu haber 1,482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,485 µs